Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
robi57362 napisał:

Zenonim napisał:

Po ile teraz płacą za byki mm około 700 kg i jałówki? 

lubelskie byki do 14.5 brutto jalowki złotówkę taniej

Kto tak płaci , do mnie menda przyjedzie i 12,5 max daje za 800kg

Opublikowano

Nie, będę narazie pisał bo będę jeszcze negocjował po świętach zabiera 2 szt, a zabiera pan S z Podkarpacia

Opublikowano
29 minut temu, MonteChristo napisał:

Nie, będę narazie pisał bo będę jeszcze negocjował po świętach zabiera 2 szt, a zabiera pan S z Podkarpacia

Nie dasz swoim zarobić

• Haha 1
Opublikowano

Nie, bo nie ma problemu z wagą, a z tymi swoimi bywa różnie

Opublikowano

u mnie już tak grał na regionie ze waga pewna, to cena niższa. walił i na cenie i na wadze😆

Opublikowano

Tylko WBC pewne 😉. Waga x cena koniec pieśni. Tutaj w tym burdelu skity, wagi handlarza, ceny z kapelusza. Szuka się najmniej zachłannego typa i tyle bo handlem bardzo nazwać tego procederu nie można...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, wojak1986 napisał:

Tylko WBC pewne 😉. Waga x cena koniec pieśni. Tutaj w tym burdelu skity, wagi handlarza, ceny z kapelusza. Szuka się najmniej zachłannego typa i tyle bo handlem bardzo nazwać tego procederu nie można...

Wiesz kiedy jest pewne?

Jak sam wprowadzisz pod radykał i widzisz wagę na haku....

• Like 1
Opublikowano

Sąsiad raz sprzedał do jakiegoś noname'a poubojowo kasy miał mieć tyle że hoho, a tu ani kasy ani mięsa

Opublikowano
MonteChristo napisał:

robi57362 napisał:

Zenonim napisał:

Po ile teraz płacą za byki mm około 700 kg i jałówki? 

lubelskie byki do 14.5 brutto jalowki złotówkę taniej

Kto tak płaci , do mnie menda przyjedzie i 12,5 max daje za 800kg

Agrosar Bogdański przez telefon cena ta sama

Opublikowano
45 minut temu, wojak1986 napisał:

Tu się z tobą zgadzam nikt już cię nie wydyma , ale musisz mieć większą partie bo po sztukę żadna ubojnia nie przyjedzie a handlarzyk to najlepiej takiego dyma😂

Opublikowano
6 godzin temu, wojak1986 napisał:

Chyba nie wiesz co się dzieje w niektórych ubojniach

Opublikowano

jeszcze po tyle nigdy nie sprzedałem, jak sprzedam to może i się będę śmiał. 

Opublikowano
5 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Tu się z tobą zgadzam nikt już cię nie wydyma , ale musisz mieć większą partie bo po sztukę żadna ubojnia nie przyjedzie a handlarzyk to najlepiej takiego dyma😂

Kiedyś przyjeżdżali do mnie z ubojni po 5 szt. Krążyły plotki że pierwszy raz super wychodzi za drugim razem już kradną. Sprawdziło się . Pierwszy raz bardzo dobrze wyszło za drugim razem pewnie więcej na żywa bym wziął

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
17 minut temu, lamboEVO100 napisał:

Chyba nie wiesz co się dzieje w niektórych ubojniach

Ale nie straszyć dużymi ubojniami, gorzej się bać handlarzy jak dymają chłopków 🤣😂 jakąś skitą 8czy nawet 10℅z bydlaka a ubojnia nic nie bierze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v