Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

w poniedziałek dogadana cena 20.20, we wtorek odbiór i cena 20.40. aczkolwiek mogła by być w R. 623kg brutto u mnie. Ok 12,5 na żywo wyszło, za taką sztukę u nas cena nieosiągalna

IMG_20220405_115724.jpg

za***isty wybój.

1 godzinę temu, jarek1996 napisał:

W jakiej cenie są byki czystorasowe mięsne na żywa wagę?

14 netto

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, pedro2 napisał:

w poniedziałek dogadana cena 20.20, we wtorek odbiór i cena 20.40. aczkolwiek mogła by być w R. 623kg brutto u mnie. Ok 12,5 na żywo wyszło, za taką sztukę u nas cena nieosiągalna

IMG_20220405_115724.jpg

Ja jak oddaje krowy na wbc to wybicie wychodzi 46 procent a tu to się wybiła jak byk.                           Może cię oszukali na wadze na gospodarstwie?

Edytowane przez logan3512
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, logan3512 napisał:

Ja jak oddaje krowy na wbc to wybicie wychodzi 46 procent a tu to się wybiła jak byk.                           Może cię oszukali na wadze na gospodarstwie?

Sam siebie oszukałem? Krowa nie stara, nie chudoba, w dodatku  po wycieleniu raczej spala tłuszcz. Co innego jak pasiesz pół roku, wtedy goni bardziej w łój. Płytka krówka bez bebzona w dobrej kondycji

Dwa tygodnie temu kupiłem starą rere za grosze chyba 11 lat. Doi full mleka, ale somatyka. Podoje jakiś czas, podpasie się i pojedzie. Będzie porównanie. Wyszło jak widać, szkoda że ubojnia żywej wagi nie pisze

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
16 minut temu, HF86 napisał:

Pedro. a ty ją ważyłeś?

Ważyłem sam u kolegi z samego rana, zabrali koło południa. Zawsze ważę. Byki i jałówki na ogólną, a z krową można się pobawić.

Gdyby im zależało na dobrze wyglądającym wybiciu na papierze to wpisywali by żywą przed ubojem, po przejażdżce. 

Opublikowano

dobra sztuka to I dobra kasiura. a wysoki wbc od mięsności nie zawsze zależy. 

Opublikowano
13 minut temu, Takisobierolnik napisał:

Jaka cena byki hf 800 kg luz, wiek 23 miesiace? 

11,5 netto 

1 minutę temu, pedro2 napisał:

Ta stara nie da tyle, jestem pewien, głęboka beczka 300L

Może lepiej się przyznaj ile dostałeś za reklamę :)

• Haha 1
Opublikowano

Może widzą moje posty i temu tak dają 🤔 . Zerknij tydzień temu pisałem z Karolem dogadane 20.20 netto już z "premią" 20gr. odbiór na drugi dzień i masz cenę na papierze... Coś jest na rzeczy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v