Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, kibix napisał(a):

Działa proporcjonalnie. Im mocniej naciśniesz tym szybciej się rusza. Tak sama działa z tyłu pod elektrozawory. Mam fabryczny dzoj w casie i zamiast klawiszami można nim operować tylnymi elektrozaworami. Lekko nacine jest malutki przepływ oleju mocniej więcej olejj plynie. 

Różnica między case/steyer a NH jest mniejsce składania. Była kiedyś statystyka  awaryjnosc w jakimś czasopiśmie i i tam wyszło że nh ma 10% większą awaryjnosci względem case. Nadzór nad produkcją musi kuleć.

Kabina jest całkiem inna. Nh ma zegary standardowe a case i steyr z boku na słupku 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.12.2024 o 17:09, Badwolf napisał(a):

To nie żaden błąd cennika. To jest poprostu chęć wyrypania klienta bez mydła, przez dealera. Dla porównania teraz taka oferta. Niestety za daleko ode mnie

Dzisiaj Oficjalnie otrzymałem telefon od dealeara, że został popełniony błąd w wycenie. Z konfiguratora policzył cenę od kwoty z podatkiem a nie z kwoty netto. I faktycznie się zgadza.

Edytowane przez WojtekBuawski
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Badwolf napisał(a):

U mnie na dziś,  dzień z racji budżetu i niezbyt dużego areału, wybór jest między df 5115/5125 lub case farmal c selection/ steyr plus 110/120 km( co będzie wychodzić mniej w tym przypadku). I też mam dylemat czy finalizować przed nowym rokiem czy czekać aż będą wyprzedawać rocznik... A Wy co myślicie o tym?

Sam mam ten problem czy kupować ciągnik juz teraz ćzy wstrzymać sie do nowego roku a wybieram pomiędzy kubota M5092 i massey 5709M ... 

I jeszcze pytanie czy zamawiany ciągnik jedyne co musi mieć wspólnego z tym z oferty to widełki mocy a resztę mogę sobie zmienić bez aneksowania umowy ?Jak wy do tego podchodzicie zamawiacie identyczny jak z oferty dołączonej do wniosku czy coś zmieniacie ?

Edytowane przez jan88
Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Kabina jest całkiem inna. Nh ma zegary standardowe a case i steyr z boku na słupku 

Kabina jest ta sama ale różni się plastikami.

Godzinę temu, jan88 napisał(a):

Sam mam ten problem czy kupować ciągnik juz teraz ćzy wstrzymać sie do nowego roku a wybieram pomiędzy kubota M5092 i massey 5709M ... 

I jeszcze pytanie czy zamawiany ciągnik jedyne co musi mieć wspólnego z tym z oferty to widełki mocy a resztę mogę sobie zmienić bez aneksowania umowy ?Jak wy do tego podchodzicie zamawiacie identyczny jak z oferty dołączonej do wniosku czy coś zmieniacie ?

Na modernizację? Jak tak to oferta to można powiedzieć to taki papierek nic nie znaczący. Najważniejsze to zestawienie rzeczowo - finansowe. Jak tam masz np. wpisany przedział mocy i np. ciągnik z przedni tuz to ciągnik jaki kupisz to musi mieć przedni tuz.

Przeważnie ludzie piszą przedział mocy i tyle Cię interesuje ale to sobie sprawdź. 

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej to kupować z placu z takim wypozarzeniem jak się chce,jak się zamawia to jest dużo drożej .

Nawet głupie opony jeździłem kilkoma ciągnikami po 40km/h i mają bicie,diler ze ciągnik stoi i się usiedli ale mają bicie,u dilera to jeszcze by wymienili przed zakupem ale jak by kupił to juz reklamacji się nie dostanie bo to wtedy u tej firmy co marka opony,jeden kupił i powietrze uciekało i reklamacji nie uznali,była .mikro dziura nie na prost ale wulkanizator jakoś z tym sobie poradził.

