Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 10.12.2022 o 08:28, ab23 napisał:

Sołtys tam jest i belg ten cały biały 

Po raz  pietwszy jestem zadowolony z dostawy bo przeeaznie cos mi nie pasuje 🙂

Belg z simem powinna być maszyna konkret

Opublikowano

niekoniecznie. 

większość by czekała na wincyj. 

powyżej 22 bym coś sprzedał, bo 2 to i trochę zawadzają. 

Opublikowano
7 minut temu, przemek28_28 napisał:

A to ciągnika nie ma żeby wyciągnąć? 

Myślisz, że jak lód pod śniegiem to ciągnik coś pomoże? 😂 W ubiegłym roku samochód osobowy z rowu wyciągałem. Niby lekko siedział, ale na lodzie ledwo go ruszyłem.

Jak po bydło samochód już na placu to wtedy nie czas się bawić w odśnieżanie czy sypanie piaskiem albo ciąganie. Takie rzeczy załatwia się wcześniej, żeby poszło szybko i sprawnie 

Opublikowano

Jak polska długa i szeroka tak różne krainy.  Część Kaszub i Mazur jest niedostępna dla aut ciężarowych po pierwszym śniegu 

31 minut temu, karol091193 napisał:

Myślisz, że jak lód pod śniegiem to ciągnik coś pomoże? 😂 

Na betonie paszowozu dwoma traktorami nie idzie ruszyć jak się zrobi lodowisko,  tylko ładowarka i grubo piachu sypać.  Co roku mam takie epizody 

Opublikowano (edytowane)

@Cybulek17 a ile masz nasypane w paszowóz?🤣🤣🤣🤣

38 minut temu, karol091193 napisał:

Myślisz, że jak lód pod śniegiem to ciągnik coś pomoże? 😂 W ubiegłym roku samochód osobowy z rowu wyciągałem. Niby lekko siedział, ale na lodzie ledwo go ruszyłem.

Jak po bydło samochód już na placu to wtedy nie czas się bawić w odśnieżanie czy sypanie piaskiem albo ciąganie. Takie rzeczy załatwia się wcześniej, żeby poszło szybko i sprawnie 

Lodowisko a pierwszy snieg to roznica. Na lodzie zaparcia nie ma ale w pierwszym śniegu traktor idzie. 

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano
35 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jumz 😄 a do pomocy przeważnie magnum 200km albo ładowarka 140km

I daje radę ? Pamiętam że u Ciebie się kiedyś Zetor rozleciał przy paszowozie a to coś sobie radzi ?

Dla niektórych śnieg i lód to nie problem, przecież mleczarka musi co dwa dni przyjechać 

Opublikowano
12 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

I daje radę ? Pamiętam że u Ciebie się kiedyś Zetor rozleciał przy paszowozie a to coś sobie radzi ?

Dla niektórych śnieg i lód to nie problem, przecież mleczarka musi co dwa dni przyjechać 

Ta widziałem wczoraj u znajomego a po ch*j bede odsniezał a pozni cza było  palic ferdka bo wjechac wjechala ale wyjechac juz nie 😂

Opublikowano

To jest chora sytuacja,  śruta rzepakowa prawie w cenie rzepaku 

14 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

Już bym nie zamienił spowrotem na zetora . Tani , prosty , bezawaryjny , mało pali i w mrozy nawet  dobrze bierze 

Opublikowano

Wejdą korporacje to będzie strategia od pola do stołu. Tak na youtubie koszulki nosili, a oni wezmą tanią pasze, tuczarnie, wyczarują z kg mięsa dwa i sprzedadzą w swoich sklepach. Motłoch złapie co tańsze na promocji a politycy i związkowcy pojadą na funduszu promocji wołowiny i wieprzowiny się nawalić i pobzykać...

Opublikowano
29 minut temu, Cybulek17 napisał:

Już bym nie zamienił spowrotem na zetora . Tani , prosty , bezawaryjny , mało pali i w mrozy nawet  dobrze bierze 

Jumz?

29 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jumz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v