Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
42 minuty temu, malaczarna napisał:

Hobby zawsze kosztuje

nie mam żony , dzieci , nawet w jakimkolwiek niesformalizowanym związku nie jestem 

34 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Obory bez scian i jakos mleko nawet przy mrozie w cyckach nie zamarza

IMG_20191217_155224.jpg

gdzie to ? W G.R. Sowińscy krowy w środku uciekają w środkowe rzędy bliżej korytarza paszowego od zamkniętych kurtyn poliwęglanowych przy -30 także polemizowałbym , duża kubatura pomieszczenia dobra jest na lato a nie na zimę bo nawet full obsada nie robi roboty , nie pytałem nawet ile mleko w dół poszło na ilości w takich warunkach ale jakby te - naście czy -20 potrwało z tydzień to byłoby bardziej miarodajne

49 minut temu, malaczarna napisał:

Dwie godziny same placki piekłam nigdy wiecej

mąż nie pochwalił, może jeszcze do rana zdąży się odwdzięczyć

54 minuty temu, malaczarna napisał:

Takie cudo co samo odkurza chalupke

u mnie stare budownictwo , progi wystają ponad podłogę a przy niektórych rury CO poprowadzone więc się nie sprawdziłoby się to ale w garażach płasko jak na stole , pod zboże mógłby powymiatać 

w domu to taką pierdółką się posługuję 

IMG_20220427_110501.jpg

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, szymon09875 napisał:

27 minut temu, DANDYS napisał:

to szybko je odpoiles, ja już transport załatwił gościowi dupe za wróciłem, a ten się nie odezwał

Dosc duże były wzięte. Ewentualnie za tydzień będę miał na mleku 

16706110018283598828349855915562.jpg

no miały być już i rosnąć, bo od ch*ja kredytu wzielem 😆no będę miał na uwadze jakby co 😉 myślę pojadę prese zobaczę, ch*j już nie mam ogłoszenia, a stała z 2miechy . no paranojaaa

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano
18 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tak. jutro ci nowa oborę dla cieląt pokaże.Tez bez pier..... się z tematem tyle tylko ze wiatr ma nie chulac.Pługa mam szukać takiego min 7-8skib obracanego do 100tys

Jakieś małe graty przywozisz?

Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

Na takie trochę sztuk to za przysłowiowe "grosze" można dach zrobić 

I żadnych płotów nie potrzeba 

Ale żeby to jakoś wyglądało ,a nie takie dziadostwo

6 minut temu, szymon09875 napisał:

W ten sposób myśląc w tej branży to lepiej odpuścić odrazu 

No dlatego robie jak do tej pory 

Opublikowano
33 minuty temu, radekz200 napisał:

Kurła Brazylia odpadła mój faworyt…

to dawaj na konsoli z Chorwatami 

34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Może to i dobre ale nie zaryzykowałbym, średnio jakoś z wyglądu. Przesyt mam tych ciast już od iluś lat wstecz 🤔

to mi wygląda na ciast a'la Marcinek tzn herbatniki przekładane bitą śmietaną 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Jakieś małe graty przywozisz?

Wiem co chodzi pamietam.Jak coś mi się z tego gatunku nawinie to przywioze.Osobowym jestem ale najwyżej przyczepkę pożyczę.

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

nie mam żony , dzieci , nawet w jakimkolwiek niesformalizowanym związku nie jestem 

gdzie to ? W G.R. Sowińscy krowy w środku uciekają w środkowe rzędy bliżej korytarza paszowego od zamkniętych kurtyn poliwęglanowych przy -30 także polemizowałbym , duża kubatura pomieszczenia dobra jest na lato a nie na zimę bo nawet full obsada nie robi roboty , nie pytałem nawet ile mleko w dół poszło na ilości w takich warunkach ale jakby te - naście czy -20 potrwało z tydzień to byłoby bardziej miarodajne

u mnie stare budownictwo , progi wystają ponad podłogę a przy niektórych rury CO poprowadzone więc się nie sprawdziłoby się to ale w garażach płasko jak na stole , pod zboże mógłby powymiatać 

IMG_20220427_110501.jpg

Z jakies 5-6 lat juz ma. Ja z żoną kupilismy po ślubie jakiegos elektroluxa i tez wypadaloby juz wymienic na cos wodnego lub bez workowca

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

no miały być już i rosnąć, bo od ch*ja kredytu wzielem 😆no będę miał na uwadze jakby co 😉 myślę pojadę prese zobaczę, ch*j już nie mam ogłoszenia, a stała z 2miechy . no paranojaaa

Tak jest zawsze ;)

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, konteno napisał:

IMG_20220427_110501.jpg

He,he tu nie ma gdzie uciekać.Trzy razy na dobę dojone więc chyba jest OK

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

To jest chyba marcinek z placków biszkoptowych. Ja lubie takie,zona kiedys zrobila ale tak jak @malaczarna pisze ze czasochłonne.

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wiem co chodzi pamietam.Jak coś mi się z tego gatunku nawinie to przywioze.Osobowym jestem ale najwyżej przyczepkę pożyczę.

Kurła spóźniłem się z pół godziny i gość prawie nowego remprodexa sprzedał 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Kurła spóźniłem się z pół godziny i gość prawie nowego remprodexa sprzedał 

🤔.???hę

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

To jest chyba marcinek z placków biszkoptowych. Ja lubie takie,zona kiedys zrobila ale tak jak @malaczarna pisze ze czasochłonne.

A gdzie tam czasochłonne. Kiedyś w trzy minuty kupiłem. 😉

• Haha 4
Opublikowano

Formiarka 

Wiem jeszcze o co chodziło 🤣

No takiej małej to nawet nie próbuje tutaj szukać.Z góry skazane na porażkę

Opublikowano
12 minut temu, konteno napisał:

E to tak nie bardzo. Ostatnio to jakoś apetytu nie mam, mocno wymagający się robię 🤔 ale to chociaż psy się dożywią 🙄

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

E to tak nie bardzo. Ostatnio to jakoś apetytu nie mam, mocno wymagający się robię 🤔

Merylin za bardzo dogadza, przynajmniej jak jesz byle co to wymagań nie masz... Do dobrego się łatwo przyzwyczaić. 

Opublikowano

A u Was na miejscu by nie znalazł?

Trochę ludzie przez moment tego mieli ale za wolno szło i poprzerabiali redla 5 i tym to pola ubywa.Ja też nie mam formownicy z tym że redliny na 73cm usypuje a za redlami zaraz idzie wał 25cm średnicy i jest legancko😁

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Trochę ludzie przez moment tego mieli ale za wolno szło i poprzerabiali redla 5 i tym to pola ubywa.Ja też nie mam formownicy z tym że redliny na 73cm usypuje a za redlami zaraz idzie wał 25cm średnicy i jest legancko😁

Też tak robię 😉

Opublikowano
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dla niektórych trzymanie bydła na zewnątrz to dziadostwo 😉 przecież bydło musi mieć ciepłą oborze 

cielaki biorę z gospodarstwa, co jalowizna 4ty rok pod chmurką hfki. 

kilka sosen na górce i jak wiatr zacina to trochę pod hale podchodzą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v