Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parę tys się uzbierało. Nosa można utrzeć trochę niektórym. Mi tak z casem wyjechali z ceną ze czapka spadła. To za steyra zapłaciłem jakieś 60 tys mniej i dwa przeglądy w cenie plus isobus gratis. Jak tylko oni sprzedają case na Podlasiu to współczuję rolnikom płacić takie pieniądze. Zresztą podobnie jak z mchale. Na prasoowijarce po 30-40’tys mają zawyżone ceny względem innych 

Opublikowano

Tak właśnie jest jak mówisz. Różnica cen między dilerami w kraju to kosmos. Dla przykładu jak u Kisiela vestruma z jakimś wyposażeniem  był za 290 netto , to mi u mnie powiedzieli za golasa bez obciążników 310...

Opublikowano
2 godziny temu, Badwolf napisał(a):

Tak właśnie jest jak mówisz. Różnica cen między dilerami w kraju to kosmos. Dla przykładu jak u Kisiela vestruma z jakimś wyposażeniem  był za 290 netto , to mi u mnie powiedzieli za golasa bez obciążników 310...

Z jakiej fimy Ci tyle wycenili golasa  ? 

Opublikowano

Nie chcę robić reklamy, czy antyreklamy nikomu. Dla przykładu jest dwóch dealerów deutza w województwie. Jeden 60 km od domu, drugi 100 km. Różnice w wycenie ciągnika za niecałe 300 netto są różne o 15/18 tys. Każdy ma inne marże. Jeden dużo sprzeda po małej marży, inny woli na dużej marzy mało sprzedawac

7 minut temu, Pablo9812 napisał(a):

Z jakiej fimy Ci tyle wycenili golasa  ? 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Nie chcę robić reklamy, czy antyreklamy nikomu. Dla przykładu jest dwóch dealerów deutza w województwie. Jeden 60 km od domu, drugi 100 km. Różnice w wycenie ciągnika za niecałe 300 netto są różne o 15/18 tys. Każdy ma inne marże. Jeden dużo sprzeda po małej marży, inny woli na dużej marzy mało sprzedawac

Ja powiem szczerze jak się orientowałem właśnie w cenach Case'a to też właśnie różnice między dealerem z wlkp,  a tym z okolic Łodzi to prawie 40 tyś...  

Na głupim polskim opryskiwaczu w identycznym wyposażeniu 10tyś różnicy między dealerami i weź nie zadzwoń nie popytaj 

Edytowane przez Pablo9812
  • Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Pablo9812 napisał(a):

Ja powiem szczerze jak się orientowałem właśnie w cenach Case'a to też właśnie różnice między dealerem z wlkp,  a tym z okolic Łodzi to prawie 40 tyś...  

Na głupim polskim opryskiwaczu w identycznym wyposażeniu 10tyś różnicy między dealerami i weź nie zadzwoń nie popytaj 

Jeśli chodzi o ciągniki to cenę taka sama zrobią Ci dilerzy jeśli idzie jakaś akcja z góry, jak np promocja w tej chwili na ładowarkę teleskopowa case czy takie jak robil Deutz w tamtym roku, że pisze konkretnie ile za jaki ciągnik. Przyzwyczaili się handlowcy do prow i tłustych czasów. Teraz trzeba oglądać każdy grosz 

Opublikowano
Godzinę temu, Pablo9812 napisał(a):

case chyba dostał jakąś kare za rejonizacje bo 3 lata temu to nawet nikt nie chciał sprzedać ciągnika poza swoje województwo a teraz to od ręki każdy chce handlować. U mnie Ci z wlkp wycenili najdrożej a byłem u 4 dilerów

Opublikowano
3 godziny temu, Grzesiu90209 napisał(a):

W Sieradzu drożej?

w Wlkp drożej i ciężko wgl się z nimi rozmawia, więc sobie odpuściłem temat i wziąłem MF zupełnie inne podejście mieli

Opublikowano

Taka niestety polityka co niektórych. A jak jeszcze są w rejonie gdzie nie ma konkurencji to wogole mają kosmiczne marże.

