Skocz do zawartości

Farmtrac - nie zważa na umowy podwyższa ceny dla zaległych zamówień!

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Szukam osób którym firma Farmtrac próbuje-  mimo podpisanych umów - podwyższyć cenę za zamówiony u nich ciągnik ( brak zapisu o jakiejkolwiek możliwości zmiany ceny, bądź rozwiązania umowy z ich strony ). Wiem że nie są to sprawy jednostkowe lecz szersze działanie.Klienci czekali ponad rok, w tym czasie firma Farmtrac obiecywała kolejne terminy dostawy...- chce zbadać skalę zjawiska, sprawa może stać się medialna, bardzo możliwe że zainteresuje się tym tematem UOKiK. Proszę o wpisywanie tutaj takich przypadków - szczególnie interesuje mnie model 555DTCV oraz 6050C.

Edytowane przez arty
zmiana tresci
Opublikowano

Największy wkład w tą całą drożyznę ma nasz rząd, ze swoją socjalistyczną polityką. Przez długi czas nie robili nic z inflacją, bo generalnie wysoka inflacja jest im na rękę, (droższy towar - więcej VAT). Najlepsze jest teraz to, że zaczęli walczyć z inflacją w taki sposób, jakby chcieli gasić pożar benzyną.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Andrz_ napisał:

Niestety standard  tym czasie w każdej marce nie tylko Agro . rynek szaleje , ogólne braki. Pretensje do Władka  😉 
Nic nie zrobisz

Ogólnie prawda, tylko pretensje do naszego rządu a nie Władka. 

Opublikowano

Bo Europa chce być eko, dlatego większość nieeko komponentów produkuje się w Chinach, gdzie nikt nie bawi się w żadne zielone łady itp. I teraz chińczyk to wykorzystuje, że Europa się od niego uzależniła. 

• Like 1
Opublikowano

No ciekawa jak mnie firma załatwi. Mam umowę podpisaną w złotówkach i odbiór koniec lipca.

Jednak jest punkt siła wyższa. 

Opublikowano

Bezpośrednia przyczyna wojna, jej skutek wzrost kosztów  - możliwe tłumaczenie. 

Zobaczymy.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Bezpośrednia przyczyna wojna, jej skutek wzrost kosztów  - możliwe tłumaczenie. 

Zobaczymy.  

Ale u nas nie ma wojny, to nie ma siły wyższej.

Opublikowano (edytowane)

Mowicie ze wszyscy tak robia??? A jakie macie zaopisy w umowie  - ze cena moze sie zmienic??? bo ja w umowie mam wpisana cene  ...

Edytowane przez arty
Poprawa bledow
Opublikowano
Dnia 8.05.2022 o 07:22, Agrest napisał:

No ciekawa jak mnie firma załatwi. Mam umowę podpisaną w złotówkach i odbiór koniec lipca.

Jaki model zazmowiles? i kiedy złożyłeś zamówienie?

Opublikowano

Mnie już raz wystawili.

Zamówiłem w połowie lutego mccormick x3 60 z kabiną. Miał być na 3 marca pierwszy egzemplarz w Polsce. Okazało się że z centrali pół roku wcześniej nie poszło zamówienie do Włoch.

Kolejny ma być na koniec lipca tylko x3 70, ale już 25tys drożej.

Cena ustalona zapisana w zł, ale umowę przysłali z pkt4 iż cena po kursie euro z przedednia fakturowania🤣🤣🤣

Po telefonie kazali wykreślić ten punkt podpisać i wysłać. Tak zrobiłem.

Ale jakoś mi nie zależy, jak znowu mnie wyladują to nie wezmę wcale. 

Opublikowano
Dnia 8.05.2022 o 07:22, Agrest napisał:

Mozna wiedziec jak zamowienie???Dotarlo czy anulowane?

