Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lubuskie i Południowa wlkp na 5 i 6 klasie już kukurydza skurczyła się na 1 metr i raczej kolby nie wyda. Więc sezon na stratę bo tutaj już nawet 1000 zł nie zarobi na koszty. 

Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał:

Nie chciałbyś tej roboty tych pieniędzy i tej roboty

Chociaż coś sie zarabia , mieliśmy kiedyś świnie to dopiero paranoja cenowa. Od kiedy hodowla zlikwidowana w domu są pieniadze przykre ale prawdziwe.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Nie chciałbyś tej roboty tych pieniędzy i tej roboty

Gdyby to było takie straszne to nie robiliby tego. Wiem że to uwiązanie i nie ma się świąt i niedziel, ale widać nie takie to straszne. 

Opublikowano
Przed chwilą, Pajej napisał:

Gdyby to było takie straszne to nie robiliby tego. Wiem że to uwiązanie i nie ma się świąt i niedziel, ale widać nie takie to straszne. 

jak duza rodzina i dobra organizacja pracy to pewnie ze nie tak źle , a są ludzie którzy to po prostu lubią 

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Pajej napisał:

Mam sąsiada co ma ,,tylko”  60 krów plus opasy i jałówki na odbudowę stada. W zyciu nie zamieniłbym się z nim na swoje życie. Nie mam 3 nowych jd (mam tylko 1), dojeżdża 2 ładowarkę i drugi woza paszowy, 0 świąt, niedziel nic, 2 synów zona i on w tym ciagle za***rdala. Mimo tego ze maja trochę grosza to są niewolnikami tych krów.

Opublikowano
22 godziny temu, Pajej napisał:

To załóż sobie hodowlę i za rok pogadamy

Opublikowano (edytowane)

Jak już tyle trzymacie, to poczekajcie jeszcze chwilę, W wlkp nawet bardzo ładne plantacje zaczynają się przepalać, a na gorszych stanowiskach kukurydza usycha.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
Dnia 29.07.2022 o 10:32, QuQurydza napisał:

Ceny za mokra to dramat. Choć koszty w tym roku suszenia pójdą mocno w górę. Pytanie jakie będą potrącenia za 1t/%

Gaz do suszenia kupilem wlasnie po 2.67 a rok temu po 2.7 , ciekawe ile prąd wyjdzie drozej.

Opublikowano
6 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Jak już tyle trzymacie, to poczekajcie jeszcze chwilę, W wlkp nawet bardzo ładne plantacje zaczynają się przepalać, a na gorszych stanowiskach kukurydza usycha.

Spokojnie z Ukrainy przyjedzie 

Opublikowano
57 minut temu, przemek28_28 napisał:

Gadałem ze znajomym co troszkę handluje zbożem i dostał propozycje pszenicy z Ukrainy po 100 dolarów/tona na granicy, musi zorganizować przeładunek i transport w głąb kraju. 

w bajki nie wierze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v