Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Na Białorusi czy ostrówku robiłeś? Ewentualnie na pelikanie? 

Nie no coś ty to nie ta epoka już na robotach,na CAT 426 z k-ł najwięcej robiłem. Ojciec na ostrówku trochę kiedyś robił a co trzeba?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Krzak napisał:

Nie znam się na żadnych zberezieństwach co o nich po pijaku pisałem więc nie męcz. Wygłupiłem się i do tej pory konsekwencje tutaj ponoszę,moja wina fakt.

Jakie zberezienstwa to raz, a dwa to gdybys się nie znał to byś o tym nie pisał w ten sposób więc się nie zarzekaj dorosły jesteś i nie masz się czego wstydzić, gorsze jest to zapieranie się przekonywanie nas no ale twoja sprawa nikt chyba nie ma ci tu niczego za złe , bynajmniej ja

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Żeby weszło 5 zwijek to musi mieć 6,5m 😉

IMG_20180622_130318.jpg

6 m będzie podłoga , plus regulowane tyłki czy jak to nazwać 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Nie no coś ty to nie ta epoka już na robotach,na CAT 426 z k-ł najwięcej robiłem. Ojciec na ostrówku trochę kiedyś robił a co trzeba?

Jak głęboko da radę ten ostrowek wykopać? I jak ostrowek w porównaniu do białoruski wypada w sensie co lepsze. To ile Ty masz lat? Ja myslalem ze Ty już stary grzyb i z 50 lat masz 

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

O dokładnie, tak jak u mnie... 

Gregor, podpłomyka pichciłeś? Dać Ci przepis?

A co to takiego ten podpłomyk, Pioter może i mnie by żona take cóś u pichciła 

7 minut temu, Ursus932 napisał:

6 m będzie podłoga , plus regulowane tyłki czy jak to nazwać 

Kupiłbyś wtedy moja d46 zarejestrowana była i lux a nie jakieś wrzody będziesz przerabiał 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak głęboko da radę ten ostrowek wykopać? I jak ostrowek w porównaniu do białoruski wypada w sensie co lepsze. To ile Ty masz lat? Ja myslalem ze Ty już stary grzyb i z 50 lat masz 

Ja 30 jeszcze nie mam :D

Ostrówkiem to za głęboko nie nakopiesz,jak tym CATem kopałem studnie ok 5m było ale tam miałem teleskop wysuwany. Ja bym brał ostrówka bo tam masz z przodu łyche a w białorusi chyba tylko pług jest,chyba że w tych nowszych MTZ borexach ale od tego to jak najdalej się trzymaj. Tylko mi się wydaje że ostrówka trudniej ogarnąć bo tam masz 4 wajchy chyba tyłu a białoruśka jest na 2. Części i do tego i do tego dużo.

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

? Ja myslalem ze Ty już stary grzyb i z 50 lat masz 

ee, eeee, eeee!

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

ee, eeee, eeee!

A ty masz 50 Pafnucy?

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

A ty masz 50 Pafnucy

yyy, nie.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Ja 30 jeszcze nie mam :D

Ostrówkiem to za głęboko nie nakopiesz,jak tym CATem kopałem studnie ok 5m było ale tam miałem teleskop wysuwany. Ja bym brał ostrówka bo tam masz z przodu łyche a w białorusi chyba tylko pług jest,chyba że w tych nowszych MTZ borexach ale od tego to jak najdalej się trzymaj. Tylko mi się wydaje że ostrówka trudniej ogarnąć bo tam masz 4 wajchy chyba tyłu a białoruśka jest na 2. Części i do tego i do tego dużo.

To Ty młody chłop. 4 wajchy to da się radę, w cyklopie 5 jest. Zawsze by można na xy czy + to przerobić. Wiem gdzie kwitnie taki ostrowek ale na dzień dobry silnik do ogarnięcia i już jak silnik wyjęty to by sprzęgło odrazu pasowało zrobić. Ciekawe czy dziad nie spawany na tyle... 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

yyy, nie.

