Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, leszek1000 napisał:

Tyle wyszła krowa 

IMAG0224.jpg

Z 700kg na żywą mogła mieć, ale nie była ważona. 

O pińć stówek za mało :(

Edytowane przez AdamRo
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, AdamRo napisał:

to już razem 1500🙉

ile teraz piekne lm napasione krówki z wbca?

Opublikowano
9 godzin temu, Mieciu24 napisał:

To trochę słabo dali. Ja 30 oddał to mi dali 20,20 ale była mała bo ważyła 580 na żywo, a oddała 45℅ mięsa. A od handlarzy chciał po 8 żywą to się śmiali , to ja się z nich śmieje 😂. Wniosek że jak to sołtys kiedyś pisał widły i gonić cwaniaków🤣

Mietek, przecież u ciebie nikt nie był bo nie odbierałeś od nikogo telefonu.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Mietek, przecież u ciebie nikt nie był bo nie odbierałeś od nikogo telefonu.

A dlaczego tak o mnie źle mówisz? Jak ktoś chciał to się dodzwonił; nawet Panowie z kieleckiego byli i się wyśmiali. Ale kto się śmieje to się śmieje 😂😂🤣jak byk oddał ponad 58℅ mięsa a on wybrał sobie tylko dwa resztę to mi kazał sobie trzymać razem z krową 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Ja po świętach handluje moje doplatowe sztuki napewno pójdzie w dół cena jak ja sprzedaje

Ja następne że 4 sztuki chciał bym sprzedać na sierpnia-wrzesnia ciekawe jaka będzie cena🤔🤔🤔

Opublikowano
Dnia 14.04.2022 o 12:32, soltys48 napisał:

Sprzedawałem tak . Laliśmy kwasem propionowym i benzoesanem sodu. 

Laliście to na nowo formowaną pryzmę? Napiszesz jeszcze jakie proporcje tego kwasu i benzoesanu? Trafia mi się odkupić od znajomego ze dwie łódki i nie wiem czy nie będzie się psuło

Opublikowano

Likwidował ktoś ostatnio krowy? Jak teraz to wygląda cenowo oraz czy jest zainteresowanie, cielnymi, zasuszonymi albo takimi z 3-4mce po wycieleniu?  Jak to się teraz przedstawia cenowo? Ile wołać? Zechce ktoś takie co jeszcze np. 20l daje czy już z taką na mięso?? 

Opublikowano
4 minuty temu, lokser napisał:

Likwidował ktoś ostatnio krowy? Jak teraz to wygląda cenowo oraz czy jest zainteresowanie, cielnymi, zasuszonymi albo takimi z 3-4mce po wycieleniu?  Jak to się teraz przedstawia cenowo? Ile wołać? Zechce ktoś takie co jeszcze np. 20l daje czy już z taką na mięso?? 

Ze sprzedażą w lubelskim nie było by problemu,sam bym przygarnął.Tez zależne od wieku,

Opublikowano

wszystko schodzi na pniu. mięso w cenie to ludzie wielkiech nie leczą słabych w mleku tylko wymieniają jak jest na co. 

Opublikowano
9 minut temu, lokser napisał:

teraz jak krowa w  2 klasie po 10 zł to nie wiem czy nie lepiej na ubój .  

Opublikowano (edytowane)

4 godziny temu, jarecki napisał:

teraz jak krowa w  2 klasie po 10 zł to nie wiem czy nie lepiej na ubój .  Taka 600-700 kg lepiej wyjdzie na mięso niż na mleko z tego co widac

Edytowane przez lokser
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał:

Likwidujesz krowy mleczne ? Możę przejrzyj olx , po ile takie bydło jest w okolicy i daj ogłoszenie ja bym sie najpierw zorientował po ile kg  mają .

Właśnie na olx widzę dużo po 8-10 tys ale też stoją po np 5200 i chętnych brak.. Bardzo duża rozbieznosc dlatego pytam

Edytowane przez lokser
Opublikowano
23 godziny temu, malaczarna napisał:

Ja po świętach handluje moje doplatowe sztuki napewno pójdzie w dół cena jak ja sprzedaje

Ja też mam takie szczęście ,zawsze 🤨

Opublikowano

ubywa małych producentów mleka a ci co zostają chcą krowy już z dobrymi genami z wydajnośćią potwierdzoną , ja jak likwidowałem postawiłem na sprzedaż na ubój od roku nie inseminowałem , w cenach mleka jest rolnik dość duzy który też wybrał taki system przestał ineseminować krowy sie poprawiają i pojadą na ubój .

Opublikowano
1 godzinę temu, lokser napisał:

Właśnie na olx widzę dużo po 8-10 tys ale też stoją po np 5200 i chętnych brak.. Bardzo duża rozbieznosc dlatego pytam

W podlaskim by szybko poszły. Skąd jesteś? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v