Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, MałaMi90 napisał:

Powiedzcie mi czy ginące mleko da się jakoś udowodnić? Notorycznie ubywa mleko gdy jest odbiór. Nie pomogła rozmowa z kierowcą ani wizyta w SM. Jak udowodnić że kierowcy kradną mleko? 

Waga pod zbiornik albo legalizacja listwy pomiarowej. Jak i to nie pomoże uciekać do uczciwszych. Jaka to mleczarnia? U mnie uciekały małe ilości, rozmowy z kierowcą nic nie dały, w oddziale nie mówiłem tylko przyjechał urząd zrobić legalizację i temat się uciął.

Edytowane przez niesamowity90
Opublikowano
57 minut temu, lusjan napisał:

Dość świeża sprawa, także średniej za rok nie podam, ale dla przykładu za wczoraj 60 kWh. Trochę spadnie przy remontach, ale cudów raczej nie będzie. Z 9.88  na dachu nie naciągnie w ciągu roku.

Jakiej wielkości pompa i ile m2 musi nagrzać?

Moja wczoraj pobrała 43.8 a wcześniejsze dni ok 30.

MałaMi90 a mierzyles czy listwa dobrze pokazuję?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

Dużo tego prądu zużywasz jak na te litry co nieraz piszesz 

W zasadzie 25tysiecy na rok średnio, dodatkowo pompa ciepła powietrza no i drugie gospodarstwo domowe rodziców.

1 godzinę temu, lusjan napisał:

Dość świeża sprawa, także średniej za rok nie podam, ale dla przykładu za wczoraj 60 kWh. Trochę spadnie przy remontach, ale cudów raczej nie będzie. Z 9.88  na dachu nie naciągnie w ciągu roku.

Nie patrz na takie coś wcale. Liczy się średnio roczne zużycie. Będziesz zadowolony. Ja jestem bardzo, druga zima leci teraz

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Dzieciaku cena podstawowa przy nędznych parametrach to około 2,1zl bez ilosciowki.... Sąsiad ma coś 8gr ilościowej i cena 2,2-2,3 litr przy słabym białku. 😜

dzieciaku widziałem wczoraj cennik na luty i o lutym mówię nie o cenie za styczeń.

• Like 1
Opublikowano

@zetorr6441 pompa 15 Kw, była liczona na 200m i chyba 5 osób do cwu, ale w sumie to w pomieszczeniu, w którym jest w piwnicy też ciepło, drugie pomieszczenie szatnię zrobiłem więc też ogrzewane, przez starą kotłownię idą grube rury od centralnego i też ciepło... Także jakieś 250 można liczyć. Na razie jestem zadowolony, bo był na to grant i fajne dofinansowanie. W założeniach było, że oprócz tego można składać na czyste powietrze i termomodernizację, ale dochód rolniczy blokuje mnie do jednego, brak podatku dochodowego do drugiego. 

Opublikowano (edytowane)

No fakt że cena poleciała...... Ale przy dobrych parametrach powyżej 2 złoty jest...👍

Temu ja cennika nie do prosił od sąsiada 🤔

No mieli więcej jak ja a tera ja mam wincej 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 6
Opublikowano
Dnia 12.02.2022 o 12:51, Bogdan_ja napisał:

Alfik nie chcesz ceny z Rospudy za styczeń ? 😁😁😁

A może luty pokaże kto płaci najlepiej ? 

Jak myślisz? 

Dnia 12.02.2022 o 13:18, Bogdan_ja napisał:

O tak już wymiękasz z, lutym🤔 ... Ale ok zobaczymy... Będę podawał cene co miesiąc... 

Dnia 12.02.2022 o 13:22, Bogdan_ja napisał:

Spoko... Początek roku rekiny są - 50 gr za płotką....😁😁😁😁😁Może dogonią na koniec roku 🤔

Gdzie te 50 gr nad rekinami są? 

Opublikowano
kocmen24 napisał:

Posiada ktoś biogazownie na samą gnojowicę bioelectric ? Mi się wydaje to bardziej sensowne niż te panele

fajna sprawa. Oglądałem trochę się dowiadywałem. Fajna sprawa też w przypadku planu azotowego. Plus też taki że poferment można wywozić cały rok bez zimowej przerwy. No i gnojowica wtedy lepsza z zamkniętego zbiornika a nie z ruszt

Opublikowano (edytowane)

@Bogdan_ja

No nie wiem co 50 gr w styczniu więcej, po 2.3 pisałeś somsiad dostał a tu podawali z sierpca po 2.2, z mlekopolu/mlekovity 2.1 więc nijak mi te 50 gr nie wychodzi, za luty rospudziaki dostaną już mniej już wyżej wymienieni, a na lato upierdolo 70 gr premi i będą doić za 1.3 i wtedy sluch o Rospudzie zaginie w tym temacie razem z Tobą, co bo potem na koniec roku przyjść i się podniecać bo dali 2msc lepiej. Już kiedyś pisałem zwykły krętacz jesteś i Twoje wpisy warte tyle co wydanie wiadomości w tvpis

Edytowane przez damianzetor9540
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
32 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Za, styczeń jest 50 groszy wincej a o grudniu nie pomnę.... 😁

Tobie mam pokazywać 🤔A co ty US czy jak? 

Ty tu pokazujesz faktury? A bom przegapił? 

A za marzec bedzie punkt wyjścia czyli 1.2 i średnią z roku 1.4 . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v