Opublikowano

W realizacji🤣

21lipca wjechał na linię produkcyjną i miał być w 2 dni złożony jeśli czegoś nie braknie. Widać brakło. Sierpień fabryka stoi, wznowienie we wrześniu

Opublikowano
Dnia 26.09.2022 o 10:23, Agrest napisał:

Mój nadal w realizacji. Teraz koniec października 🤣

Mamy listopad - jak sytuacja - jest ciągnik?  Ogolnie mam wrazenie ze rynejk sie troche nasycil - chyba znow ciagniki sa na placach - tyl;ko ceny poszly w kosmos... pewnie dlatego stoja...

Opublikowano

Są na placach bo dopiero pierwsze partie po covidzie zjeżdżają.

Mój w ubiegłym tygodniu dojechał na plac. Wczoraj ponoć przegląd zerowy robili.

Czekają na papiery homologacji i ponoć jutro ma być faktura wystawiona. Czyli albo w tym tygodniu albo w przyszłym przywiozą.

Ogólnie gdybym cofnął czas to bym kupił coś z placu, bo takie przeciąganie terminów nie dla mnie, nie na moje nerwy.

Mam cenę podpisaną w lutym, dziś ponad 30tys więcej.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.11.2022 o 10:49, Agrest napisał:

Mam cenę podpisaną w lutym, dziś ponad 30tys więcej.

Przypomnij - brałeś Farmtraca 555 czy mccormick x3 60 ? 30 tys od luty 2022 czy 2021 ? Jakie zapisy w umowie - cena zalezna od kursu euro? czy jeszzce cos innego? Pytam bo mi bez żadnych zapisów w umowie  o możliwości zmiany ceny Farmtrac chciał podnieść o ok 30 tys. cenę - ale sprawa w sadzie!!! Mam nadzieje ze prawnicy się za nich wezmą!!!

Edytowane przez arty
Opublikowano

Właśnie dostałem fakturę.

Mccormick x3 0.80F.

Zapisana cena 185000brutto.

Umowę podpisywałem w domu i odsyłałem pocztą.

Po chamsku przysłali umowę do podpisu że cena ustalona 185000, ale pkt 4 ostateczna cena w euro po przeliczeniu po kursie w dzień poprzedzający wystawienie faktury.

Od razu zadzwoniłem i kazali wykreślić punkt na każdym egzemplarzu i odesłać.

Więc wziąłem czerwony długopis i wykreśliłem.

Ciągnik byłby w ubiegłym tygodniu ale musieli robić korektę faktury we Włoszech bo wyższa cena zakupu jak sprzedaży.

Dziś mi jeszcze powiedział by zalogować dię na stronie to dostanę zestaw ubrań.

W 2012 to chociaż tygodniowe wczasy dali. Teraz ubrania😕

Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał:

Właśnie dostałem fakturę.

Mccormick x3 0.80F.

Zapisana cena 185000brutto.

Umowę podpisywałem w domu i odsyłałem pocztą.

Po chamsku przysłali umowę do podpisu że cena ustalona 185000, ale pkt 4 ostateczna cena w euro po przeliczeniu po kursie w dzień poprzedzający wystawienie faktury.

Od razu zadzwoniłem i kazali wykreślić punkt na każdym egzemplarzu i odesłać.

Więc wziąłem czerwony długopis i wykreśliłem.

Ciągnik byłby w ubiegłym tygodniu ale musieli robić korektę faktury we Włoszech bo wyższa cena zakupu jak sprzedaży.

Dziś mi jeszcze powiedział by zalogować dię na stronie to dostanę zestaw ubrań.

W 2012 to chociaż tygodniowe wczasy dali. Teraz ubrania😕

Mi nawet tego nie dali ale podobno za tanio kupiłem. 

Opublikowano

Prezenth to były za Romanowskiego.

Region grójecki to ponoć miewał bale na 102. Wycieczki, majówki.

U dilera nh w Grójcu byłem to w latach świetności samolot wyczarterowali do Dubaju.

To były czasy...