Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A mlekpolowcy macie ten nowy cennik? Bym sobie policzył i porównał z Piątnicą.Swoja drogą boli ich tam w mlekpolu że odeszlismy skoro takie tanie zagrywki robią że nam SMSa z tymi premiami przysłali również.Myslą że kogoś to ruszy czy jak?
Opublikowano
16 minut temu, robert1226 napisał:

Bo w grudniu było tylko 35gr premi i reszta to3 gr od 1 01 -30 11 i to było wliczone w cenę grudniową .

Tak było, tylko 35 gr premii do miesiąca i teoretycznie tylko 33 grosze premii specjalnej. Teraz jest tylko 35 groszy do miesiąca i tylko 20 gr specjalnej 😉 

Opublikowano

To było 3 gr za wszystkie litry od 1 01 do 30 11 to ile wyszło tej premi to zależy ile kto litrów miał za te 11 miesięcy  a że tobie wyszło 33 gr to inna bajka , to policz ile wyszło tym milionowym dostawcom.

Opublikowano
DanielFarmer napisał:

A mlekpolowcy macie ten nowy cennik? Bym sobie policzył i porównał z Piątnicą.Swoja drogą boli ich tam w mlekpolu że odeszlismy skoro takie tanie zagrywki robią że nam SMSa z tymi premiami przysłali również.Myslą że kogoś to ruszy czy jak?

raczej po prostu maja cie w systemi jak np w konradzie wujo kiedyś im bydło sprzedał i wszystkie sms od nich dostaje

Opublikowano
8 godzin temu, Mieciu24 napisał:

O żeby w Łódzkim taka cena była 🤔

Sławek już Ci odpisal co zrobić 

8 godzin temu, slawek74 napisał:

to rusz d*pę i pojedź do mlekowity lub włoszczowaj a nie tylko biedować z tego Łódzkiego potraficie

👍

50 minut temu, DanielFarmer napisał:

cennikowo mlekovita czy jest tu premia jakaś?

Cennikowo 

Opublikowano
21 minut temu, DanielFarmer napisał:

Właśnie nie przysłali jeszcze cennika a chętnie zobaczyłbym co tam wydumali. 

Na jesieni w sierpcu przepowiadali że wiosną będzie 2,5 zł u nich a tu już od stycznia w dół kilkanaście groszy. Nie napawa to optymizmem. Ciekawe gdzie ta kasa sie rozchodzi w każdej spółdzielni skoro giełdy cały czas w górę, produkty mleczarskie cały czas w górę ( chociażby ostatnia zagrywka sieci handlowych które z ceny brutto zrobiły cenę netto) a cena za mleko dla rolnika stanęła. Nawet bym powiedział że zaczęły się delikatne korekty w dół 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, robert1226 napisał:

To było 3 gr za wszystkie litry od 1 01 do 30 11 to ile wyszło tej premi to zależy ile kto litrów miał za te 11 miesięcy  a że tobie wyszło 33 gr to inna bajka , to policz ile wyszło tym milionowym dostawcom.

Nie czaisz bazy chyba, jeśli ktoś ma tyle samo mleka co miesiąc przez cały rok to nie zależnie ile odstawia czy 1 tyś / msc czy 1 mln/ msc to za 11 miesięcy ma dla łatwiejszego liczenia +33 grosze do grudnia. Np. mniej dostali Ci którzy przyszli w połowie roku albo w październiku

Właśnie chyba @Bugii troche podkoloryzował o tym że mówili mu że będzie 2,5 bo pytałem się kto to mu powiedział to nie napisał, a ostatnio rozmawiałem z instruktorem to takie hura optymizmu nie przejawiał

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano
DanielFarmer napisał:

Nie mamy. Cena za styczeń i luty będzie taka jak w grudniu, a dopiero od marca nowy cennik. Myślę że dowiemy się czegoś na zebraniach rejonowych, jeśli wogóle będą🤷‍♂️ a jak nie to pewnie pod koniec marca dostarcza cennik.

