Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

To coś nie tak chyba porównujesz. Bestrym z miękką osią i kabiną, przedni tuż, skrzynia 24x24 opony 480 i 600 idzie ogarnąć za około 300 netto. Wklejałem tu linki w grudniu. Do claasa czy valtry trzeba około 40-50’tys dołożyć. 
Chociaż napisz jakie modele porównujesz ? 

w podstawie jest praktycznie to samo wszędzie. Chyba że mówimy o fendt. Tam jest inna podstawa 

Myślisz że w fendt az tak mocna podstawa? Nie porównywałem do innych ale może trochę bardziej wyposażony jest od innych ale nie za dużo 

Opublikowano
1 godzinę temu, Badwolf napisał(a):

Jakie macie wyceny na polskie lafowacze do case/steyr czy Deutz fahr? Chodzi mi o ładowacz 1600 kg

Pisałem wcześniej, sprawdzony u znajomego hydrospaw jakieś 18-19k netto ładowacz z uchwytami. Inni bardziej popularni u dealerów ceny zaczynają się od 24k netto, mówie o tych o udźwigu 1,5-2t i wysokości podnoszenia ok 4m

Opublikowano
6 minut temu, skywalker89 napisał(a):

Pisałem wcześniej, sprawdzony u znajomego hydrospaw jakieś 18-19k netto ładowacz z uchwytami. Inni bardziej popularni u dealerów ceny zaczynają się od 24k netto, mówie o tych o udźwigu 1,5-2t i wysokości podnoszenia ok 4m

Kwestia jest taka czy diler będzie go chciał założyć. Dla przykładu w Nh powiedzieli mi że z polskich zakładają hydramet, do nowych ciągników 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, kamil18fmr napisał(a):

Ludziska podpowiedzcie:

Arion 430 2025r wersja first claas

czy

Valtra G105 2024 hitech

Sprawdź, tylko obowiązuje do końca stycznia, ile zapłacisz za pełną nawigację oryginalną CLAAS na sygnale 2 cm. Możesz się pozytywnie zaskoczyć. 

Edytowane przez shreck
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Badwolf napisał(a):

Kwestia jest taka czy diler będzie go chciał założyć. Dla przykładu w Nh powiedzieli mi że z polskich zakładają hydramet, do nowych ciągników 

Zależy jaki to tur ma być, jeżeli na linki to z tego co wiem to zakładanie odbywa się w taki sposób, że przyjezdza wybrana firma od ładowacza i zaklada na hali u dealera tylko, tak samo może się to odbyć u Ciebie na wiacie na przyklad. Wszędzie układy są to podejrzewam że dilerzy jakiś tam dodatkowy odsypik mają za to że np tylko tego zakładają i niech nie pier..Olą że jakiś inny zły bo będzie pękał czy co

Edytowane przez skywalker89
Opublikowano
Godzinę temu, dandos napisał(a):

Uważam, że różnica nie jest tak duża, aby na tyle przekładała się na cenę.

Ale wykonanie poszczególnych elementów jest dużo lepsze niż w innych markach to bez dwóch zdań 

Opublikowano
17 godzin temu, kamil18fmr napisał(a):

Ludziska podpowiedzcie:

Arion 430 2025r wersja first claas

czy

Valtra G105 2024 hitech

Valtra w papierach ma większy rozstaw osi o 2,5 cm i DMC  9500kg. Do tego ma podłokietnik w fotelu

Arion z kolei ma masę własną o jakieś 300 kg większą niż valtra, alde dmc 9000kg. Wizualnie sprawia wrażenie większego od valtry mimo gorszych wartości.

Obydwa modele z amort osi bez tuza, Cena bardzo podobna. Opony 600/480 w claasie wyglądają ok, z kolei w valtrze trochę wizualnie za duże. skrzynie hexashift z jednej fabryki, silniki odpowiednio FPT i Sisu. Valtra ma ledy, claas halogeny

Obydwa pod chińską navi FJdynamics lub Sveaverken

Co mi się w claasie nie podoba to wysoki joystik i niski podłokietnik co powoduje, że nie można podpierać ręki trzymając ją na joystiku

