Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, HF86 napisał:

w cenie rzeznego taki to w standard. nic więcej jak ma ponad 400

Po inne lata płaciłem za takie ok 300kg 120-130% rzeźnego. Teraz za +400 krzyknął tyle samo

Opublikowano

Taką akcję miałem dzień po weselu. Rano przychodzę i mniejszy tak 200 kilo i to samo przednia lewa złamana.

Walczyliśmy z wetami i poszło w gips, popękało ale wzmacnialiśmy i w konsekwencji po 5 tygodniach noga się zrosła.

Także wszystko jest możliwe.

Opublikowano
2 minuty temu, focusst napisał:

Taką akcję miałem dzień po weselu. Rano przychodzę i mniejszy tak 200 kilo i to samo przednia lewa złamana.

Walczyliśmy z wetami i poszło w gips, popękało ale wzmacnialiśmy i w konsekwencji po 5 tygodniach noga się zrosła.

Także wszystko jest możliwe.

Faktycznie,jak nie idzie to nie idzie-najpierw wesele ,potem byk...😉

• Haha 5
Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Za tydzień cena sie ma ustabilizowac i podobniesz w przełomie lipiec/sierpń znów ma iść do góry z tego co słyszałem.

Chyba mało wiarygodne bo skąd oni mają wiedzieć jaka cena będzie za 3 miesiące. Teraz to nie wiadomo co za 2 tygodnie będzie z ceną a gdzie tam myśleć o kilku miesiącach. 

• Like 1
Opublikowano

Wiadomo co będzie braki bydła teraz dzieje sie panika do nachapania się towaru po taniości i tyle i niech nikt nie mówi że aa bo u Niemców też w dół u Niemców taka sama bandyterka jeśli chodzi o ten biznes 

Opublikowano
michalcium napisał:

Wiadomo co będzie braki bydła teraz dzieje sie panika do nachapania się towaru po taniości i tyle i niech nikt nie mówi że aa bo u Niemców też w dół u Niemców taka sama bandyterka jeśli chodzi o ten biznes 

Nie panika tylko z tego co slyszalem za granicą wybijają dużo bydła całe stada po 300szt z braku paszy i rynek jest zapchany.

Opublikowano
57 minut temu, Andrzejcypis napisał:

Do kiedy to może potrwać ? Też mam sporo sztuk i przetrzymuje 

Za grosze w panice nie ma co sprzedawać 🤔 Jak jest pasza to trzeba poczekać. 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Nie panika tylko z tego co slyszalem za granicą wybijają dużo bydła całe stada po 300szt z braku paszy i rynek jest zapchany.

A u nas " a miałem jeszcze trzymać ale cena spadła to sprzedaje bo może jeszcze spadnie" to jak to nazwać?

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, Andrzejcypis napisał:

Do kiedy to może potrwać ? Też mam sporo sztuk i przetrzymuje 

Pisałem kilka postów wyżej lipiec sierpień cena powinna znów iść do góry ale jak będzie na 100% nikt tego nie jest w stanie powiedzieć.

Opublikowano
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

to samo w świniach, podobno biją takie po 70-80 kg z racji braku paszy, tylko, że półtusze do nas z Hiszpanii przyjeżdżają w wadze 92-97 kg... xd 

Opublikowano
4 godziny temu, sylwekbarca2 napisał:

to samo w świniach, podobno biją takie po 70-80 kg z racji braku paszy, tylko, że półtusze do nas z Hiszpanii przyjeżdżają w wadze 92-97 kg... xd 

Brat u dudy na rozbiorze pracuje to cały tydzień po kilka godzin robili bo niebylo towaru  skończył się tani chów blondynek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v