Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

w bańkę nie wchodzi 🤭😁🙈

Sąsiad wsadził głowę w bańkę jak był mały by napić się mleka-niestety uszy się odwinely i wystąpił problem🤦

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

5 to w buty 10-12cm ale szarego mniejsza przepuszczalność

To ja wiem no, ale 🤷‍♂️🥺

Przed chwilą, Agrest napisał:

Powiedz mu że 5cm to niech sobie pod tyłek podłoży, będzie mu cieplej.

Mam 15cm od północy i bez rewelacji. Od południa 10cm.

Na mniej jak 15 się nie gódź

A mówił właśnie, że jak na 5cm usiądzie to ciepło i tyle wystarczy 🙊🙊🙊 U nas jest na 1,5 pustaka+ kratówka w środku 👀

Opublikowano

Belaruss nie chce mnie się bo bym podjechał to bym podpowiedział 😀 mam znajomego co mi pewne rzeczy wytłumaczył i nie chodzi o budowlankę ..... gość po zawodówce ale nie jeden po siedmiu fakultetach nie ma takiej wiedzy i doświadczenia

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

jak się nie da ? wszystko się da jak sie ,,da,, 😀

Najchetniej to bym wyburzyl ten dobudówek,ale tam zboze na srute i srutownik wiec bardzo wazny. Wtedy bym i tą wiatke rozmontowal i dwie dziury wykuł i zetorem bym wyciągał, ale ten dobudówek nie do ruszenia a pontej stronie krowy stoją.i jak na pastwisko to wtedy akcja szybka z obornikiem

Przed chwilą, slawek74 napisał:

Belaruss nie chce mnie się bo bym podjechał to bym podpowiedział 😀 mam znajomego co mi pewne rzeczy wytłumaczył i nie chodzi o budowlankę ..... gość po zawodówce ale nie jeden po siedmiu fakultetach nie ma takiej wiedzy i doświadczenia

Zrobie fotke to pokaze jak to wyglada

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Powiedz mu że 5cm to niech sobie pod tyłek podłoży, będzie mu cieplej.

Mam 15cm od północy i bez rewelacji. Od południa 10cm.

Na mniej jak 15 się nie gódź

Na jednej chacie mamy 5cm i gorąco jak w ulu. 

Opublikowano
kris91 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał: 5 to w buty 10-12cm ale szarego mniejsza przepuszczalność To ja wiem no, ale 🤷‍♂️🥺  

,,ale,, to górale na skale.... też będę ocieplał...

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Dawaj budowlane doświadczenie mam ,,syn murarza,, 😉😀

kris91 napisał:

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dokłada Ci do tego? Jak nie to co on ma do powiedzenia 

Ale teoretycznie dom nie mój jakby 🙊🙊🙊🙊

inwestor to kto ?

radekz200 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

,,ale,, to górale na skale.... też będę ocieplał...

Sławek dostałeś po 3 zł i szalejesz 😂 a to nowy akumulator a to to 

życie zbyt krótkie by przez palce przeleciało ....

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Najchetniej to bym wyburzyl ten dobudówek,ale tam zboze na srute i srutownik wiec bardzo wazny. Wtedy bym i tą wiatke rozmontowal i dwie dziury wykuł i zetorem bym wyciągał, ale ten dobudówek nie do ruszenia a pontej stronie krowy stoją.i jak na pastwisko to wtedy akcja szybka z obornikiem

Jak dobudówka jakaś pierdoła to rób tak żeby w przyszłości było wygodnie i sprawnie.

Jeśli jest możliwość rezygnacji z tej małej pierdół za 70000 to sam widzisz ile możesz w przebudowę i funkcjonalność włożyć.

Opublikowano

najważniejszy ten co płaci 😁

Agrest napisał:

Jeśli jest możliwość rezygnacji z tej małej pierdół za 70000 to sam widzisz ile możesz w przebudowę i funkcjonalność włożyć.

za taką kasę to silosy można postawić i przy nich konkretny budynek a zamiast mielić mobilną zamawiać i silos 5t na śrutę

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Co Wam powiem to powiem, ale jak wyszedł ja z kościoła, to tak ciepło od słońca w pysk było jakby wiosna była i ani jednej chmurki na niebie 👀👀👀👀

To co ty w kościele byłeś i na forum pisałeś?

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

kris91 napisał:

Taaaaa, nie w tym przypadku, nie możemy się dogadać co do grubości 👀

Nawilż, wejdzie.

w bańkę nie wchodzi 🤭😁🙈

Namaślił.... 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v