Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.07.2023 o 21:41, Pablo9812 napisał:

5S.105 

Dyna 6 

Cztery pary wyjść hydraulicznych

Pompa o wydatku 110l/m LS 

Mechaniczna amortyzacja kabiny 

Amortyzowana oś

Koła przód 520/70R28 tył 520/70R38

To mam napisane ogólnie ta wersja już z tym podłokietnikiem i joistickiem 

Na ofercie do mgr z połowy czerwca miałem na 410 netto, z tego co mówił przedstawiciel jakby chciał go kupić w ten dzień to realna cena ok 370-380 netto

Tyle że wspominał,że mają być jakieś korekty w dół

No to powoli ceny może wrócą do normalności...

Opublikowano
10 minut temu, simpleNICKpl napisał:

już zaczęły wracać, Valtra G305 4 miesiące temu 1.1-1.2mln teraz 0.9mln. Wszystko oczywiście zależne od wyposażenia

Kolego na pewno seria G a nie czasem Q ?

Ja sam zainteresowany jestem valtra ale przedział mocy to 120-140 km.

W podstawowym wyposażeniem jest valtra serii A . Ja mam wstępną wycenę valtra G 135 za ok 430 tyś netto w wersji versu.

Myślę rownieiz o wersji N 145 ale to już sporo więcej była wyceniana, z tego modelu to bym celował w wersję active bo podobno hi-tech są dość awaryjne.

Opublikowano (edytowane)

Deutz fahr 6170 rcshift przedni podnośnik, miękka oś, kabina amortyzowana, hydraulika na elektrozaworach, fotel skórzany wentylowany, pełen LED ok 530 netto

Edytowane przez Mateuszmq
  • Thanks 2
Opublikowano

Fakt, że w wycenię już jest chyba wszystko co możliwe, ale cena i tak kosmiczna jak za ciągnik o takiej mocy. Gps z rtk, przedni tuz z wom, elektryczne lusterka, opony 710/600, autopower 50km/h.

Opublikowano
Dnia 2.08.2023 o 08:20, witejus napisał:

A cóż ci powiedzą, że wstrzymaj się bo będzie taniało?🤣

Znasz sytuację że kiedykolwiek ciągniki staniały ? 

Opublikowano
Dnia 22.07.2023 o 14:25, tomek9111 napisał:

Zależy na jakiego przedstawiciela trafisz bo ta sama maszyna może różnie kosztować przy wycenie w jednej firmie a co dopiero u konkurencji 

Dokładnie zależy jaki przedstawiciel. Miałem sytuacje przy zakupie wozu asenizacyjnego. Wyposazenie bardzo dobre, cena dobra, przedstawiciel sie zmienił na mój region i juz cena do góry. Podziękowałem za współprace. Konkurencja wyceniła na ponad 30.000 mniej w takim samym wyposażeniu.

Dnia 22.07.2023 o 08:24, MarekDFagrofarm410 napisał:

A mi przedstawiciel z ryk wycenił na 608k netto, jakieś chore ceny mają. Ciekawe jak w Krasnymstawie, bo za Masseya 7s na dość konkretnej opcji 480-490k netto to i chyba valtra powinna być w podobnej cenie

Romanowicz?

Opublikowano
Dnia 25.06.2023 o 12:14, hubertuss napisał:

Handel maszynami rolniczymi to wielka ściema i kosmiczne marże. Dziwne, że UE daje dotacje na te maszyny a nie zmusi producentów do publikowania oficjalnych cenników jak np w samochodach osobowych gdzie w każdej chwili możesz sprawdzić w jakim kraju kosztuje ile wybrany przez ciebie model tej czy innej marki.

na dotacje nie musisz w Polsce kupować możesz kupić w dowolnym kraju UE. jak ktoś się bawi w głupie gry to trzeba dać im głupią nagrodę i pojechać kupić za granicą od normalnego dealera jaki problem