Bo jak kiedyś pamiętam zdjęcie gumofilców wstawiłeś to mi się z moim dziadkiem tak skojarzyłeś. On takie same miał :D No i że taki starszy już jesteś

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

A co to takiego ten podpłomyk, Pioter może i mnie by żona take cóś u pichciła 

Kupiłbyś wtedy moja d46 zarejestrowana była i lux a nie jakieś wrzody będziesz przerabiał 

No ale Marek nie chciałeś mi wtedy sprzedać 🤷‍♂️ 

A Twoja miała nadstawki ?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

To Ty młody chłop. 4 wajchy to da się radę, w cyklopie 5 jest. Zawsze by można na xy czy + to przerobić. Wiem gdzie kwitnie taki ostrowek ale na dzień dobry silnik do ogarnięcia i już jak silnik wyjęty to by sprzęgło odrazu pasowało zrobić. Ciekawe czy dziad nie spawany na tyle... 

No tak ale kto już na takiej perkusji chciałby się dzisiaj męczyć na robocie,na wieś to pewnie lepszego nie trzeba jakiś obornik wywalić czy coś sobie tam podrównać czy wykopać,ale to też bez napędu na przód to ciężkawo nieraz no i to wajhowanie biegami.

Ostrówka jak nie pospawany można brać,ciekawe czy luzy są na tulejach.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Bo jak kiedyś pamiętam zdjęcie gumofilców wstawiłeś to mi się z moim dziadkiem tak skojarzyłeś. On takie same miał :D No i że taki starszy już jesteś

Ty więcej tych wajch musi być jak 4.

1 podnoszenie i opuszczanie

2lamanie ramienia

3 otwieranie zamykanie łyżki tyl

4 obrót ramienia

5 opuszczanie stóp

6 przesuwanie lewa prawa całego ramienia. 

3cx to miało stopy tymi suwakami wysuwane, ale nie pamiętam jak przesuwanie ramienia 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

On takie same miał

na pewno nie takie. to najnowszy krzyk mody. piankowe.

nadal tu są.

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

No ale Marek nie chciałeś mi wtedy sprzedać 🤷‍♂️ 

A Twoja miała nadstawki ?

Co ja tobie sprzedać nie chciałem 🤔🤨 sztywna była bez nadstawek 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

No tak ale kto już na takiej perkusji chciałby się dzisiaj męczyć na robocie,na wieś to pewnie lepszego nie trzeba jakiś obornik wywalić czy coś sobie tam podrównać czy wykopać,ale to też bez napędu na przód to ciężkawo nieraz no i to wajhowanie biegami.

Ostrówka jak nie pospawany można brać,ciekawe czy luzy są na tulejach.

To akurat w koparce ten napęd nie aż taki wymagany wypchnie/wyciągnie się. 

Opublikowano

Ty więcej tych wajch musi być jak 4.

1 podnoszenie i opuszczanie

2lamanie ramienia

3 otwieranie zamykanie łyżki tyl

4 obrót ramienia

5 opuszczanie stóp

6 przesuwanie lewa prawa całego ramienia. 

3cx to miało stopy tymi suwakami wysuwane, ale nie pamiętam jak przesuwanie ramienia 

Stóp to już nie liczę ale do kopania masz 4,przesów chyba na hydraulike nie jest w ostrówku jak w tych nowszych mało w której jest. To jest najgorsze co może być te ramie na boki po tej szynie przesuwać,a smarować się też tam nie powinno.

Opublikowano

To akurat w koparce ten napęd nie aż taki wymagany wypchnie/wyciągnie się. 

Kiedyś na komatsu PW 160 robiłem bez napędu na jedną oś-przednią to masakra była. Wjedziesz w piach to już memlesz kołami trzeba na łyżce się wyciągać, a co mówić koparko ładowarką. Napęd potrzebny

Opublikowano
Ursus932 napisał:

18 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak chcesz. Masz przyczepę którą nigdzie nie pojedziesz legalnie, wywrot łopatkowy. Ja za sztywna dwókolke ale z masywna konstrukcją dałem 800zł (pojemność ok. 3t 

Ale myślałem żeby rozciąć i zrobić lawetę do bel , tak z 6 metrów długa żeby 5 bel 120 na spód się zmieściło 

nie rób tego kup gotową

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v