Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Mieciu24 napisał:

Skąd ten słaby jest? Bo ja nie mam gdzie bydła sprzedać. Tylko waga moją i proszę kasę. 

Mieciu a skąd Ty ?  Zapłacę gotówką 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ogarniają płn Wlkp i sporą część kujawsko pomorskiego

Południową Wlkp też nie daleko Ostrowa Wlkp mieli swoje miejsce

Opublikowano
14 minut temu, Robertb napisał:

Południową Wlkp też nie daleko Ostrowa Wlkp mieli swoje miejsce

1 godzinę temu, Mieciu24 napisał:

Ale ja jestem z łódzkiego 

1.5 km kolo mnie między ostrow. Wlkp . A krotoszynem więc jeśli masz kilka szt napewno podjada

Opublikowano
10 minut temu, nexeqadore napisał:

1.5 km kolo mnie między ostrow. Wlkp . A krotoszynem więc jeśli masz kilka szt napewno podjada

A jak on z kasą? Bo może ci dziwne ale brał Zbyszko parę lat i na koniec mnie wydymał do zera. A tak to parę byków, jakaś jalowke, krowę z 5 by była

Opublikowano

Ostatnio jak sprzedawałem dobry tydzień temu 8 sztuk pierwszy raz z polecenia podjechał handlarz, dał tyle ile chciałem 11 brutto cena za byki i jałówki jednakowa 600-680 kg, 6% na strączki, wszystko ładnie pięknie, rozkłada wagę no i cóż ojciec ważył na naszej 108, a u niego 103 kg, kręcił głową coś, poszedł, pogrzebał i nagle waga okej. Takie cuda jeszcze się zdarzają :)

Opublikowano

Amator wszystko wyjaśnił,  aukcja była testowa więc i wiek i ilość wpisał testową.  A na paszę idzie mieszalnik śruty + dwa worki koncentratu i wsio , resztę wiążą z powietrza jak groch . 

Łyso wam ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Ostatnio jak sprzedawałem dobry tydzień temu 8 sztuk pierwszy raz z polecenia podjechał handlarz, dał tyle ile chciałem 11 brutto cena za byki i jałówki jednakowa 600-680 kg, 6% na strączki, wszystko ładnie pięknie, rozkłada wagę no i cóż ojciec ważył na naszej 108, a u niego 103 kg, kręcił głową coś, poszedł, pogrzebał i nagle waga okej. Takie cuda jeszcze się zdarzają :)

Zapomniałam wylaczyc 5% niewidzialnej strączki.

Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Ale ważyłes to bydło przed sprzedażą ? Czy tylko ojca 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale ważyłes to bydło przed sprzedażą ? Czy tylko ojca 🤔

Na pewno ojca jak była pusta waga, a puzniej ojciec bał się wejść na wagę do bydła 🤔

20 minut temu, LUKASIU1983 napisał:

W łódzkim też biorą 

Okolice goszczanowa 

A gdzie taka miejscowość? 

Opublikowano
30 minut temu, Cybulek17 napisał:

Amator wszystko wyjaśnił,  aukcja była testowa więc i wiek i ilość wpisał testową.  A na paszę idzie mieszalnik śruty + dwa worki koncentratu i wsio , resztę wiążą z powietrza jak groch . 

Łyso wam ? 

chciałbyś tak-co nie??

2 godziny temu, Mieciu24 napisał:

A jak on z kasą? Bo może ci dziwne ale brał Zbyszko parę lat i na koniec mnie wydymał do zera. A tak to parę byków, jakaś jalowke, krowę z 5 by była

kasa płaca na czas a co do reszty to przemilczę

Opublikowano

Ważone 4/8 końcówka listopada, także nie mógł ważyć tyle samo albo mniej, te spokojniejsze bo jeden typowy wieszak hf to byl strach się szarpać z debilem. Średnio jak porównywałem to ok 0,9 - 1,2 przybywało na sztuce, zwierzak jeden drugiemu nie równy tym bardziej jak typowe mieszańce. Teraz już decyzja taka, że stawiam wagę swoją i na niej ważymy, człowiek chodzi 1,5 roku przy ogonach nie po to aby później handlarz oskubal z wagi - wiem, są i tacy co tylko ceną za kg zarabiają.

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mieciu24 napisał:

Rozumiem o czym piszesz

11 minut temu, Mieciu24 napisał:

Na pewno ojca jak była pusta waga, a puzniej ojciec bał się wejść na wagę do bydła 🤔

A gdzie taka miejscowość? 

Mieciu coś taki skryty i boisz się podać w jakiej gminie mieszkasz , to chociaż powiat bo nie wierzę że nikt tam bydła nie skupuje 🤔

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Mieciu coś taki skryty i boisz się podać w jakiej gminie mieszkasz , to chociaż powiat bo nie wierzę że nikt tam bydła nie skupuje 🤔

Powiem ci tylko ja do ubojni mam+- 4,5kilometr ale jak mnie wyj..ał na 4 krowach to wystarczy. A na zakład nie można zawieść tylko ten sam kierowca przyjeżdża i mówi zważymy wezmę zabijemy i wtedy ci powiem po ile wyszło. Jego cytat zakład nie może stracić a ty masz drugie to uchowasz  panima? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v