Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

Jaja sobie robisz 2,5metrowa brona to dużo? 

to zależy ale jak robi ile talerze wlazą i w to sieje to chyba nie jest jazda na pusto tym bardziej że trzeba trochę pogonic by był efekt 

z resztą u nas tez są górki 

IMG_20221112_101052.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

Gówno prawda. Chociażby brak synchronizowanego rewersu tak wku... A no i moc jest ale uciągu brak na polu jak pinpong. Ten sam znajomy ma NH nie pamiętam modelu około 90KM i jedzie zetorem jak musi. 

moje 4 papaiki z 600 godzin razem nie wiem czy wyturlaja. a żaden nie ma rewersu 🙉

nawet nie wiedziałem że tak się wykańczam 🥺😱

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

No co mam kłamać że jest pięknie skoro nie jest. Kabina jest mocno poprawiona, skrzynia ma synchronizację i ciągnik skręca ale d*py nie urywa. Nie ma po prostu jakiegoś skurweseńskiego przeskoku jeśli miałeś 77 to 73 nie będzie dla ciebie "nowym ciągnikiem". Jak chcesz kupić ciągnik 80km i ma być zetorem to lepiej coś co było poprzednikiem serii forterra lub samą forterrą. 

Nie będe jakiś tam wynalazków kupował typu forterry . 6340 kiedyś może jak dożyje 

mi rewers do życia nie jest potrzebny 

9 minut temu, konteno napisał:

trudno powiedzieć , typowych prac polowych nie robię nim by mieć porównanie , tamtym większym też nie jeździłem ale do sipmy kostki tyle KM to porażka 

który ? t4/t5 85 , na dobrych radialnych oponach i lepszej skrzyni to go w tyle zostawia 

co prawda sołtys 2 wioski dalej ma 7340 na szerszych kołach i z hydrometalem at20 to ma potencjał w polu , unię tur na max rozstawie ciąga i agronę talerzówke 2,5m 

Chłopie mnie te symbole nic nie mówią ,bo ja się zachodnimi ciągnikami nie interesuje . Znajomy miał oba na raz i było widać 

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Jak to mówią trzeba było się modlić o dobrą żonę. Mój się nie modlił więc ma to co ma

A może Twoje modlitwy bardziej zadziałały i masz dobrego męża 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

moje 4 papaiki z 600 godzin razem nie wiem czy wyturlaja. a żaden nie ma rewersu 🙉

nawet nie wiedziałem że tak się wykańczam 🥺😱

Też nie mam, ale jak już coś jest i z czymś porównujemy to opisuję doskonale znając oba ciągniki. 

1 minutę temu, konteno napisał:

u nas tez są górki 

Oj wybacz ale to są wzniesienia. Przynajmniej te na zdjęciu. Z 2,5m to sobie lata mój dziadek taki 53 powinien dać radę kwestia tylko "braku biegu do pracy z broną" 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Co do zimowej jazdy to jeśli ktoś ma możliwość pojeździć na trolejach to polecam. Dobra rzecz

Lepsze coś z napędem na tył niż te troleje 😉

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Nie będe jakiś tam wynalazków kupował typu forterry

Jak będzie miała ruski obciążnik to napewno kupisz🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Nie będe jakiś tam wynalazków kupował typu forterry

To nie zmieniaj tego co masz, po prostu nie ma sensu. Innych maszyn nie podepniesz niż do swojego.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

aki 53 powinien dać radę kwestia tylko "braku biegu do pracy z broną" 

o to mi właśnie w tych ciągnikach zza żelaznej kurtyny chodzi, moc i uciąg są ale brak przełożeń 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Nie dziw się dzisiejsze gumy po 5 latach są już naprawdę kiepskie. To nie to co kiedyś, na jakimś w124 były ubrane michały z 2001 roku opony do tej pory nie spękane itp. Dzisiejsze gumy po 3- 4 latach lecą w oczach do tego np. zimówki robią się twarde. 

Najlepsze to te wieczne opony Dębica d-124 auto dawno na złomie a to nie parcieje 

Opublikowano

Sasiad kupil w 2002 nowke 7340 z turem. Ale tur najmniejszy tl110 zetorowski bez poziomowania,kola najmniejsze to szalu nie robił wygladem. U innego znajomego tez byl 7340 moze 2005 ale wzial wtedy na najwiekszych kolach to ten to robil wrazenie no i tur tl220. Talerzowke 2,8m unia cut to nawet nie czul na borowinie.

