Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, Troker1979 napisał:

No fakt trupów to ja nie sprzedaje po prostu zmiana pokoleniowa to jakieś kontuzje, gorsze mleko, niezadowalająca wydajność, Dziś sprzedałem taką nie za chudą ale i nie zapasioną z zapaleniem po wycieleniu którego nie wyleczyłem  na czysto 650 kg po 10 zł. Tydzień temu chudszą ale większą po 9 zł za 6300 zł.

Ja ostatnio sprzedałem krowę 530 kg po 9zł więc niecałe 4,5 tys. dlatego tak napisałem chociaż zdezolowana ona nie była ale trzeba było sprzedać

Opublikowano

Intermilk mała ilość poniżej 5 tys za Kwiecień 2,14 brutto cena w porównaniu z Marcem wzrosła o 18gr.pierwszy raz w swojej,, karierze,, zobaczyłem 2zl z przodu. No ale pierwszy raz też kupowałem saletrę po prawie 3000 i pierwszy raz płaciłem prawie 8zeta za litr ropy😁

Opublikowano
5 godzin temu, MatiZdzichu11441 napisał:

Panowie liczył ktoś to +/- przy cenie np 2.3 za l ile może wam zostać z litra na czystko ?

Podsumowanie na koniec roku ile to zostanie z gospodarstwa ceny się zmieniają koszty też rosną 🤤 

Opublikowano
4 godziny temu, pawel2408 napisał:

Mlekpol

ponad 25tyś. tłuszcz 4.33, białko 3,60

CENA 2,66 RR

Niestety, ale troszkę się pośpieszyłeś - mlekpol jeszcze nie wysyła faktur...

Opublikowano

Dzień dobry 🙋 , jestem hobbystycznym hodowcą bydła mlecznego i od niedawna na forum  . 1,81 brutto za litr mleka to mało chyba 🤔

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Dzień dobry 🙋 , jestem hobbystycznym hodowcą bydła mlecznego i od niedawna na forum  . 1,81 brutto za litr mleka to mało chyba 🤔

No jak lubisz pracować na prezesa i grono jego kolesi, którzy śmieją się teraz przy wódce, a ty szarpiesz się z krowami i sprawia ci to przyjemność to pewnie i dużo

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał:

No jak lubisz pracować na prezesa i grono jego kolesi, którzy śmieją się teraz przy wódce, a ty szarpiesz się z krowami i sprawia ci to przyjemność to pewnie i dużo

Od maja 10 gr do góry  , ale nie chcą za dużo płacić 🤨

Opublikowano
3 godziny temu, vat napisał:

Niestety, ale troszkę się pośpieszyłeś - mlekpol jeszcze nie wysyła faktur...

Podzielił pieniądze z wypłaty przez litry i pewnie dodał udział resztę tych smakołyków i wyszła cena

• Like 1
Opublikowano

Dostałeś kiedyś wypłatę z mlekpolu 7 dnia miesiąca lub wcześniej?

10 minut temu, greg1985 napisał:

Podzielił pieniądze z wypłaty przez litry i pewnie dodał udział resztę tych smakołyków i wyszła cena

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bercik92 napisał:

Ja też tak liczę i mi wyszło jakieś 2.4-2.5zl
Brutto

Słabo liczysz. Mi przy lepszym tłuszczu a trochę słabszym białku  wyjdzie podobnie co wyżej. 2,48 netto. Jak przyjdzie faktura to będzie wiadomo bo nie mam cennika pod ręką. Ale wcześniej już tu każdy wyliczał cenę. Upraszczając miało być do ceny marcowej +36 gr jak dobrze pamietam 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
MatiZdzichu11441 napisał:

Panowie liczył ktoś to +/- przy cenie np 2.3 za l ile może wam zostać z litra na czystko ?

Jak to ile? 2.30zł/l bo rolnik przecież nie ma żadnych kosztów, rolnikowi nic nie drożeje, drogo sprzedaje, dopłaty dostanie 🤭🤭🤭

Opublikowano

Mi zostaje 25% miesięcznie wypłaty przy wydajności cienkiej 24l/szt dziennie ze zbiornika. Liczę nie mały kredyt bo mam 25% wypłaty pochłania. Do tego zakup gotowej paszy, Wit, wet średnia mam przyjęta na miecha raz mniej raz więcej. Opłaty różnego typu jak w każdym gosp. Do tego zakupy spożywcze na cały miech i paliwo na cały miech.

I tu uwaga nie mam wliczone zbioru traw i qq I ewentualny budżet na naprawy klamotów. A tu mysle ze w skali roku by musiał te 10% miesiecznie jeszcze odjac więc na czysto zostaje mi 15% wypłaty. Uprzedzam w koszty są jeszcze wliczone różne tam zachcianki żony dzieci itp więc to już naprawdę na czysto zostaje. Wyplata przy 33szt dojnych. Obora na 45szt więc gdy będę miał obsadę ten % kasy co zostaje się zwiększy bo koszty nieznacznie pójdą do góry. No i wydajność systematycznie do góry.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v