Kiedys nie wierzyłem jak niektórzy użytkownicy podawali ceny za poszczególne ciągniki. Czy to za case puma za 400 netto czy  np Kubota m7133 za 380 netto. Z ciekawości zadzwoniłem do tych dealerów oddalonych odemnie po 300-400 km i się okazało ze ceny są realne bo podali mi na telefon ceny o 10-15 tys wyższe. Ale ceny do negocjacji. 
W mojej okolicy taka puma około 460 netto a Kubota 440 netto i to już praktycznie cena nie do ruszenia. A ludzie kupują bo myślą ze tanio 

Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał(a):

za podobne wyposażenie ile mf wyszedł drozej?

Powiem szczerze nie wiem.  Byłem u nich obejrzeć Vestruma,później dzwoniłem żeby podesłał mi wycenę , i olali temat to już się nie prosiłem więcej. Ale podejrzewam,że te 30 pewnie byłoby taniej. Rozmawiałem również z JD,ale jak zaśpiewali 440 za ciągnik 110km to dobrze,że siedziałem 🤣 Później jak dzwonili i usłyszeli,że zamówiony już to nagle byłyby rabaty.

Opublikowano

Na początku tłukłem się mtz 82, teraz ostatnich kilka lat renault 120.54, górki mam i to sporawe, a w mokre to rzadko kiedy się pryska - albo wczesna wiosna albo jesień, to będę większym 140km jechal na szerokich i tak. Ostatnio się spostrzegłem, że załączona hydraulika w sumie trochę mi tłumiła wszystkie te ciągniki, czy mtz reno czy enka, ktoś przerabiał temat ? 

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Taka niestety polityka co niektórych. A jak jeszcze są w rejonie gdzie nie ma konkurencji to wogole mają kosmiczne marże.

Kiedys nie wierzyłem jak niektórzy użytkownicy podawali ceny za poszczególne ciągniki. Czy to za case puma za 400 netto czy  np Kubota m7133 za 380 netto. Z ciekawości zadzwoniłem do tych dealerów oddalonych odemnie po 300-400 km i się okazało ze ceny są realne bo podali mi na telefon ceny o 10-15 tys wyższe. Ale ceny do negocjacji. 
W mojej okolicy taka puma około 460 netto a Kubota 440 netto i to już praktycznie cena nie do ruszenia. A ludzie kupują bo myślą ze tanio 

Ta, albo jak masz w MF rejonizację i ciort z tego że gdzieś jest taniej jak Ci nie sprzedadzą 

Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 19:21, Badwolf napisał(a):

Kiedy kisiel Ci krzyknął 290 za vestruma z jakimś wyposażeniem? Mi 310 za golasa tydzień temu powiedzieli. Koło Łodzi 340, a gdzieś tam w okolicach Mazur 312

A apropo rejonizacji dzwoniłem do 3 dilerów mf i 3 casa każdemu mówiłem skąd jestem i nikt żadnego problemu nie robił. Kisiel nawet powiedział sam, że to nie ma znaczenia. Jeden diler MF powiedział tylko, że transport na terenie kraju gratis, tylko wza dojazd serwisu trzeba zapłacić 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, kobieras napisał(a):

Kiedy kisiel Ci krzyknął 290 za vestruma z jakimś wyposażeniem? Mi 310 za golasa tydzień temu powiedzieli. Koło Łodzi 340, a gdzieś tam w okolicach Mazur 312

A apropo rejonizacji dzwoniłem do 3 dilerów mf i 3 casa każdemu mówiłem skąd jestem i nikt żadnego problemu nie robił. Kisiel nawet powiedział sam, że to nie ma znaczenia. Jeden diler MF powiedział tylko, że transport na terenie kraju gratis, tylko wza dojazd serwisu trzeba zapłacić 

W listopadzie i grudniu za 100 km vestruma  były takie propozycje. Cofnij parę stron ludzie w tamtym czasie pisali za ile im się udało kupić wtedy. Dokładnie było 290pare tys. Na pewno nie więcej jak 300 netto. Pytałem przy okazji wyceny na farmala c110 selection

Mi mówili za 100 km, żeby się zastanowić i dopłacić do vestruma. Miał jakieś podstawowe wyposażenie i nie wiem czy tuz przedni. Oferty na niego nie brałem. W luźnej rozmowie padła taka kwota z handlowcem

Screenshot_2025-02-02-21-46-40-155_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2025-02-02-21-46-40-155_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez Badwolf