Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

no powiedz ile i jakie 6r? w autopowrze pewnie z 600 ale nie traci tak na wartości i za 5 lat jesteś na + jak fendt

Dlaczego te nowe ciągniki na skrzyni autopower miałyby nie tracić tak na wartości jak te starsze serie jd na ap?

Opublikowano
1 minutę temu, vodz napisał(a):

Dlaczego te nowe ciągniki na skrzyni autopower miałyby nie tracić tak na wartości jak te starsze serie jd na ap?

mówiłem o JD fent względem innych firm. u nas ludzie w nich zakochani i będą płacić za używki 

Opublikowano

Rozumiem. Nie miałem styczności ani z ap ani z Vario, ale jeśli miałbym kupić używkę bezstopniowa to najprędzej vario. Choć mój tata zakochany w jd

Opublikowano
44 minuty temu, Fanuel napisał(a):

Jakie wyposażenie dokładnie tej Q i jaka cena ?

Standard plus pełna nawigacja rtk z drugim terminalem , dolny zaczep kulowy, fotel Evolution, przednia para hydrauliki z wolnym spływem, opony 710/70r42 tył 600/70 przód , obciążniki kół tylnych 

800netto ciągnik placowy

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, michal_19 napisał(a):

Dołoż trochę rzeczy do wersji first i zobaczysz jaka cena wyjdzie 

Ale ta 500 arion to chyba nieporozumienie z cena znajomy wziął 714 z tuż wałek za 650 

Opublikowano

Ale 100 procent wolę dołożyć 100 tyś za  6 garów fendt power jak arion 530 na bajerze, i łatwiejsza sprzedaż w przyszłości i inna cena komfort tak samo dużo wyższy 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, alfa napisał(a):

Ale ta 500 arion to chyba nieporozumienie z cena znajomy wziął 714 z tuż wałek za 650 

No pewnie że lepiej wziąć 6 cyl ariona 600, mówię ogólnie o wersji first i kwocie jej doposażenia

Opublikowano
3 godziny temu, Fanuel napisał(a):

Do wersji FIRST claas jak pododajesz potrzebne rzeczy w nowoczesnym rolnictwie to cena podskakuje o 200 tyś netto na samym przygotowaniu do nawigacji. Mówię o mojej sytuacji w odniesieniu do ariona serii 5xx, dlatego osobiście zdecydowałem się na 6R ale ceny nie będę mówił, ponieważ nie jeden uzna, że przepłaciłem 300 netto.

A sam osobiście zrobiłem rozpoznanie rynku i sytuacja wyglada następująco: 

- chcesz mieć podstawę 140-160km dajesz 350-450 netto,

- dodatkowe wyposażenie podnosi cenę o 150-200 netto,

- systemy rolnictwa precyzyjnego 50-100 netto,

- ładowacz fabryczny 50-100 netto,

- dodatkowa gwarancja 10-50 netto,

Sumarycznie uzbiera się cena 600+ jak chcesz mieć ciągnik przygotowany pod inteligentne rolnictwo, mówię o kompaktowym ciągniku 4 cyl.

Śmiem twierdzić że 6r do 800 netto można dobić ale czy jest sens ? 

Opublikowano
44 minuty temu, Strongman napisał(a):

Kiedyś dzwoniłem do fend to 150km cena zaczyna się od 720 netto tylko w tym juz vario.

Dzwonic a kupić to roznica. Wiem dobrze za ile kupił. Opony trelleborg wałek i tuż oryginał nie jak w jd jakaś tania dokładka 

22 minuty temu, tomek9111 napisał(a):

Oooo i 900 można złapać bez problemu 

Opublikowano
35 minut temu, tomek9111 napisał(a):

6r250 to bliżej 1mln netto

Godzinę temu, alfa napisał(a):

Ta cena mogła być ze 3 lata temu, teraz 650tyś to chcą za 514

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

O czym ty mówisz odebrał we wrześniu fakturę widziałem umowę zakupu też @sw_kamil@sw_Kamil wiadomo że katalogiem będą zaczynać a do zakupu duża różnica ceny się robi

Edytowane przez alfa
Opublikowano
12 minut temu, alfa napisał(a):

O czym ty mówisz odebrał we wrześniu fakturę widziałem umowę zakupu też @sw_kamil@sw_Kamil wiadomo że katalogiem będą zaczynać a do zakupu duża różnica ceny się robi

Jakaś demowka  może albo rocznikowo starszy i wersja power 

Opublikowano (edytowane)

@krzychu121 nowy 23 rok przyjechał w grudniu wersja power 650 38 540 28 trelleborg tuz wałek pompa 180 albo 190 przedni ehr hydraulika przód, lepsze zawory hydrauliczne z tyłu z lopatkami 4 pary kabina na pneumatyce, power beyond i jakieś duperela dodatkowe głośniki immobilizer itp 

Edytowane przez alfa
Opublikowano
19 minut temu, Fanuel napisał(a):

A u jakiego dealera ? Mi za wypasioną 314 powiedzieli 720 netto.

Agrotechnik i agravis. To co w niej jest w tej 314?