Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez gustaww
Opublikowano
13 minut temu, gustaww napisał:

Z polityka idźcie do działu polityki, jakoś wydaje mi się że tak na siłę chcecie coś przekazać a nikt tego nie chce czytać.

Tak bo ludzie są nie ciekawi co im szykuje Bruksela i potem wielkie zdziwienie co się dzieje bo nic nie wiedzieli a sami sobie są winni bo są ciemni jak noc .

Opublikowano (edytowane)

Stalin wywołał wieki głód, nie dlatego, że był idiotą ale aby osiągnąć pewne cele polityczne. Zaś, że socjopaci nie przejmują się ludzkim życiem, to i ludzie mogli umierać.   

Cytat

Łudziłem się że wojna NA Ukrainie coś zmieni na plus w zrytych brukselskich łbach, niestety tylko łudziłem się.

Edytowane przez Leszy
  • Like 2
Opublikowano

Wczoraj byłem na lokalnym składzie to saletrzak 3900zł saletra i poli kilka stówek więcej ceny za***iste

Magazyn pszenicą zasypany kazali swoje magazyny szykować

wapno proponowali 480zł za tone podobno b,dobre alternatywa dla PK

Opublikowano

Na lokalnym składzie wczoraj dostawa świeżej polifoski 6. Byłem przed chwilą o cene zapytać ale nie wiedzą jeszcze bo nie zafakturowana czyli zagrywka jak w zime. Dowiadywać się. Można zarezerwowac nawoz. W połowie lipca ma dojechać wschodni NPK Plonowit na dziś cena 4100 ale towaru na placu nie ma w polowie lipca to cena może się też zmienić. 

Opublikowano

Dzwoniłem właśnie do małego dystrybutora z którym kupę lat współpracujemy, to mówi że ma saletry na magazynie parę aut ale nie ma zgody GA na sprzedaż i ceny. Jeśli chodzi o rzepak i pszenice, największy młyn w okolicy wystawił cennik; rzepak- 3000 netto, pszenica 1300 netto. Mój kolega, który tam pracuje mówi że w tym roku skupia tylko w żniwa, a potem tylko będa przyjmować zakontraktowane + to co ludzie rzuca na skład ( mało komu pozwolili rzucić na skład). Nie wygląda to za dobrze

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, tom1985 napisał:

Cena RSM 32 z 2780 na 3100

będzie jeszcze drożej i to dużo drożej  , gaz już 180euro za mhw  , kto teraz nie kupi  to na jesień ponad 5tys....

Edytowane przez youn81
Opublikowano
6 minut temu, Badwolf napisał:

Dzwoniłem właśnie do małego dystrybutora z którym kupę lat współpracujemy, to mówi że ma saletry na magazynie parę aut ale nie ma zgody GA na sprzedaż i ceny. Jeśli chodzi o rzepak i pszenice, największy młyn w okolicy wystawił cennik; rzepak- 3000 netto, pszenica 1300 netto. Mój kolega, który tam pracuje mówi że w tym roku skupia tylko w żniwa, a potem tylko będa przyjmować zakontraktowane + to co ludzie rzuca na skład ( mało komu pozwolili rzucić na skład). Nie wygląda to za dobrze

No to się przejadą na tym skupię, kto będzie kontraktować 😂

Przed chwilą, youn81 napisał:

będzie jeszcze drożej i to dużo drożej  , gaz już 180euro za mhw  , kto teraz nie kupi  to na jesień ponad 5tys....

A na wiosnę znowu 2 tys 😉

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Co to niby za wapno? 

Nazwy zapomniałem ale w ub.sezonie brałem troche tańsze było dobrze się rozsiewa dużo sprzedawali tego

dowiem się i napisze

Opublikowano
6 minut temu, Tomek90 napisał:

No to się przejadą na tym skupię, kto będzie kontraktować 😂

A na wiosnę znowu 2 tys 😉

Źle się wyraziłem. Odbiorą to co zakontraktowali. Ludzie mają zakontraktowane po lepszych. Dniach, ponieważ robili kontraktację gdy była "górka". Kontraktacja pszenicy od 200 ton, więc dla małego to raczej poza zasiegiem

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał:

Moje 2 tys też za tone wiosna 😉

pożyjemy zobaczymy nie pogniewałbym się jakbyś miał racje , ale kolorowo to nie wygląda na dzień dzisiejszy

Opublikowano (edytowane)

od małych dokupią po 2 tyś by wywiązać się z kontraktu co podpisali by sprzedać po 1500 zł takie będą mieli plony . Policzyli na 9 a zbiorą po 6 .

Ach te przechwałki ile to zbierają sami się oszukują ale co maja powiedzieć .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Badwolf napisał:

Źle się wyraziłem. Odbiorą to co zakontraktowali. Ludzie mają zakontraktowane po lepszych. Dniach, ponieważ robili kontraktację gdy była "górka". Kontraktacja pszenicy od 200 ton, więc dla małego to raczej poza zasiegiem

To ze maja kontrakty wyżej podpisane to dziwne ze będą brać, ciekawe jak wysokie, ale pewnie sam skup ma kontrakt pisany jeszcze wyżej. 

Jeśli górką jest 1800zl to nie wierzę ze zrealizują i poleca kary jedynie. 

7 minut temu, youn81 napisał:

pożyjemy zobaczymy nie pogniewałbym się jakbyś miał racje , ale kolorowo to nie wygląda na dzień dzisiejszy

Właśnie, teraz mówisz do rzeczy, pożyjemy zobaczymy a nie że napewno po tyle będzie. Ja też nie jestem pewien tego ze w marcu będzie taniej. 

W tamtym roku w marcu udało się kupić w miarę w rozsądnej cenie względem tego jak sprzedałem zboża - nie narzekam. 

Edytowane przez Tomek90
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v