Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, przemek28_28 napisał:

Moze cena nie atrakcyjna

80zl/szt bele 120 po sipmie ale zbite do granic możliwości tej prasy

11 minut temu, krzychu121 napisał:

Podaj cenę i lokalizację 

80zl/szt bela 120 lokalizacja BIA

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

Ja też nie doilem nigdy, ale można by jak HF86 podstawiać cielaki i o mlekopanach zapomnieć.

Kiedyś tak robiłem. Jedna krowa i dwa cielaki obok. Kilka problemów było bo nie chciała oddać innemu cielakowi mleka. 

Opublikowano

A jaki problem wydoić krowę-dwie i wlać ciekakom... 15minut +-35L z myciem i po zabiegu. Proszek mieszać też zejdzie, ile wody ciepłej idzie... Za te pieniądze krowę uchowa, nie mowa o zaletach mleka pełnego vs proszek. 

Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał:

A jaki problem wydoić krowę-dwie i wlać ciekakom... 15minut +-35L z myciem i po zabiegu. Proszek mieszać też zejdzie, ile wody ciepłej idzie... Za te pieniądze krowę uchowa, nie mowa o zaletach mleka pełnego vs proszek. 

A taki problem że nie każdy ma w domu 5 ludzi tylko robi sam i jak mi zejdzie nieraz dłużej w polu to powiem ojcu podrzuci bykom trowy i siana a wydoic krowe i napoic cieleta to juz nie bardzo tak komus powiedziec zeby zrobil 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, ab23 napisał:

Ładne czerwone co to za rasa ? LM🙂

Poland Red 

4 godziny temu, radekz200 napisał:

Kurła po 150 zł sprzedaje i klient zadowolony 😛

A krową co dajesz ? Słome 🤔

Opublikowano
5 minut temu, livebird napisał:

A taki problem że nie każdy ma w domu 5 ludzi tylko robi sam i jak mi zejdzie nieraz dłużej w polu to powiem ojcu podrzuci bykom trowy i siana a wydoic krowe i napoic cieleta to juz nie bardzo tak komus powiedziec zeby zrobil 

Aa no to trzeba jeszcze dzierżawy dobrać, nie będzie opłacało się kłaść spać to będziesz mógł więcej zrobić 🤭 

A na serio to za mnie też nikt nie zrobi. Nikt nie ogarnia dojarki, mama poi cielaki bo ma dobrą rękę. Ojciec rozdaje treściwe, ale wpierw muszę feederem przejechać z kiszonkami. Jak krowy po wycieleniu to staram się nie dłużej niż godzinę popuścić. A tak to i ponad 2 godziny się zdarza spóźnić, nic się nie dzieje. Więc jak mnie nie ma to jedynie podścielone mają. 

Nie wrócę do proszku, widzę co się dzieje u braciaka

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, livebird napisał:

Kupując 3 tygodniowego odpajałem jednym workiem

Ja odpalam mlekiem pełnym do 6 tygodni i wyliczyło mi się, że cięlak musi w tym czasie wypić ok 250 l mleka plus worek startera

Opublikowano
33 minuty temu, soltys48 napisał:

Jednym workiem odpoisz ciekaka?

Zalezy od cielaka i jak szybko zacznie pobierać starter , ale podałem kwote do 300 zł na początku mleko dobre tzn zgórnej półki a po 4 tyg . można już daważ coś tanszego  . Ostatnio jak kupowałem mleko to kosztowało 90 zł z polmasu .

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

Zalezy od cielaka i jak szybko zacznie pobierać starter , ale podałem kwote do 300 zł na początku mleko dobre tzn zgórnej półki a po 4 tyg . można już daważ coś tanszego  . Ostatnio jak kupowałem mleko to kosztowało 90 zł z polmasu .

A teraz 160 zł 🤨 jedno z najtańszych Vitra 

Opublikowano
Dnia 9.09.2022 o 11:06, jarecki napisał:

dobry proszek nie jest zły , wystarczy jeden worek 25 kg na odchowanie tylko teraz to pewnie ze 250-300 zł za 25 kg .

Czleku kiedy ty przestaniesz pocić te głupoty... 🤕

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v