Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konfigurator ma stare ceny, teraz nie można przeliczać x0,6, dzwoniłem do kilku sprzedawców, nawet spoza mojego rejonu i zawsze wychodziło że z konfiguratora trzeba odjąć 32-33%, mi Steyr Multi z konfiguratora wychodził 479tyś, ostateczna cena wyszła 327tyś netto tyle że z obciążnikiem 500kg i dodana pneumatyka jednoobwodowa. Z ciekawości pytałem to Steyr Kompakt z multicontrolerem zaczyna się od 220tyś netto.

Opublikowano

Sprzawdziłem przed chwilą maxxuma multicontroller active 8, amortyzacja, tuz , ogólnie lepiej wyposażony i w konfiguratora wyszedł po przemnożeniu 0.6 370000 więc cena przybliżona jak u dilera. W przyszłym tyg się wybieram do case  i się zapytam o luxxuma.

Opublikowano

Czyli jednak nie wystarczy dołożyć 20tyś do maxxuma, wszystko zależy też od wyposażenia, bo od podstawy a od pełnej opcji może wyjść inna różnica w cenie względem konfiguratora, najlepiej gdybyś podał dokładne wyposażenie i cene jaką policzyli

• Like 1
Opublikowano

Tak z ciekawości. Ile teraz kosztuje T 5.85? 

4 dni przed końcem gwarancji serwis wymienił mi EGR. Po robocie zapytałem ile kosztuje taki zawór i wyszło że 4200 prawie :)

Korzystał ktoś z usług faceta z Sierpca który zajmuje się usuwaniem DPF i EGR ?

Opublikowano
2 godziny temu, maroko napisał:

Tak z ciekawości. Ile teraz kosztuje T 5.85? 

4 dni przed końcem gwarancji serwis wymienił mi EGR. Po robocie zapytałem ile kosztuje taki zawór i wyszło że 4200 prawie :)

Korzystał ktoś z usług faceta z Sierpca który zajmuje się usuwaniem DPF i EGR ?

On ma egr? Maxxum nie ma egr

Opublikowano

Niestety ma. 

Nie wiem od czego mógł paść ten silniczek EGR-u w nowym ciągniku. Ale jak to się tak po gwarancji zacznie psuć to ciężko to widzę. Trzeba będzie pchnąć gdzieś dziada i kupić Farmtraca drugiego jak było pierwotnie w planach.

Opublikowano
2 godziny temu, maroko napisał:

Niestety ma. 

Nie wiem od czego mógł paść ten silniczek EGR-u w nowym ciągniku. Ale jak to się tak po gwarancji zacznie psuć to ciężko to widzę. Trzeba będzie pchnąć gdzieś dziada i kupić Farmtraca drugiego jak było pierwotnie w planach.

A jakie były objawy awarii? 

I ile godzin?

Opublikowano

P

21 godzin temu, pedro2 napisał:

A jakie były objawy awarii? 

I ile godzin?

Pokazywało mi kod błędu 3665. No i moc znacząco ograniczoną miał. Ma dopiero 200 mth.

• Like 1
Opublikowano

To pewnie choroby wieku dziecięcego :p. Oby to już koniec niespodzianek bo gwarancja się skończyła.   

Mało mth bo na prace akurat awarie. Teraz tydzień czekał na wymianę EGR a w zeszłym roku olej lał się z jakiegoś zaworu pod kabiną.

Jedyne pocieszenie że jak bym chciał go w razie sprzedać to pewnie dużo nie stracę ze względu na te podwyżki.

Opublikowano

Nh t5 120 DC amortyzacja osi, przedni tuz, 4 wyjścia hydrauliki, tylni most hd, opony z tyłu 540, 299tyś. netto i za 3tyg. będzie na placu. Myślę go wziąść, może by coś utargował jeszcze.

Opublikowano
21 godzin temu, rob334 napisał:

Nh t5 120 DC amortyzacja osi, przedni tuz, 4 wyjścia hydrauliki, tylni most hd, opony z tyłu 540, 299tyś. netto i za 3tyg. będzie na placu. Myślę go wziąść, może by coś utargował jeszcze.

Mówiąc dc masz na myśli dual command czy dynamic command?

Opublikowano

Ile można wycenić T6.125s z 2020r przebieg 600h

Wyposażenie to podstawa: przedni tuz dokładany, felgi pełne, koła 420/520, skrzynia 16x16 z trybem auto, tempomat, 3 pary hydrauliki