Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8 minut temu, ZetorMisio napisał:

Ta folia to chyba jak się trafi.tu piszą że kleju jest ok,a w tej co ja kupiłem kleju nie było. Po ucięciu foli jak bela była już owinięta to końcówkę foli kleiłem taśma do beli bo się odwijala.

Zdarzają się wpadki pojedyncze rolki słaby klej z tego co pytałem sprzedawcy, ale bez przypału wystarczy przynieść i wymienią bo producent nie robi problemów. Ja ponad 20 rolek wyrobiłem i nie zdarzyło się..

Opublikowano
12 godzin temu, Karollorak93 napisał:

Sokołów się podniósł 10 gr i to chyba o nim mowa te 18.75 i to oczywiście z cennika, dla dużego prawie 20 O klasa. 

Patrz dalej na te cenniki w cenniku podnieśli 10 groszy a dla pośrednika zdjęli 50 i wymóg 25% krów w dostawie do byków lub jałówek a cena na krowa śmiech na Sokołowie.

To samo robiło głupie osi w czasie obniżek w cenniku podnosili a jak zadzwoniłeś to oferowali złotowe mniej jak cennik bo niby za dużo towaru.   ogólnie większego złodzieja jak osi nie ma wybój jest cudny z wagi z zakładu a z dużych krów ginie po 150kg żywej wagi.  jak wytargujesz cenę na duzą ilość to jedna w kontener oczywiście najlepsza. lub wywalenie sztuk w kontener za złe kolczyki to norma u nich.

Opublikowano

sęp podlaski nie powstał przecież żeby dbać o polskich hodowców. 

cieszą się ludzie że Polska firma, A to tylko firma w Polsce 😔

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

750? To dobra cena, nowe dostawy już grubo ponad 400. Ja rok temu na jesieni zrobiłem zapas. Jak dla mnie nie ma różnicy między silotite, ensibal czy unterland bo na takich wcześniej jechałem

Tak 750

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, RolAnonim napisał:

Ile sie można cenić za byka czarny, korzenie hfa ale jest okrągły bez kości 😄

Jak on żyje bez kości? Czy to już mięso gotowe? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Macie może jakieś doświadczenie jak sie opasa cielaka rasy polska czerwona po matkach typowo mlecznych? W sensie czy da sie z takiego cielaka w miare coś sensownego wyhodować czy tylko skórę i kości :)

Edytowane przez Michal014d
Doprecyzowanie
Opublikowano
22 minuty temu, Michal014d napisał:

Macie może jakieś doświadczenie jak sie opasa cielaka rasy polska czerwona po matkach typowo mlecznych? W sensie czy da sie z takiego cielaka w miare coś sensownego wyhodować czy tylko skórę i kości :)

Odpowiem ci tak samo głupio jak ty mi kiedyś. Tak da sie wyhodować z niego byka

Opublikowano
41 minut temu, Michal014d napisał:

Mamy , zależy jaka matka , jak hfka to i cielak po byku RP to zazwyczaj będzie byczek O klasa ,

to jest po byku Polska czerwona 

IMG20210505152159.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Mamy , zależy jaka matka , jak hfka to i cielak po byku RP to zazwyczaj będzie byczek O klasa ,

to jest po byku Polska czerwona 

IMG20210505152159.jpg

Ciekawa historia może jednak po innym 

Opublikowano
52 minuty temu, Michal014d napisał:

Jest i pan maruda :) ja sie nie obrażam tak jak ty. Pozdrawiam :P

Nie wiem po czym stwierdzileś ze sie obrazilem?😄Oby każdy na tym forum miał tyle dystansu do wszystkiego😉Tak po prostu zapamiętałem twój komentarz i nie mogłem sie powstrzymać panie pierdoła😄Pozdro😝

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Ciekawa historia może jednak po innym 

50 minut temu, zbitom793 napisał:

Bardzo ładny tył. Może jednak po polskiej czerwono-białej a nie polskiej czerwonej. 

Podobno byki chcą obtaniać a krowy do góry 

Panowie u mnie jest różnica bo nie jest po hfce , tylko matką jego była krowa Jadzia 😊👇ncb . A byk ze słomki Polska czerwona .

IMG20210803080905.jpg

Opublikowano
zbitom793 napisał:

Bardzo ładny tył. Może jednak po polskiej czerwono-białej a nie polskiej czerwonej. 

Podobno byki chcą obtaniać a krowy do góry 

Człowieku nie pisz tu o obniżkach bo Cię zjedzą. Cena za byki idzie do góry w środę będzie kolejna podwyżka

Opublikowano
22 minuty temu, Mateusz1q napisał:

I gdzie te obniżki? Firma słaby utrzymuje cenę i oferuje szybki i bezproblemowy odbiór

Skąd ten słaby jest? Bo ja nie mam gdzie bydła sprzedać. Tylko waga moją i proszę kasę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v