Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 godzin temu, soltys48 napisał:

I to potężne fortuny. Jeden z największych pośredników w kraju na tym się dorobił

Kogolowkiek masz na myśli musiał się jakoś uporać z urzędnikami i weterynaria🧐

raczej mało możliwe jak patrzę na kontrole i wymogi którymi nas ściskają 

Opublikowano
1 godzinę temu, PartyzantTK napisał:

Kogolowkiek masz na myśli musiał się jakoś uporać z urzędnikami i weterynaria🧐

raczej mało możliwe jak patrzę na kontrole i wymogi którymi nas ściskają 

Ukradniesz 1000 jesteś złodziej i masz paragraf jebiesz 1mln masz czym się podzielić i nikt nic złego ci nie zrobi. 

A jak jebniesz ze 100 mln to zostaniesz moze ministrem albo nawet premierem 

• Like 5
Opublikowano

Ranking najbogatszych "Wprost". Jest nowy lider. Nikt nie wie, jak wygląda

41

Rok 2022 przynosi istotną zmianę na liście najbogatszych Polaków. Palmę pierwszeństwa w rankingu najbogatszych tygodnika "Wprost" przejął Tomasz Biernacki. Właściciel sieci Dino zdetronizował Zygmunta Solorza-Żaka. Mało kto jednak jest w stanie rozpoznać przedsiębiorcę, gdyż ceni on sobie prywatność. Jedyne, co o nim wiadomo, to fakt, że przed laty przeżył groźny wypadek drogowy                 

To wy bracia rolnicy go stworzyliście!!😁

• Haha 2
Opublikowano
Dnia 25.06.2022 o 22:10, Strongman napisał:

No ale byłem przygotowany na 800zł a dostałem 2000 bo tak naprawdę za 800 zł bym nie sprzedał wolał bym eutanazje choć nie jest tania bo leki do tego drogie.

Wiadomo ze w Polsce są rożne ceny a 2tyś jest do przyjęcia i 100zł dla weterynarza urzędowego.

Nie wiem czy powinniście publicznie pisać takie rzeczy. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, ab23 napisał:

To oni brali?

Resized_20220627_081021.jpeg

Nie wiem jak ten Tomasz, ale był u nas od nich nijaki Zbigniew, Sztuki mu się podobały i na tamten czas krzyknął 14 netto spokojnie, ale "przyjedzie kierownik da wincyj" 😜

to niech przyjeżdża ... po tygodniu przyjechał kierownik i proponował 13,8 (a było to jeszcze przed spadkami) powiedzcie sami, czy da się tak handlować? Po załadunku mogło by się okazać że jeszcze niżej zapłacą bo przecież rolnik nie rozładuje 😜

Opublikowano
6 minut temu, KarolaKarotka napisał:

Nie wiem jak ten Tomasz, ale był u nas od nich nijaki Zbigniew, Sztuki mu się podobały i na tamten czas krzyknął 14 netto spokojnie, ale "przyjedzie kierownik da wincyj" 😜

to niech przyjeżdża ... po tygodniu przyjechał kierownik i proponował 13,8 (a było to jeszcze przed spadkami) powiedzcie sami, czy da się tak handlować? Po załadunku mogło by się okazać że jeszcze niżej zapłacą bo przecież rolnik nie rozładuje 😜

Pierwsza transakcja z nimi to był piątek wieczór,  zadzwonił,  rzuciłem cenę konkretną wymyśliłem,  że ktoś tyle daje.  Zadzwonił do kierownika,  dorzucili 10gr , za kilka godzin samochód i kasa . Nie widząc bydła 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A ostatnia?

Tak myślę że z kilka takich transakcji jak u Ciebie, kilka razy przepłacił i teraz za każdym razem telefon do przyjaciela ... i korekta, to niech przyjeżdza ktos kto decyduje a nie zawracanie d*py ;)

Edytowane przez KarolaKarotka
Opublikowano
37 minut temu, KarolaKarotka napisał:

A ostatnia?

Tak myślę że z kilka takich transakcji jak u Ciebie, kilka razy przepłacił i teraz za każdym razem telefon do przyjaciela ... i korekta, to niech przyjeżdza ktos kto decyduje a nie zawracanie d*py ;)

Sytuacja pojedyncza kiedy to d*pa się paliła bo mięso już sprzedane a bydło jeszcze nie kupione.  Byki były w U , ilość znaczna , nie mieli szans kupić inaczej do soboty rana czyli kolejnego dnia . Współpraca zakończyła się tak , że nie chcieli przyjechać po sztukę na ubój z konieczności bo  akurat mieli "dość bydła" no i 200km . Nie taka była umowa

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Pierwsza transakcja z nimi to był piątek wieczór,  zadzwonił,  rzuciłem cenę konkretną wymyśliłem,  że ktoś tyle daje.  Zadzwonił do kierownika,  dorzucili 10gr , za kilka godzin samochód i kasa . Nie widząc bydła 

I u mnie podobnie wyglądało

Rzuciłem ceną z kosmosu,trzy razy się podnosił aż w czwartek ok 21 opuściłem 20gr i w piątek do południa już kasa była u ojca na koncie. Dzisiejsze miał ładować jak za poprzednie wpłynie kasa czyli w ubiegły piątek,telefon żeby poczekać a my nie mogliśmy praktycznie nawet dnia z jedną sztuką 

Czekać,szybki tel na Czersk do Daniela i pojechały 

Opublikowano

Tylko dzwonił po wymianie  cen🤭 zapraszał nie będę 

Szanuję swuj czas i innych

4 godziny temu, soltys48 napisał:

To i do Ciebie Tomuś trafił 🤣

Fajne rączki ma co ?

Pojechały do Czerska 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v