Skocz do zawartości

Jaką prasę wybrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 11.08.2022 o 21:33, Pafnucy napisał:

jak byś dołożył, to moją sipmę classic bym Ci sprzedał.

Kolega dołoży i kupi od ciebie sipme a Ty dołożysz i kupisz ode mnie Vicona. 😁

Opublikowano
1 minutę temu, debrzyna napisał:

4x tyle 

Ot mało istotny szczegół. 🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Fendt308lsa napisał:

Chyba niepowazni jesteście, zeby na 50 belek, szukać zagranicznej prasy i iść w niepotrzebne koszta.... Skoro, sipma z palcem w.... tyle obskoczy.

sipma tez ma drogie czesci .

Opublikowano

W wielu sklepach, nie ma tego, super ,,zmiennika". Tylko jest albo najtańszy szajs, który strach wkładać albo łożysko od producenta. A w sezonie nie będziesz czekał na paczke od kuriera. Dyskusja bez sensu, mi to i nową lely czy jd na 50 belek możecie kupować.

Opublikowano

Szukaj Sipmy tylko że budżet musisz zwiększyć do 15k,przy takiej ilości bel to nie bedziesz miał żadnych awarii ja robie rocznie 200-250 bel i nie narzekam,zrobiłem sobie podbieracz za 2500 zł to idzie jak wściekła. Cześći w porównaniu do innych marek są tanie i co najważniejsze to jest prosta prasa .

Opublikowano
Dnia 13.08.2022 o 23:10, ZeTuR_7011 napisał:

Jakby budżet był do 15, to polecam warfame. Słoma idzie bez problemu w dzień a nie jak niektórzy uważają że z rosą, baloty ładnie dobite.

Sipma trochę lepiej wykonana jest od tego ,u mnie sąsiad ma to takie pączki mu wychodzą ale pomimo tego że całym rokiem stoi to na dworze to mu się ona jakoś mocno nie psuje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kamil20151 napisał:

Sipma trochę lepiej wykonana jest od tego ,u mnie sąsiad ma to takie pączki mu wychodzą ale pomimo tego że całym rokiem stoi to na dworze to mu się ona jakoś mocno nie psuje.

Wydaje mi się że warfama lepiej "przemyślana" ale każdy może mieć swoje zdanie. Baloty tak jak wspominałem, siatką bez problemu owijam.

Opublikowano
5 minut temu, ZeTuR_7011 napisał:

Wydaje mi się że warfama lepiej "przemyślana"

co np? takz ciekawości.

Opublikowano
6 godzin temu, ZeTuR_7011 napisał:

Wydaje mi się że warfama lepiej "przemyślana" ale każdy może mieć swoje zdanie. Baloty tak jak wspominałem, siatką bez problemu owijam.

Nie będę się kłócił bo nie stałem przy niej bezpośrednio , ale na pierwszy rzut to budowa jest identyczna.

Opublikowano (edytowane)

trochę się różnią. ja bym powiedział ze w sipmie wiecej pomyslunku. po za tym , to warfama, to kompletnie to samo co feraboli ff20.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

trochę się różnią. ja bym powiedział ze w sipmie wiecej pomyslunku. po za tym , to warfama, to kompletnie to samo co feraboli ff20.

Nie są to cuda techniki ale ja sipmę targam 60 i nie narzekam do sianokiszonki to ta prasa się nie nadaje ale tak jak u siebie robie rocznie około 80 bel sianokiszonki to się nadaje, np słomę zbija fest a szczególnie żytnia i co najważniejsze naprawisz to samemu młotkiem i przecinakiem. Po za dwa razy zerwanymi śrubami przez kamień 15 ha słomy zbelowałem bez żadnej awarii.

Opublikowano
Przed chwilą, Kamil20151 napisał:

Po za dwa razy zerwanymi śrubami przez kamień 15 ha słomy

no ja odrobinę więcej

z ciekawości. jak przez kamień?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

no ja odrobinę więcej

z ciekawości. jak przez kamień?

Brałem słomę od gościa gdzie pole zakamienione , i opuściłem podbieracz na łancuchu na maksa tak jak u siebie belowałem i wpadł mi kamień do komory wielkości piłeczki ping pongowej i tak się dostał między walce że je zblokował momentalnie.

Opublikowano
Przed chwilą, Kamil20151 napisał:

ł między walce że je zblokował momentalnie.

to raczej się nie da tak. walce chodzą w jednym kierunku. kamień dalej by podały.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

to raczej się nie da tak. walce chodzą w jednym kierunku. kamień dalej by podały.

Chodzą w jednym kierunku ale tak się dostał że ten pierwszy jak się obraca to przyparł o niego i stanęły od razu .