Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszelkie plagi mnie ostatnio dopadły od handlarzy kłamców po zepsuty kombajn na dodatek jakieś grypsko mnie wzięło co człowiek ledwo chodzi mimo to nie zostajemy w tyle i dożynki można robić 

To ile tera za LM nie tylko z koloru a z genetyki też 🙂

IMG_20220730_161007.jpg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, ab23 napisał:

Wszelkie plagi mnie ostatnio dopadły od handlarzy kłamców po zepsuty kombajn na dodatek jakieś grypsko mnie wzięło co człowiek ledwo chodzi mimo to nie zostajemy w tyle i dożynki można robić 

IMG_20220730_161007.jpg

germańcem kosisz? mam podejrzenia kto za to odpowiedzialny. ...

Opublikowano

Tak nigdy mnie nie zawiódł 

Co do podejrzeń to mam dwóch jeden to handlarzo-rolnik  drugi przedstawiciel handlowy 😉😂😂

20 minut temu, Pafnucy napisał:

germańcem kosisz? mam podejrzenia kto za to odpowiedzialny. ...

Opublikowano

jest jeszcze jeden. pewno i na Ciebie urok rzucił...

Opublikowano
8 godzin temu, AdamRo napisał:

Ja bym poczekał dwa, trzy tygodnie. Chyba że znów się ktoś obrazi. Na razie ceny się rozpędzają.

40 szt. R/U stoi więc trzeba się Pana Adama Posłuchać...

Opublikowano
16 godzin temu, ab23 napisał:

IMG_20220730_161007.jpg

A ja z innej beczki. Dużo gnoju się zrobi z słomy w tak ułożonej stercie na samej górze okrytej flizem? 

Opublikowano
5 godzin temu, karol091193 napisał:

A ja z innej beczki. Dużo gnoju się zrobi z słomy w tak ułożonej stercie na samej górze okrytej flizem? 

Żadnego gnoju nie będzie na górze , jedynie bele na ziemi w 10-20 procentach będą zgnite 

Opublikowano
Dnia 30.07.2022 o 18:43, ab23 napisał:

Tak nigdy mnie nie zawiódł 

Co do podejrzeń to mam dwóch jeden to handlarzo-rolnik  drugi przedstawiciel handlowy 😉😂😂

Się lepiej pochwal kto Cię wpuścił w maliny w realu. Czy to magiczny byk ?Bo ostatnio pozwalają zarobić dobrego grosza :)

Opublikowano
4 godziny temu, boogii napisał:

Oferta z OSI byk 22,00 O , krowa 21,00 O - ceny netto.

chyba szukaja byka bo dzwonili w piatek ale nie odebrałem a wiedza za mam auto na opchniecie. W połowie lipca 20,60 proponowali

Opublikowano

Witam, jestem rolnikiem ryczałtowym i dzisiaj sprzedałem dwu letnią jałmówkę. Warzyła ona 612 kg i sprzedałem handlarzowi w cenie 13 zł za kg. Czy może mi ktoś wyliczyć ile powinienem dostać na rękę? 

• Haha 2
  • Sad 2
Opublikowano

system edukacji fest 🤣

a może akurat dużo chorowałeś 🤣

Opublikowano
45 minut temu, raszpl napisał:

Witam, jestem rolnikiem ryczałtowym i dzisiaj sprzedałem dwu letnią jałmówkę. Warzyła ona 612 kg i sprzedałem handlarzowi w cenie 13 zł za kg. Czy może mi ktoś wyliczyć ile powinienem dostać na rękę? 

Z moich wyliczeń wynika że powinieneś dopłacić 743zł .

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, raszpl napisał:

jak wyzej  ile % wzieli naobszlag , bo skoro zadałeś taki pytanie to pewnie nie uzgadniałeś przed sprzedażą , mi ostatnio jak przyjezdza rano po bydło to bierze 5 % czyli  612 -5 % =581kg       581 x 13 zł =7553 zł          jak była  kałduniasta to mógł i 8 % wziąć obszlagu 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

jak wyzej  ile % wzieli naobszlag , bo skoro zadałeś taki pytanie to pewnie nie uzgadniałeś przed sprzedażą , mi ostatnio jak przyjezdza rano po bydło to bierze 5 % czyli  612 -5 % =581kg       581 x 13 zł =7553 zł          jak była  kałduniasta to mógł i 8 % wziąć obszlagu 

Może tak będzie prościej, bo za chwilę dalej będą wytykać palcami czyjeś błędy 

IMG_20220801_174650.jpg

1 godzinę temu, makowiaczek napisał:

Powiedz ile Ci dał na rękę to obliczymy😇

Chciałem w prosty sposób zadać pytanie i uzyskać szybka odpowiedź 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

system edukacji fest 🤣

a może akurat dużo chorowałeś 🤣

W czym widzisz problem? 

Edytowane przez raszpl
Opublikowano
4 godziny temu, raszpl napisał:

Z vatem powinno wyjść około 7404 zł😊

Opublikowano
49 minut temu, ab23 napisał:

Za Simy  byki ile teraz dają? żebym abym  znowu nie przepierdolil sprawy 😁

Tomuś dzwonił dziś i luźno dawał 12.3 za R także ponad 12.5 do ogarnięcia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v