Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

mgła to jedyna rzecz jakiej się chce

że lubisz?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To na jakimś zadupiu mieszkasz 🤔

Ja też nie mam. Wiesz jaki to luksus... Jak nikt za płotem nie łazi :o najbliższy 100 m dalej. A żeby go kaczki podeptali... 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To na jakimś zadupiu mieszkasz 🤔

I Tak I nie.

Jak jeżdżę po wsiach lubelskiego czy świętokrzyskiego to niby jakaś wieś a tak pomyśleć I popatrzeć to wszędzie daleko.

Ja mam 800m do krajówki i wszędzie super połączenie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja też nie mam. Wiesz jaki to luksus... No mam jednego 100 m dalej. A żeby go kaczki podeptali... 

Ja około 300m i sady zasłaniają

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
7 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

No i uj z tego, że ma pieniądze jak do niczego innego się nie nadaje.

takie same moje wszystkie koleżanki w robocie , odbębnić 8h ,zrobic norme jak się uda by premie dostać przy wypłacie i nie siedzieć w biedzie na wsi ,

opłacą wynajem pokoju czy razem z chłopakiem wynajem mieszkania a reszta to lekkie miastowe życie 

większość to takie 4S

Opublikowano

kurde. ta miejscowość co z Jahem gadałem ze ja siewnik tam. Aleksandrów. coś 10 km wiocha  ciągiem. fajne to nawet.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Ja około 300m i sady zasłaniają

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja też nie mam. Wiesz jaki to luksus... Jak nikt za płotem nie łazi :o najbliższy 100 m dalej. A żeby go kaczki podeptali... 

Ja też mam 100 m do najbliższego , 500m do kolejnych 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Byś przyjechał do nas to dom koło domu praktycznie.

Byłem  miejscowości Gdów.

Ło matko, zimą to bym tam jeździć nie chciał. A i latem nieprzyjemnie

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A i latem nieprzyjemnie

bo?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

coś 10 km wiocha  ciągiem

Główne dwie ulice u nas (to znaczy jedna droga, dwie ulice) to będzie spokojnie z 6km jak nie lepiej. A i odnóg ile...

4 minuty temu, konteno napisał:

większość to takie 4S

Po ludzku pisz.

Opublikowano (edytowane)

tu ciąg , prosto.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

To ona ma być zależna a nie być od niej zależnym.

nie przy twoich czy moich zarobkach , baby wolą być samodzielne i niezależne niż z byle jakim/nijakim chłopem się męczyć 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

bo?

Kręta wąska droga i ostry zjazd

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

U mnie z kilometr do następnego 

A jak szeroko masz siedlisko ? U mnie 200 m mojego

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu masz zrzut jak u nas pola wyglądają, ba nawet jeden mój kawałek widać.

Zrzut ekranu 2022-12-03 193427.png

no jak pola. na środku spory kawałek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v