Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

bedzie abo i nie.

Tobie też tryb kuniec światów się włączać zaczyna?

No nie powiem, w umartwianiu  jestem dobry.

Opublikowano
30 minut temu, Pafnucy napisał:

fiu  fiu. to już większość zrobiona...

tak się przyglądam i nie zgadnę od czego odciąłeś ten tuz... jedynie sianem mi to pachnie, ale od czego?

trochę powzmacniać i lux.

A ja myślałem że to do tuza rębak

Opublikowano
Przed chwilą, Drewnopoulos napisał:

nie błysnąłeś za bardzo. nie było innego nicku.

znaczy nie masz siostry po studiach?  ja nie błyskać, ja fakty chcieć ustalić.

właśnie pamiętam że właściciele tych nicków o których wspomniałem, pisali ze sobą o tu. no i tak dociekam.

Drewniany Pulos napisz coś więcej o sobie. niedomówień nie będzie.    ile masz lat , dlaczego uczyć ci się nie chce i czemu to tak???

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co ma być to będzie

znaczy że jak??

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

pewnych rzeczy i tak nie zmienimy.

a będę dociekał. że czemu?

Opublikowano

a siostrę to akurat mam i po studiach też. nudziarz jestem dziewczyny się mną nie interesują. w  sumie nic ciekawego, zresztą już pisałem ile mam lat  co robię i co chciałbym robić. może ty coś o sobie napisz, co uprawiasz na ilu hektarach i ile z dopłat wpada.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Drogo? A węglem przy tych cenach ile taniej by wyszło?

węgla kupiłem 4 tony po 840zł🤠 którego wypaliłem max ze 200kg, a tak to idzie drewno- ale rozumiem nie każdy ma las. nawet obrzyny tartaczne spoko wychodzą pieniężnie

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Za małe pionki na to jesteśmy a Polak z Polakiem i tak się nigdy nie dogada aby coś wspólnie zmienić.

pionki? żeby u siebie zmienić nie trzeba być cesarzem.

tak dopytuję , bo myślałem że Ty też wierzysz w los zapisany.... gdzieś tam.

Opublikowano
Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

węgla kupiłem 4 tony po 840zł🤠 którego wypaliłem max ze 200kg, a tak to idzie drewno- ale rozumiem nie każdy ma las. nawet obrzyny tartaczne spoko wychodzą pieniężnie

Po tych cenach najmniej 5 tysięcy by wyszło za węgiel, którym i tak nie było tak dogrzane jak teraz gazem- by się musiało palić non stop od rana do wieczora. A wtedy by brakło te 4,5- 5 ton na sezon. U mnie paliło się zawsze tylko popołudniu i wieczorem. I przy takim paleniu szło na sezon 4,5 tony. A gdzie jeszcze drewno do tego.

Opublikowano
Drewnopoulos napisał:

a siostrę to akurat mam i po studiach też. nudziarz jestem dziewczyny się mną nie interesują. w  sumie nic ciekawego, zresztą już pisałem ile mam lat  co robię i co chciałbym robić. może ty coś o sobie napisz, co uprawiasz na ilu hektarach i ile z dopłat wpada.

a p odjebales już Darka do US??

Opublikowano

Bo to słabe dziadostwo jest. Tani i masowy produkt. 

2 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Co się dzieje z tymi żarówkami, niby energooszczędne a poświęci z miesiąc i mryga jakby się przepalała 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Nie przesadzaj z tym farmierem

Ale może mieli rację zetor to nie traktor😉😁

Sprzęt dla biednych .No może i nie traktor , ale jaki ze mnie rolnik taki ciągnik mam 🤷‍♂️ 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

pionki? żeby u siebie zmienić nie trzeba być cesarzem.

tak dopytuję , bo myślałem że Ty też wierzysz w los zapisany.... gdzieś tam.

Nie, nie wierzę. Wiele rzeczy dzieje się bez naszej ingerencji i nic "wyżej" nie ma na to wpływu. A u siebie aby coś zmienić? Można tylko czasem się trzeba głęboko zastanowić czy warto.

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Przecież ten Zetor już któryś raz jest ogłaszany i nie może go sprzedać

Nie widziałem go wcześniej 🤔

Opublikowano
Ursus932 napisał:

2 godziny temu, Łolek napisał:

Nie przesadzaj z tym farmierem

Ale może mieli rację zetor to nie traktor😉😁

Sprzęt dla biednych .No może i nie traktor , ale jaki ze mnie rolnik taki ciągnik mam 🤷‍♂️ 

paaa https://youtu.be/5Nw5CKhhcX0

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v