Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest jawne robienie ludzi w bambuko. Sprzedaż siadła. Chcą zachęcić ludzi do kupna niska cena ale ciężko zapomnieć o rekordowych marżach więc wydumali taką klauzulę do podpisania. Przecież jak zamawia się daną maszynę w fabryce to wiadomo po jakiej cenie bo od tego są cenniki. Fabryki tak nie robią że dziś zamawiasz po cenie x a przy odbiorze płacisz x + jakiś tam %. Widać chcą tam u was robić ludzi na kasę. Te 10% to pewnie ze 35-40 tys. 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, VaST napisał:

Kisiel a już prawie miałem to podpisać bo handlowiec mówił że wszyscy taką klauzurę mają nawet pokazał inną umowę z dziś że też tak ktoś podpisywał ale to chyba celowe ich zagranie gdy się trafi wątpliwy klient na szczęście w nieszczęściu do tego wyszła jeszcze lepsza akcja z brakującym  wyposażeniem ale to opowiem jak się handlowiec do jutra nie zrehabilituje bo prawie się nadziałem na 15k zł w plecy a umowy nie mógłbym zerwać bo odrazu trzeba wpłacić kaucje i by przepadła. Czyli z zebranych tutaj nikt takich głupot nie dostał do podpisania? 

kupowałem nowy ciągnik kilka lat temu i nie było takiego zapisu, dealer się wystawia na śmieszność i tyle, żeby nie napisać mocniej 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Spróbuj kazać im spadać na drzewo. Jest duża szansa, że wrócą do Ciebie z przeprosinami i lepszą ceną. Dealerzy chyba są mocno zdesperowani. Do mnie od wiosny każdy dealer, u którego coś kupiłem dzwoni 2 razy w miesiącu zapytać, czy czegoś nie potrzebuję. A i ruchu na placach wcale nie widac. Może coś ugrasz. 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Michallem napisał:

Rok temu miałem wycenę vestruma na 330 netto. Podkładane to co i u Ciebie. Rozmawiałem niedawno z przedstawicielem i mówił że cena aktualna. 

Uuu, to nie jest źle. Zobaczymy na agro show, ciekawe tylko czy będzie Case.

Opublikowano
1 godzinę temu, mkowals1 napisał:

zdradzisz cenę za Vestruma i wyposażenie - mi wycenili New Hollanda T5.110 Dynamic Command na 350tys. (miękka oś, pompa 110l,przedni tuz,8 led)

Mi miesiąc temu wyceniali deutza 5.125 z turem, pneumatyka za 270 netto

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, wojtaso napisał:

Jaki tur? Stoll czy polski? 

Tur polski sonarol , montowany u dilera. Podstawowa wersja , tylko pneumatyka i ladowacz. Dokładnie teraz zerknelem 278 netto było.

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
Dnia 5.09.2024 o 21:09, VaST napisał:

Jestem na etapie podpisywania umowy na ciągnik Case Vestrum i mam pewne pytanie. W umowie mam zawarty zapis, że cena może wzrosnąć do 10%, a dopiero powyżej tego progu mogę odstąpić od umowy. Czy taki zapis jest standardowy i czy wszyscy mają podobne warunki?

Dodatkowo, zastanawiam się nad tym, czy warto czekać z zamówieniem do końca roku. Czy myślicie, że ceny mogą jeszcze spaść? Słyszałem, że sprzedaż ciągników spadła o 20-30%, więc może pojawią się jakieś wyprzedaże rocznika na koniec roku?

Nie dość że tego bym nie podpisał to jeszcze dealera szybko zmienił.....dwa ciekawe czy pokazal Ci choc prawdziwa umowę z kims czy tylko metoda na przekonanie ze wszyscy to wszyscy

Opublikowano (edytowane)

Jak jest w umowie, że mogą podnieść cenę o 10 procent i nie możesz się wycofać to wiadomo, że podniosą. Chora umowa. Ja przy zakupie ładowarki miałem, że cena może wzrosnąć przy zmianie kursu euro. To kazałem dopisać, że może zmaleć jeżeli euro spadnie i spadło tyle że że 3 tys mniej zapłaciłem.

Edytowane przez Grzesiu90209