Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, suffeks napisał:

dzisiaj ampol dzwonił czy nie chce saletry po 3200. powiedziałem wiosną kupię poniżej 3k

Nie siej propagandy, mi wczoraj proponowl 3650

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
3 godziny temu, Jk1976 napisał:

W jakiej cenie można teraz kupić auto saletry  

Zaksan 32.5 agrolok przy całym aucie 3100 t . Jak myślicie zamiast saletry dobre to na pierwszą dawkę czy saletra szybciej działa ?

Opublikowano
suffeks napisał:

dzisiaj ampol dzwonił czy nie chce saletry po 3200. powiedziałem wiosną kupię poniżej 3k

Zapisują w kolejkę na 2025 rok ? 🤣 Zaksan 32 N. b.b. 3900 zł/t.

Krzysztof81 napisał:

U mnie to ze świecą takich szukać. Najczęściej patrzą żeby wyruchać. Jak drożeje to mówi że to co na placu to sprzedane tylko na odbiór czeka. Jeszcze ch*ja o fakture nie można się doprosić bo "system popsuty" lub inna bajka. Lokalnych złodziei staram się unikać ale czasami trzeba.

Mnie powiedział jeden że będzie w przyszłym tygodniu saletra po ok. 3800 - 3900, ale od razu zastrzegł że faktury nie może wystawić, bo "przekroczyłby obrót" 🤣 Dodał jeszcze, że ta faktura ryczałtowcom i tak nie będzie potrzebna, bo na 100 % żadnych dopłat do nawozów już nie będzie. Oczywiście sam jest rolnikiem "vatowcem" 😆

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

3 godziny temu, Jk1976 napisał:

W jakiej cenie można teraz kupić auto saletry  

Zaksan 32.5 agrolok przy całym aucie 3100 t . Jak myślicie zamiast saletry dobre to na pierwszą dawkę czy saletra szybciej działa ?

A co to jest ZAKSAN, mocznik ??? 🤦

Zaksan ma albo 32, albo 33.5 % N.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hardkor113 napisał:

Aby napewno aktualna cena w agroloku za ten zaksan?

Może i 33.5 moja pomyłka, Tak, dziś nowa opiekunka terenowa dzwoniła do znajomego a ten dziś w pracy mi przekazał. Jutro osobiście zapytam bo na lokalnym składzie  gość chce za ten sam 4000tyś🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Może i 33.5 moja pomyłka, Tak, dziś nowa opiekunka terenowa dzwoniła do znajomego a ten dziś w pracy mi przekazał. Jutro osobiście zapytam bo na lokalnym składzie  gość chce za ten sam 4000tyś🤔

Jeżeli masz za ten zaksan cenę 3100 to bym brał 

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, GRZES1545 napisał:

może szybciej od saletry to nie ale cena bardzo atrakcyjna 

• Thanks 1
Opublikowano

Dzwonilem do handlarzyka w sprawie mocznika z importu wiec 3700zl odbior z portu lub jeszcze jedna wioche podal cena przy 24 t a jak wezme 10 tys ton mocznika to po 2900zl Narazie czekam 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, GRZES1545 napisał:

Zaksan to saletra, więc będzie działał jak saletra 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

ale jakby nie było jest różnica w granuli  między zaksanem a saletrą z anwilu 

pozatym wg mnie w tej otoczce są mniejsze straty azotu 

Edytowane przez jan88
Opublikowano
krilan06 napisał:

7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jeżeli masz za ten zaksan cenę 3100 to bym brał 

Niby jakim cudem taka cena, jeśli na Agrochem Puławy wyceniał Zaksan na min.3615 🤔 "Opiekunce" (swoją drogą kto ku.wa wymyśla im takie nazewnictwo 🤣) pewnie jedynka pomyliła się z siódemką i miało być 3700, a nie 3100 😎

Opublikowano
10 minut temu, boogie7 napisał:

Niby jakim cudem taka cena, jeśli na Agrochem Puławy wyceniał Zaksan na min.3615 🤔 "Opiekunce" (swoją drogą kto ku.wa wymyśla im takie nazewnictwo 🤣) pewnie jedynka pomyliła się z siódemką i miało być 3700, a nie 3100 😎

A kto to wie, ostatnio często się zmieniają, to Agata to Agnieszka teraz jeszcze inna🙆‍♂️

27 minut temu, krilan06 napisał:

A nie lepiej najpierw rsm a potem na drugą dawkę zaksan?

Nie wiem właśnie co będzie lepszym rozwiązaniem. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, boogie7 napisał:

no opiekunka bo opiekuję się twoją kasą by za dużo Ci nie zostało :D 

Edytowane przez jan88
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v