Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Masz tam stabilnie. Krowa w porównaniu do tamtego tygodnia -50 gr, jałówka O klasa -80 gr. Byk o dziwo został bez zmian. Wyboje -3 do 5% niższe.

Czemu akurat jałówka 🤨

Opublikowano
1 godzinę temu, KarolaKarotka napisał:

przeciąż tak jest w tej chwili, tylko że nikt dobrze nie liczy, żeby w depresje nie wpaść

jak tam kondycja u was bydła ostatnio, u nas takie 200kg+ zaczynają świrować z kaszlem od tygodnia, dwa już leczę na płuca, a takie ok 500kg w budynku z mniejszą kubaturą o dziwo nic nie widać (odpukać), jak u was to wygląda?

U mnie dwa coś kaszlą takie po pięć miesięcy. W lato się tym nie przejmuje, zawsze samo przechodziło. Dobrze jedzą. 

Chociaż tanie cielaki się pojawiły. I jałówki roczne udało się kupić 4 sztuki po 9 za kg. Trochę chude bo z łąki. 

Opublikowano

Teraz coś zastój na cielaki dzwonią nowi którzy szukają odbiorcy i chcą się dość tanio pozbyć. Kupiona wczoraj jałóweczka sim około 80kg i byczek po Lm koło 90 kg po 650 szt. Dziś już dzwonili ze mają kolejne dwa byczki w podobnych pieniądzach. Miesiąc temu nie do pomyślenia. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Masz tam stabilnie. Krowa w porównaniu do tamtego tygodnia -50 gr, jałówka O klasa -80 gr. Byk o dziwo został bez zmian. Wyboje -3 do 5% niższe.

O byka mi chodziło 

A takie coś po wiele?

IMG_20220701_130735.jpg

IMG_20220701_134942.jpg

IMG_20220701_142903.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
10 minut temu, Karollorak93 napisał:

Teraz coś zastój na cielaki dzwonią nowi którzy szukają odbiorcy i chcą się dość tanio pozbyć. Kupiona wczoraj jałóweczka sim około 80kg i byczek po Lm koło 90 kg po 650 szt. Dziś już dzwonili ze mają kolejne dwa byczki w podobnych pieniądzach. Miesiąc temu nie do pomyślenia. 

Gdzie takie ceny? Ja za tygodniowe place teraz po 800 hfy

Opublikowano

Takich kilka mi się teraz trafiło. Krowy hf/sm i zapładniane mięsnymi głównie lm i sim. 2 miesiące temu potrzebowałem kupić parę sztuk to też płaciłem po 800 za jakieś tygodniowe mieszańce. 

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

W weekend simy do 80kg po ok 20/kg

A po weekendzie są droższe 🤔

Opublikowano
7 godzin temu, AdamRo napisał:

A u kogo tak potaniało?

Opublikowano
52 minuty temu, GABBER85 napisał:

mają smak i węch?

powiem ci że nawet przy mamkach te co są to też przestały jeść i jedno już wstawać nie chce, kaszlu niema tylko gorączka tydzień sie utrzymuje

dwa razy antybiotyki i codziennie od gorączki dostają

jaka u was cena za jałówki około 600 kg ?

Opublikowano
17 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

będziecie ważyć czy na oko ?

Gdzie takiego frajera znalazłeś że gość chce tylko 13 zł a Ty jeszcze chcesz dać po 11 ??? 🤨 Czy to poprostu jakiś cielak mieszaniec po hfie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v