Chcielismy kupic 7340 ale z 90 lat ale wybor padl na nowego belarusa 820. Tu jak szukaliśmy ciagnika z turem to trafil sie 9540 i nawet fajnie sie mi nim.pracuje. napewno lepszy wybor do ciezkich prac niz seria x340. Nawet taki 7540 bedzie lepszy niz 7340 bo rewers czesciej w nich wystepowal jako podstawowe wyposazenie. Pojutrze trzeba bedzie zetorem troche porobic a belarus ostatnie orki zrobi i na zime łożyska w półosiach do roboty bo stuki w lewym kole a z prawej zasrane olejem.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

mi rewers do życia nie jest potrzebny

A niby skąd to wiesz? Akurat w zetorze o którym wspomniałeś w większości jest. Tyle że nie synchronizowany i specyficznie go się przebija(ciągnik musi stanąć w miejscu i jeśli nie trafią na siebie koła musimy popuszczać sprzęgło ręką trzymając napiętą dźwignie). 

Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie będe jakiś tam wynalazków kupował typu forterry . 6340 kiedyś może jak dożyje

znajomy miał 10641 w starszej masce , by byłoby niezłe diabelstwo dla Ciebie ale jednak 6630 okazał się lepszy bo zetor był sa słaby do 4 obrotowych overuma a w okolicy  taki favorit510 czy 6230 nic sobie nie robią z czwórek ażurów kvera czy rabeverka 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

To nie zmieniaj tego co masz, po prostu nie ma sensu. Innych maszyn nie podepniesz niż do swojego.

Ale będzie nowszy , i europejskiej przedni most 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bananek napisał:

Wioskę kojarzę, gościa nie bo to nie moja branża. 😉

myślałem że za cielakami tez może tam się zapuszczałeś bo to niedaleko Tatar 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Sasiad kupil w 2002 nowke 7340 z turem. Ale tur najmniejszy tl110 zetorowski bez poziomowania,kola najmniejsze to szalu nie robił wygladem. U innego znajomego tez byl 7340 moze 2005 ale wzial wtedy na najwiekszych kolach to ten to robil wrazenie no i tur tl220. Talerzowke 2,8m unia cut to nawet nie czul na borowinie.

Chcielismy kupic 7340 ale z 90 lat ale wybor padl na nowego belarusa 820. Tu jak szukaliśmy ciagnika z turem to trafil sie 9540 i nawet fajnie sie mi nim.pracuje. napewno lepszy wybor do ciezkich prac niz seria x340. Nawet taki 7540 bedzie lepszy niz 7340 bo rewers czesciej w nich wystepowal jako podstawowe wyposazenie. Pojutrze trzeba bedzie zetorem troche porobic a belarus ostatnie orki zrobi i na zime łożyska w półosiach do roboty bo stuki w lewym kole a z prawej zasrane olejem.

W Godziszowie jest mnóstwo tych zetorów z lat 2000-2004, a eoadomo dlaczego

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Taki 7540  czy 9540 to mi się podoba.Ceny trzymają ,ale ciężka seria ursusa np 1014 nie ma co porownywac

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

znajomy miał 10641 w starszej masce , by byłoby niezłe diabelstwo dla Ciebie ale jednak 6630 okazał się lepszy bo zetor był sa słaby do 4 obrotowych overuma a w okolicy  taki favorit510 czy 6230 nic sobie nie robią z czwórek ażurów kvera czy rabeverka 

Ten w kwadratowej masce? Ale to chyba 10641 fotterra czy juz maska forterry? Tez myslalem o 9641 albo 10641

Opublikowano
32 minuty temu, Dziad932 napisał:

A bo wam w głowach tylko fyndy , kuźwa 🤨 idę sobie stąd 

jakbyś się ożenił to za suszowe czy inne już byś na jakieś lepsze i większe sprzęty się szarpnął 😊

Opublikowano

na rusinach cielę jak za złoto cenią. tam się nic w normalnym piniendzach nie kupi 🤫

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v