Opublikowano (edytowane)

Osm Piątnica premia 10 groszy za styczeń

Edytowane przez dominik1703
Opublikowano (edytowane)

Piątnica za styczeń sumarycznie podniosła 2gr na białku 1gr na tłuszczu oraz podwoila ilosciowkę.U mnie +3gr i dziś SMS o premi 10gr.Czyli w moim przypadku jeszcze przed pierwszą fakturą +24gr(w tym 10 premii) Ceny dokładnej jeszcze nie policzyłem ale gdzieś powyżej 2,1 brutto z udziałem przy 4,44 i 3,33 mniej więcej

Edytowane przez DanielFarmer
.
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, DanielFarmer napisał:

To ile w końcu Wam w Sierpcu przy tych ~30 tys i średnich parametrach wyjdzie? bo ciężko się połapać

2 złote brutto

Edytowane przez bop23
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

Jak będzie obniżka to Wam nie przyślą, tylko podwyżki 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Właśnie nie przysłali jeszcze cennika a chętnie zobaczyłbym co tam wydumali. 

Na jesieni w sierpcu przepowiadali że wiosną będzie 2,5 zł u nich a tu już od stycznia w dół kilkanaście groszy. Nie napawa to optymizmem. Ciekawe gdzie ta kasa sie rozchodzi w każdej spółdzielni skoro giełdy cały czas w górę, produkty mleczarskie cały czas w górę ( chociażby ostatnia zagrywka sieci handlowych które z ceny brutto zrobiły cenę netto) a cena za mleko dla rolnika stanęła. Nawet bym powiedział że zaczęły się delikatne korekty w dół 

Ja raczej ten wiosenny szacunek ceny bym przesunął w bardziej rzeczywisty rejon tzn nie 2.5 a 1.8 i od tego przyjmował bym jakieś wahania cenowe w górę i w dół zależnie od spółdzielni 

Opublikowano

ŻeT

1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

Nie czaisz bazy chyba, jeśli ktoś ma tyle samo mleka co miesiąc przez cały rok to nie zależnie ile odstawia czy 1 tyś / msc czy 1 mln/ msc to za 11 miesięcy ma dla łatwiejszego liczenia +33 grosze do grudnia. Np. mniej dostali Ci którzy przyszli w połowie roku albo w październiku

Właśnie chyba @Bugii troche podkoloryzował o tym że mówili mu że będzie 2,5 bo pytałem się kto to mu powiedział to nie napisał, a ostatnio rozmawiałem z instruktorem to takie hura optymizmu nie przejawiał

To ty tak to swoją bazę kojarzysz może tak było te 33 w twoim przypadku , ja tego tak nigdy nie liczyłem , bo to co było wypłacone za 11 miesięcy nie powinno być wliczone w cenę za grudzień.

Takze bardziej bazową cena może być cena listopadowa .

Opublikowano
1 minutę temu, robert1226 napisał:

ŻeT

To ty tak to swoją bazę kojarzysz może tak było te 33 w twoim przypadku , ja tego tak nigdy nie liczyłem , bo to co było wypłacone za 11 miesięcy nie powinno być wliczone w cenę za grudzień.

Takze bardziej bazową cena może być cena listopadowa .

Zależy jak kto interpretuje, można by się spierać i spierać, ale ok niech będzie że nikt nie ma racji.

Opublikowano
2 godziny temu, RusiL napisał:

Nie mamy. Cena za styczeń i luty będzie taka jak w grudniu, a dopiero od marca nowy cennik. Myślę że dowiemy się czegoś na zebraniach rejonowych, jeśli wogóle będą🤷‍♂️ a jak nie to pewnie pod koniec marca dostarcza cennik.

Z cennikiem w marcu będzie jak 2 lata temu. Na zebraniach że cena będzie stabilna przez dłuższy okres, a po miesiącu cena ostro w dół, więc nie dajcie się nabrać na zebraniach 

Opublikowano

@karol091193 też tak podejrzewam.  Mlekowita chyba wzięła przykład z mlekpolu z tamtego roku i wprowadziła nowy cennik który ma niby obowiązywać przez cały rok a pewnie będzie tak jak w mlekpolu i po tych dwóch miesiącach będzie obniżka. Za niecałe 3 tygodnie się okaże co oni tam kombinują. Chciałoby się żeby aktualna cena utrzymała się już przez cały rok ale rozum podpowiada że będzie obniżka. Zresztą alfa to potwierdził

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Ty się ciesz że  wogole rozlicza te premie i nie są to premie typu 5 groszy tylko jak piszecie nawet i po 30 kilka groszy 

bo podstawa niska😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v