Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, karolr2 napisał:

Nie wiem po waszemu ale wiem że jeśli masz problem z literówką u kogoś to też masz problem i to duży z głową i proponuję iść do lekarza albo przestać bawić się wackiem i zająć się czym pożytecznym 

Już gówniarzu wróciłeś ze szkoły?naucz się pisać matołku dopiero się odzywaj do starszych.

Opublikowano
Przed chwilą, QuQurydza napisał:

Firmy które oferuje owa cenę widziała plantacje, wie że jest bez kolby, czyli bez energii.?

Kto powiedział że jest bez kolby? Kolba jest nawet nie zła..

Screenshot_20220901-112701_OLXpl.jpg

Opublikowano
14 godzin temu, karolr2 napisał:

To samo u mnie kolba malutka będzie cienko 

Na biogaz to jak to jest jak to się sprzedaje? Trzeba w kopiec zawieść czy można prosto z sieczkarni. 

Chyba Ty pisałeś że kolba malutka… a teraz że niezła?

Opublikowano

Dobra panowie zluzujcie kolby zakladam, że chodzi o 14pln za tonę masy tak? Jeśli nie to proszę poprawcie mnie. Podawajcie także ceny za mokrą na skupach w waszych rejonach. U mnie centralna poska brak ceny póki co.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, karolr2 napisał:

Kto powiedział że jest bez kolby? Kolba jest nawet nie zła..

Screenshot_20220901-112701_OLXpl.jpg

Ile kolego będziesz mil masy? 30 ton- 40 ton. To masz około 6 tyś. Niech będzie i 7 tyś. Na ziarno lekko masz 9-10 ton i wyjdzie nawet niech tyle samo. Ale stanowiska nie okradasz z resztek po kukurydzy, policz ile to jest warte.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, QuQurydza napisał:

Firmy które oferuje owa cenę widziała plantacje, wie że jest bez kolby, czyli bez energii.?

kilka lat temu jak w okolicy była susza to kupowali jak leci na biogazownie zeby tylko silosy zapełnić nie patrzyli na wielkość kolby .

Opublikowano
3 godziny temu, rolniczek098 napisał:

Podawajcie także ceny za mokrą na skupach w waszych rejonach.

Toż piszę już trzeci raz, BIOAGRA  Goświnowice 780/t a oni wyznaczają cenę na połowie Polski

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, witejus napisał:

4 godziny temu, rolniczek098 napisał:

Podawajcie także ceny za mokrą na skupach w waszych rejonach.

Toż piszę już trzeci raz, BIOAGRA  Goświnowice 780/t a oni wyznaczają cenę na połowie Polski

👍🏻netto czy brutto?

U mnie kazali dzwonić w przyszłym tygodniu. Narazie ceny brak.

Edytowane przez rolniczek098
Opublikowano

U mnie nikt nie chce podać póki co konkretnej ceny za mokrą. Nieoficjalnie mówi się 750-800 netto. Za suszenie mam ofertę za 16 zł/tonoprocent, suszarnia pedrotti 25t, wszystko po stronie usługodawcy.

Opublikowano
9 godzin temu, QuQurydza napisał:

Ile kolego będziesz mil masy? 30 ton- 40 ton. To masz około 6 tyś. Niech będzie i 7 tyś. Na ziarno lekko masz 9-10 ton i wyjdzie nawet niech tyle samo. Ale stanowiska nie okradasz z resztek po kukurydzy, policz ile to jest warte.

Tak właśnie tylko o to stanowisko chodzi. 

Opublikowano
12 godzin temu, mirekcich napisał:

No to Ty osobiście możesz sprzedać w tym roku po 400 za tonę, przecież miska ryżu Ci wystarczy...

slonko przygrzalo czy kolba na glowke spadla ??

nawet taka cene przezyje-nie takie rzeczy mi sie w zyciu przytrafialy.

Opublikowano

A ja mam w głębokim poważaniu co ty przeżyjesz ... To że jesteś głupi na własne życzenie pozostaw u siebie w domu i się udzielaj, bo tylko szkodzisz tym którzy cenią swoją pracę i jej koszt !

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v