Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Agrolok Osiek, wczoraj rano 880, przed poludniem juz 850. Dzis rano 830 a w tej chwili juz 800. Wie ktos jak Cedrob Rypin?

ceny netto

Edytowane przez marcincbr
Opublikowano
malorolny121 napisał:

Sami na zakladzie byli w szoku jak dostali cennik. A teraz z innej strony. Mam kontrakt na 100 ton do wipaszu po 870 zl, moge odstapic.

Moglbyś sie odezwac, jesli jeszcze temat aktualny 510927776? Bo cos nie moge wyslac do Ciebie wiadomosci. Kozak 760, Chabros 740

Opublikowano
2 godziny temu, mds212 napisał:

A duzo macie jeszcze kuku do skoszenia? ja na szczesccie swoja sprzedalem jak byla jeszcze 970

U mnie w okolicy może 20% areału jest obkoszone, reszta jeszcze stoi na polach, mało kto ma poniżej 30% wilgotność.

Opublikowano (edytowane)

Wipasz Zadąbrowie skup zakończony na ten rok. Okoliczny skup 750  netto  ale tylko zapisane osoby z kolejki.

Edytowane przez tomek15h
uzupełnienie informacji
Opublikowano
2 godziny temu, tomek15h napisał:

Wipasz Zadąbrowie skup zakończony na ten rok. Okoliczny skup 750  netto  ale tylko zapisane osoby z kolejki.

Po co kupować polską kukurydzę skoro jest ukraińska 

Opublikowano
2 minuty temu, Pajej napisał:

Po co kupować polską kukurydzę skoro jest ukraińska 

A po coo ludzie przez lata kjupowali rosyjski wegiel jak byl polski?

Odpowiedz jest ta sama bo byl tanszy. Tak samo ukrainska kuku jest tansza.

Po co ludzie kupuja nawoz z importu jak mamy nasz polski? Bo jest tanszy

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Z biegiem czasu te firmy upadną jak cargil który kupował tylko zboże z Ukrainy i nikt z rolników za to od nich paszy nie kupował.

A teraz jest tak że przyjeżdża tir z paszą na kurniki i z powrotem zabiera zboże.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 godzin temu, zieloneckiii napisał:

LPA 650 i nie bardzo chcą brać

trzeba chyba suszarni szukać

albo rękaw

Jaja sobie robisz czy ta cena jest faktycznie taka?  Miało cały czas drożeć , ceny już ponad 1000zł była , sam pisałem że u nas prawie darmo bo 850 było , dzisiaj nawet fakturę zawoziłem  po 850 , ale w między czasie jak byłem na skupie to ktoś dzwonił , to słyszałem że po 800 , ale czy brutto czy netto to nie wiem , (ja netto po 850, i dobrze że skosiłem , bo miałem się jeszcze wstrzymać do mrozów bo wilgotna )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v