Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto ma wybrane dobre odmiay to ma już zamówione w listopadzie

Opublikowano

szybko kupuj,wplacaj zaliczki ,bo zabraknie 😂.

ile to juz lat strasza, ze na wiosne nie bedzie wyboru- chyba tylko naiwny sie na to nabierze..

tym bardziej w przyszlym roku..

• Thanks 1
Opublikowano

Za wczesne zamówienie mam 10 % upustu , jak zrobisz to w styczniu juz 5% , może do Ciebie nie warto, obdzwonione kilka firm i kupione 3 odmiany każde gdzie indziej, do 80 zł różniccy na jednostce miedzy firmami

Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

przy obecnych prognozach rynkowych to  watpie ze w kwietniu nie bedzie promocji -kup 2 a jedna dostnaniesz gratis...

Przepakują w nowe worki z nadrukiem 2024 i sprzedadzą jesienią. Teraz większość firm działa zgodnie z zasadą "sprzedać mniej za więcej". W końcu im się to czkawką odbije, ale co się nachapią zanim ludzie zmądrzeją to ich.

• Like 1
Opublikowano

A jakie maja wyjście pszenice swoją zasiejesz, kuku nie

Opublikowano

niedawno  na farmerze byla informacja ze kolo 20 % arealu-glownie kiszonki-rolnicy obsiewaja swoim. nie wiem skad maja takie dane....

sieje od ponad 30 lat i tez mi sie zdarzylo 2 razy-piewszy i ostatni 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to nigdy nie zabraknie, ale jak ktoś chce konkretne odmiany , to może zabraknąć , co roku tak jest, 

Paszową będziesz siał z ukry ?

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

Niedoczekanie Twoje

Nigdy nie mów nigdy.4 lata temu  jakbyś  napisał/powiedział że  saletra po 1600 to dobra cena to za wariata by Cie  mieli.  A

• Like 1
Opublikowano

Tyle ile da kupujący milion  jak dobre pokłady żwiru, pół pewnie to takie minimum

Opublikowano

u nas planowali i to bardzo wstepnie zrobic zwirownie- i juz zaczely sie protesty  w urzedzie gminy..

ale chyba sie cos dzieje bo widze ich firmowe auto jak jezdzi po okolicy..

milion  ?? jutro do notariusza jade..

Opublikowano

znalem takiego co  w lesie na takich kopal. i nagle interes zamknal - znaczy jego zamkneli.jego zona nie byla taka madra jak twoja i nie uciekla poki czas ,tylko ja w jednym z wykopow utopil.

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 4.12.2023 o 19:26, QuQurydza napisał:

dlaczego odmowę macie, jakie merytoryczne.juz się podowiadywalem,odmowa przyszła podobno z pierwszego naboru ,a uzasadnienie było brak kasy ,składałem jeszcze raz zobaczymy czy coś przyjedzie 

Opublikowano (edytowane)

moja częściowo się już suszy, w tym roku c2 14t na morko i w next sezonie mam zamiar zasiać tak 4 ha., Co roku nigdy nie brakuje odmian jakich ja chce. Sieje mass/pionier/dekalb. Może co z ukry dowiążą po 250zł, u nas chemie można dostać bez problemu chloropyrifos czy inne więc czemu by nie nasiona.

Jeszcze Ci na koniec wyjdzie taki minister transportu Ukrainy i obwinia polaków że Ci nie potrafią konkurować z kierowcami z ukrainy w warunkach wolno rynkowych, szczyt bezczelności.

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v