Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje robią A 750mth, N 500 mth na rok. Ogólnie jeżdżą na b7. Filtry wymieniam co 500. Ale ostojnikow nie muszę czyścić pomiędzy przeglądami. Nad b0 ostatnio też rozmyślałem. Tak jak mówisz to na zimę następna na pewno postawie na b0. 

Opublikowano
5 minut temu, kat napisał:

Moje robią A 750mth, N 500 mth na rok. Ogólnie jeżdżą na b7. Filtry wymieniam co 500. Ale ostojnikow nie muszę czyścić pomiędzy przeglądami. Nad b0 ostatnio też rozmyślałem. Tak jak mówisz to na zimę następna na pewno postawie na b0. 

Naprawdę warto a cena nieraz taka jak u innych za B7 tylko przeważnie ok 3-4tyś bierzemy

Opublikowano

Paliwo co dzień do góry po groszu pewnie aż do 1 lutego  podniosą 25gr by później opuścić 70gr choć ten co na VAT będzie i tak w plecy choć medialni będzie brzmiało dobrze bo będą mówić cenę brutto przy 8% VAT. Ja osobiście kupiłem do żniw zapas czas pokaże czy dobrze czy nie cena 5,62 brutto przynajmniej akcyzę odpisze w wolnym czasie bo to wyprawa do 4 gmin. 

Opublikowano

A czy limit zwrotu akcyzy musi być naliczony w lutym i na cały rok? Można się rozliczyć tylko w sierpniu za cały rok? Do tej pory rozliczałem się 2 razy w roku więc o tym nie myślałem ale teraz mam trochę zapasu z lata jeszcze i jakoś nie spieszyłoby mi się z zakupem.

Opublikowano

Nic mi o tym nie domo a zdarzało się rozliczać tylko w sierpniu. Najlepiej w gminie zapytaj to nie będziesz miał watpliwosci, bo w naszym kochanym kraju każdy urząd ma swoją interpretację przepisów😂

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No i dziś 5.89 na stacji, kurła do lutego będzie po 6 będzie.

W takim tempie 6,50 na początku lutego, ale przy tej cenie i tak opłaci się jeszcze czekać, oby tylko nie wzrosło więcej.

Opublikowano (edytowane)

W lutym naliczają ci wielkość zwrotu ,jeśli dobierzesz dzierżawę przed sierpniem to zwrot do niej się nie należy przynajmniej tak jest u mnie w UG

Edytowane przez king12
Opublikowano
2 godziny temu, czaro napisał:

Czyli jednak trzeba w lutym składać. Nie można tylko w sierpniu?

Jak masz teraz faktury od sierpnia to musisz je rozliczyć w lutym bo Ci przepadną. A jak nic nie kupowałeś w tym okresie to nie złożysz wniosku bo przecież nie masz co złożyć. Odpowiedzi nasówa się sama.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, sw_kamil napisał:

Ja kupiłem działkę w kwietniu, w sierpniu złożyłem na akcyzę bo poprzedni właściciel nie składał wcale i było dobrze , ale najlepiej upewnić się w UG

W deklaracji jest że limit naliczają na dzień 1 luty danego roku i wg prawa jak kupiłem działkę 10 lutego to zwrotu akcyzy mi się nie należał tylko poprzedniemu właścicielowi. 

Dziś kupione paliwo po 5,69 czyli 4.62 netto zobaczymy po ile będzie paliwo w lutym. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v