Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Z dyskusji wynika, że dobrej jakości produkt musi kosztować, a na taki społeczeństwa nie stać. Swojskich wyrobów nie ma co porównywać do kupowanych w marketach, czy nawet w firmowych sklepach masarni. U mnie od jakiś dwóch lat kolega robi przeroby raz w miesiącu, żadna wędlina nie oślizgnie w lodówce i aż się to chce jeść. 

No cóż chemiczne żarcie spowodowało, że tylko to smakuje społeczeństwu. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, simpleNICKpl napisał:

proszę popracuj nad składnią zdania i ortografią, naprawdę ciężko się to czyta. Twoim tokiem rozumowania wszyscy więksi którzy nie wychodzą na minus kłamią i dodają do paszy nie wiadomo czego. Zdejmij foliową czapeczkę i postaraj się knuć mniej teorii spiskowych. Wyjdzie na zdrowie

Napisz ile sterydów ładujesz przy zuzyciu 2.4 paszy i tu nie mówmy o genetyce.Na zdrowie

Edytowane przez kiko8
Opublikowano

Kiko8 takie bzdury piszesz, że lepiej twoje wypociny przemilczeć. Żyj w swojej bańce, a o sterydach, antybiotykach stosowanych w żywieniu trzody i innych wyssanych z palca rzeczach opowiadaj przy piwie kumplom pod gs-em.

• Like 2
Opublikowano

@misio3p to ja ci zadam takie pytanie u nas w powiecie jest tylko jeden hodowca , który nie posiada wpiętego do wody dozownika leków ciekawe po co reszta ma skoro nikt nie stosuje antybiotyków, gość w okolicy miał pecha, lub był za głupi i go złapali na sterydach 400 szt poszło na bakutil, dlaczego obecnie nie podpiszesz umowy na nakładczy jeżeli nie masz dozownika leków w instalacji,dlaczego belgijska, hiszpańska karkówka jest sprzedawana za bezcen[ podaje się w nią zastrzyki hormonalne tzw kastracja chemiczna]

Mała giełda 1,97€ czyli bez zmian sprzedano tylko 25% oferowanych tuczników

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, misio3p napisał:

Kiko8 takie bzdury piszesz, że lepiej twoje wypociny przemilczeć. Żyj w swojej bańce, a o sterydach, antybiotykach stosowanych w żywieniu trzody i innych wyssanych z palca rzeczach opowiadaj przy piwie kumplom pod gs-em.

Po pierwsze nie pije po 2  GS -EM to Ty żyjesz i zapewne pijesz bo w mojej okolicy to już dawno o G.S zapomnieliśmy .

Opublikowano

Dwa pokolenia i dziś ostatecznie zakończyliśmy hodowlę trzody.  Nikt nie płacze nikt nie żałuję wszyscy się cieszą . Życze każdemu dobrej ceny za tuczniki tylko kiedy to będzie 

Opublikowano
52 minuty temu, Navara1988 napisał:

Dwa pokolenia i dziś ostatecznie zakończyliśmy hodowlę trzody.  Nikt nie płacze nikt nie żałuję wszyscy się cieszą . Życze każdemu dobrej ceny za tuczniki tylko kiedy to będzie 

A do mnie wczoraj rodzina przyjechała i duże oczy robili że świnie podobno po 8 zł i co ja z tą kasą będę robił 

Opublikowano
Przed chwilą, krilan06 napisał:

Nie masz innego zboża? Kiedyś robiłem dla tuczników paszę: 2 wiadra pszenżyta, 2 wiadra żyta hybrydowego, 1 wiadro owsa + koncentrat i nic się nie działo 

Man tylko pszenżyto,  taj kupowałem aje teraz nie mam , chdzi mi czy nie zaszkodzi w przyszły czwartek jadą 

Opublikowano

kolega dawał 80% pszenżyta, do tego 10% jęczmień plus koncentrat 10% plus dodatkowe enzymy i rosły, jak nie dał dwa dni enzymów to z grupy 40 sztuk 2 sztuki mu zaraz po tych dwóch padły. bez enzymów trawiennych dodatkowych nie ma szans na samym pszenżycie, musi być coś jeszcze zwłaszcza włókniste typu jęczmień lub owies jak to końcówka tuczu jest

Opublikowano
1 minutę temu, turtojs napisał:

kolega dawał 80% pszenżyta, do tego 10% jęczmień plus koncentrat 10% plus dodatkowe enzymy i rosły, jak nie dał dwa dni enzymów to z grupy 40 sztuk 2 sztuki mu zaraz po tych dwóch padły. bez enzymów trawiennych dodatkowych nie ma szans na samym pszenżycie, musi być coś jeszcze zwłaszcza włókniste typu jęczmień lub owies jak to końcówka tuczu 

U mnie od soboty jadą na samym przeżycie , trochę się boję żeby nic im się nie stało 

Opublikowano

Samo pszenzyto ryzykowne weź czegoś dosyp daj z 80% pszenżyta 20% jęczmienia z 2.5kg zakwaszacza 

Znajomemu jak miał świnie to po samym życie albo pszenżycie zaczęły padać po kilku dniach

Ile mają kilogramów ?

Opublikowano
7 godzin temu, damianos95 napisał:

Samo pszenzyto ryzykowne weź czegoś dosyp daj z 80% pszenżyta 20% jęczmienia z 2.5kg zakwaszacza 

Znajomemu jak miał świnie to po samym życie albo pszenżycie zaczęły padać po kilku dniach

Ile mają kilogramów ?

Ponad 100

Opublikowano

bardzo duże ryzyko upadków, enzymy trawienne jeszcze może pomogą czy nawet większa dawka zakwaszacza. zresztą zawsze staram się śrutowac żeby każdy rodzaj zbóż schodził równomiernie, a właśnie jak już to jęczmień ma zostać żeby w razie samym nim dotuczyc świnie

Opublikowano
40 minut temu, krilan06 napisał:

Te wnioski o dopłatę do prosiąt do kiedy można składać?

Do 29 kwietnia 

40 minut temu, krilan06 napisał:

Te wnioski o dopłatę do prosiąt do kiedy można składać?

Do 29 kwietnia 

Opublikowano
soltys48 napisał:

W naszej mikrohodowli (ok 20szt) od 70kg do uboju karmimy wyłącznie żytem u nic się nie dzieje

widocznie masz w koncentracie odpowiednią ilość enzymów trawiennych wystarczającą dla tych zbóż, inaczej nie ma bata albo zaczną się czołgać na nogach, czyli ciężko będzie im wstać albo po prostu zejdą z tego świata

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v