Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jak to w końcu jest niby na produkty jadalne pochodzenia zwierzęcego miało być 0 %. Może ogólnie bydło się nie zalicza do tego tylko poszczególne elementy tuszy... Ktoś by się wypowiedział jeszcze bo mogą się czasami robić z tego problemy przy sprzedaży...  A mój księgowy akurat na urlopie i tel wyłączony. 

Opublikowano

Wg mnie lepiej wystawić z 8% na z z 0%,VAT i tak ODDAJESZ

11 godzin temu, johny1991 napisał:

Ma Ktoś wiedzę, ile obecnie trzeba by dać za jakieś jałówki/młode krowy mięsne najlepiej wysokocielne?

Ostatnio na olx gdzieś mi wpadły takie jałówki Ch na wycieleniu luty/marzec ale już nie mogę znaleźć ogłoszenia.

@soltys48 Ty często byłeś w temacie..może coś wiesz? Zastanawiam się czy by sobie coś nie dokupić.

Drogo. Jałówki CH pod 10tyś ale fajne pochodzenie

Opublikowano (edytowane)

VAT na bydło się nie zmienił. Dla Vatowcow 8%, a dla ryczałtowców 7%.

Zmienili VAT na zboża Vatowcom z 5% na 0%, ale ryczałt został nadal 7%.

Edytowane przez zbitom793
Opublikowano (edytowane)

Przyszło mi rozliczenie od Kojsów za krowy, 18,70 netto, 287,8 kg mięcha, O-, 3-. To sporo więcej, niż u nas płacą handlarze na żywą wagę, ale z 681 kg świeżo po dojeniu i niezbyt wielkim apetycie (z tego powodu sprzedawana, wolałem nie czekać, aż skończy jak koleżanka, która nie złapała 220 kg i poszła po 12) spodziewałem się lepszego wybicia... 

Edytowane przez lusjan
Opublikowano
47 minut temu, lusjan napisał:

Przyszło mi rozliczenie od Kojsów za krowy, 18,70 netto, 287,8 kg mięcha, O-, 3-. To sporo więcej, niż u nas płacą handlarze na żywą wagę, ale z 681 kg świeżo po dojeniu i niezbyt wielkim apetycie (z tego powodu sprzedawana, wolałem nie czekać, aż skończy jak koleżanka, która nie złapała 220 kg i poszła po 12) spodziewałem się lepszego wybicia... 

18,7 netto za krowę ?

• Haha 1
Opublikowano

Trzimosz sie dali tego kojsa?😂 Kruca jo tys bem mu sprzedawoł w lecie lebo w jesiyni tako co mo z nogami i nojmni 650 kila chyci. Uwidzym kielo wyjdzie w porównaniu z kupcami. Dostano mi ino dwie jałówki i tys sprzedom innym do chowu jak sie łocielo bo mi sie doić nie kce. A na ik miejsce dwie inne uchowom. Słysys @Bogdan_ja?😗

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, lusjan napisał:

Waga twoja? 

Opublikowano

No jakby tak policzyć to ta ładna miała takie samo procentowe wybicie co ta dogorywająca. Waga moja zgadza się z ich, raz tam mama coś bąknęła że więcej ważyła jakąś sztuka (ważona dzień wcześniej), to facet sam upierał się, żeby z auta ściągnąć i zważyć jeszcze raz.

Opublikowano
5 godzin temu, lusjan napisał:

Druga przez nogi schudła w tydzień 100 kg, wet przypomniał sobie że miał ją robić na godzinę przed odbiorem.  

IMG_20220204_124601[1].jpg

Lepsza ważyła 681 a ta gorsza ile ważyła żywa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v