Jakiegoś tam tura czy tuza mozna dołożyć przez serwis ale to tez nie tak jak fabrycznie będzie bo fabrycznie to wszystko metalowymi rurkami idzie a jak się dokłada to juz wenzami.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jan88 napisał(a):

Ja akurat nie biorę go na prow więc nie pomogę. Osobiście znam handlowca od ciągników z agco to mówił że nie będą drozec ciągniki, ale taniec to nie potanieją. Ewentualnie z placu z starym rocznikiem coś można ugrac

Opublikowano
5 godzin temu, jan88 napisał(a):

Kiedys myslalem nad tymi samymi ciagnikami, wybor padl na MF. Chyba ze naprawde duzo taniej wychodzi Ci ta Kubota

Opublikowano
4 godziny temu, melon10641 napisał(a):

Kabina jest ta sama ale różni się plastikami.

Na modernizację? Jak tak to oferta to można powiedzieć to taki papierek nic nie znaczący. Najważniejsze to zestawienie rzeczowo - finansowe. Jak tam masz np. wpisany przedział mocy i np. ciągnik z przedni tuz to ciągnik jaki kupisz to musi mieć przedni tuz.

Przeważnie ludzie piszą przedział mocy i tyle Cię interesuje ale to sobie sprawdź. 

tak na modernizację a zestawieniu rzeczowo finansowym mam wpisany tylko przedział mocy czyli rozumiem tylko to mnie obliguje resztę mogę zmieniać 

25 minut temu, emattti napisał(a):

Kiedys myslalem nad tymi samymi ciagnikami, wybor padl na MF. Chyba ze naprawde duzo taniej wychodzi Ci ta Kubota

nie wychodzi dużo taniej kubota praktycznie ta sam cena 

i jesteś zadowolony z mf?

2 godziny temu, Badwolf napisał(a):

Ja akurat nie biorę go na prow więc nie pomogę. Osobiście znam handlowca od ciągników z agco to mówił że nie będą drozec ciągniki, ale taniec to nie potanieją. Ewentualnie z placu z starym rocznikiem coś można ugrac

no mf jest z agcco czyli jeśłi nie sprzedadzą go w tym roku to w styczniu powinni trochę zejść z ceny ?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jan88 napisał(a):

tak na modernizację a zestawieniu rzeczowo finansowym mam wpisany tylko przedział mocy czyli rozumiem tylko to mnie obliguje resztę mogę zmieniać 

i jesteś zadowolony z mf?

no mf jest z agcco czyli jeśłi nie sprzedadzą go w tym roku to w styczniu powinni trochę zejść z ceny ?

Mówił konkretnie o swoim dealerze. Jeśli coś stoi na placu to można więcej wynegocjować. Nowe ciągniki mówił że nie zdrożeją po nowym roku. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jan88 napisał(a):

jak za podobna cene, to nawet nie ma co sie zastanawiac tylko brac 5709m ale z dyna 4

Edytowane przez ahten
dopisek
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jan88 napisał(a):

no tak dyna 4

A i bierz opony r38, bo na r34 podobno "skacze"

2 minuty temu, jan88 napisał(a):

no tak dyna 4, nie powiem ta skrzynia jest fajna tylko czy nie awaryjna w końcu to juz prawie automat ..

Jak tak podchodzisz do tematu, to zostac przy jakims 40 letnik ciagniku, moze skrzynia nie ebdzie awaryjna:)

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, jan88 napisał(a):

czyli na takim mf 10 tyś jest do utargowanie ? mogę wiedzieć jaki to dealer tego agco ?

Diler na dolnymslasku. Nie sprzedają tam MF. Tyle mogę powiedzieć. Mówił jak on widzi sytuację u siebie na firmie. Jakbym wiedział że nie podrożeją ciągniki to bym czekał spokojnie. Tutaj jedna zapowiedź jakiegoś prowu może podbić cenę o kilkanaście tysięcy w dzień.

Opublikowano
25 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Aktualnie nie ma naborów na ciągniki więc trochę się handlowcom on ciągników tyłek pali jednak 

To samo mi mówił. Tylko że jak unia ogłosi jakiś nowy program to wiesz jak oni zareagują 

Opublikowano
W dniu 8.12.2024 o 20:02, cichyh32 napisał(a):

Wyceniał ktoś z was jakiś ciągnik około 200-250 km ? Jak teraz z cenami?

MF 7s.190 dyna VT  exlusive z tuz i nawigacja ok 650tys

• Thanks 1