Claas pewnie tańszy w serwisowaniu no i ten rozkład masy 50/50

Ja osobiście jak szukałem to oglądałem JD 6M, MF 5S z CNH Vestruma, i Claasa 

i według mojej opinii ten Claas słabo wykonany w środku, a druga sprawa znajomy ma i mówił,że drugi raz by go nie kupił

Vestrum odpadł,bo bałem się tej przekładni ActivDrive jeszcze niesprawdzona i nie wiadomo jak to będzie chodzić, i wybór padł na MF 5S. Chociaż miałem okazję jeździć Valtrą G to ona taka właśnie plastikowa trochę, choć właściciel chwalił i zadowolony

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, skywalker89 napisał(a):

Zależy jaki to tur ma być, jeżeli na linki to z tego co wiem to zakładanie odbywa się w taki sposób, że przyjezdza wybrana firma od ładowacza i zaklada na hali u dealera tylko, tak samo może się to odbyć u Ciebie na wiacie na przyklad. Wszędzie układy są to podejrzewam że dilerzy jakiś tam dodatkowy odsypik mają za to że np tylko tego zakładają i niech nie pier..Olą że jakiś inny zły bo będzie pękał czy co

Np w valtra na dolnymslasku tak robią jak piszesz, ale za to Deutz np. sam montuje u siebie swoimi mechanikami. Wiem bo znajomy tam robi. Montują wtedy sanarol albo metal technik. Jak byłem tam u nich to mieli nawet na placu te ladwacze.

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano

Większą abstrakcją jest to, że pod orginalny joystick z elektrozaworami można podpiąć tylko orginalny ładowacz, jeszcze się nie spotkałem, żeby dealer założył polski w taki sposób

Opublikowano
10 godzin temu, kamil18fmr napisał(a):

Ceny NH nie są już tak konkurencyjne jak 6 lat temu kiedy brałem swojego t6 155 dynamic. Przyznam, że jakość wykonania tego ciągnika jest stosunkowo marna i prześladują go ciągłe problemy techniczne. Teraz też porównywałem ofertę na Vestruma czy T5 DC to ceny są o ok 30 netto wyższe niż claas czy valtra. Jedyne co mnie zaskoczyło w NH to cena fabrycznej navi z kontrolą sekcji, zmiennym dawkowaniem i isobusem za 36 netto (JFDynamics czy sveaverken 25-30 tys w takim wyposażeniu)

dalej cnh jest tańsze 30-40tys. Dodatkowy plus że możesz dodadać pojedyncza rzecz z konfiguratora. 

mf 5s jeżdziłem ostatnio na placu z fabrycznym turem i muszę przyznać że przebija to resztę reszte marek. Mocno scieta maska robi robota. 

Opublikowano
Godzinę temu, kibix napisał(a):

dalej cnh jest tańsze 30-40tys. Dodatkowy plus że możesz dodadać pojedyncza rzecz z konfiguratora. 

mf 5s jeżdziłem ostatnio na placu z fabrycznym turem i muszę przyznać że przebija to resztę reszte marek. Mocno scieta maska robi robota. 

W moim regionie Vestrumi T5 DC z fabrycznym navi wychodzą ok 400 netto na zamówienie (oś, bez tuz, opony 600) Arion 430 w takiej wersji wychodzi 375 netto

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Massey coraz lepsze ofert daje. Czyżby jednak nie warto było się szarpać z państwem K i od razu wymienić ciągnik. Siła yt widać zrobiła swoje i sprzedaż przysiadła 

Pisałem o tym to się śmieli.

Opublikowano (edytowane)

Jak to poszło w internet to wszędzie to jest,nie takie firmy wszystko usówali i nadal to jest.

Nawet u tych yutuberów ze się łączo z tymi osobami a tych filmów setki.

No bo opinie google to wiadomo.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Godzinę temu, kamil18fmr napisał(a):

W moim regionie Vestrumi T5 DC z fabrycznym navi wychodzą ok 400 netto na zamówienie (oś, bez tuz, opony 600) Arion 430 w takiej wersji wychodzi 375 netto

To albo chcą na tobie dobrze zarobić albo fabryczna navi w case to 100 tys 

Opublikowano
19 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To albo chcą na tobie dobrze zarobić albo fabryczna navi w case to 100 tys 

Fabryczna navi w cnh teraz ok 36 netto. Chińska konkurencja zrobiła swoje