Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, TomaszKysiski napisał:

już wczoraj miałeś fakturę?

Fakturę tak, ale żadnego aneksu z nowym cennikiem nie przywiózł.

No to mlekovita zostawiła nas w tyle...

Opublikowano
Dnia 3.05.2022 o 18:59, Damianek20 napisał:

Pytanie poza ceną do ludzi co sieją żyto na kiszonkę a później kukurydzę.

Czy można kisić żyto jak jeszcze się nie wyklosiło ? Czy muszę czekać . Bo czas ucieka a chciałbym siać kukurydzę i też zrobić dobrą z żyta kiszonkę .

Dnia 3.05.2022 o 19:24, Damianek20 napisał:

Serio lepiej jak się nie wyklosiło ? 

Nie zależy mi aż tak na ilości bo pozbyłem się sporo bydła więc nawet 15 bel jest wystarczające z 70 arów 

jak w bele to tuż przed wyjsciem osci , jak sieczkarnią to w pełni wykłoszenia , czym wczesniej tym bardziej energetyczna pasza tak samo jak z trawą . Im puzniej sie kosi tym ma wiecej suchej masy i włukna . 

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, Rrolniik napisał:

To dla ryczałtowca 2,3 wyjdzie :)

Ale w podstawowym cenniku szału nie ma? Premia premia super ale cennik podstawowy jakie stawki za  jednostki tłuszczu i białka?

Opublikowano
jarecki napisał:

Dnia 3.05.2022 o 18:59, Damianek20 napisał: Pytanie poza ceną do ludzi co sieją żyto na kiszonkę a później kukurydzę. Czy można kisić żyto jak jeszcze się nie wyklosiło ? Czy muszę czekać . Bo czas ucieka a chciałbym siać kukurydzę i też zrobić dobrą z żyta kiszonkę .     Dnia 3.05.2022 o 19:24, Damianek20 napisał: Serio lepiej jak się nie wyklosiło ?  Nie zależy mi aż tak na ilości bo pozbyłem się sporo bydła więc nawet 15 bel jest wystarczające z 70 arów  jak w bele to tuż że przed wyjsciem osci , jak sieczkarnią to w pełni wykłoszenia , czym wczesniej tym bardziej energetyczna pasza tak samo jak z trawą . Im puzniej sie kosi tym ma wiecej suchej masy i włukna .

czym wcześniej to więcej białka..

Opublikowano

być możę i białka, kilka lat temu zrobiłem z żyta kiszonke było całkowicie jeszcze zamkniete w pochwach lisciowych to żadna trawa i kiszonka z qq nie dała tyle mleka co ta kiszonka z zyta a mieszałem ją z słomą żytnią dodatkowo , izrael ma najlepszą technike rolniczą i tam robią gps z przenżyta być to sprawa klimatu tam ale wydajnosc mleczną mają najlepszą na swiecie .

Opublikowano (edytowane)

Faktury jeszcze nie ma. Ale kwota przelewu / ilość wychodzi 2,37/litr netto T4,3 B3,4 ilość ponad 25tys. Mlekpol. Nie jest źle 

Edytowane przez kat
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

Chyba bardziej 8 tys plus i to bez papierów. Po 6 z hakiem to ostatnio wyjeżdżają u mnie stare zdezelowane krowy.

Ty zdezelowanej krowy chyba nie widziałeś, fakt cena za dobre krowy jest niezła za te słabsze też ale nie po 6 tysi bez przesady

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawlak2507 napisał:

Ty zdezelowanej krowy chyba nie widziałeś, fakt cena za dobre krowy jest niezła za te słabsze też ale nie po 6 tysi bez przesady

No fakt trupów to ja nie sprzedaje po prostu zmiana pokoleniowa to jakieś kontuzje, gorsze mleko, niezadowalająca wydajność, Dziś sprzedałem taką nie za chudą ale i nie zapasioną z zapaleniem po wycieleniu którego nie wyleczyłem  na czysto 650 kg po 10 zł. Tydzień temu chudszą ale większą po 9 zł za 6300 zł.

Edytowane przez Troker1979
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v