Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pafnucy napisał:

ło matko . warto tyle płacić? czym sie kierowałeś przy zakupie?

Tym że teraz mam działkę wokół domu 75 m szeroką a nie 42 mam przejazd że przez podwórko z gnojem czy kieszonkami nie wjeżdżam mam gdzie pryzmy robić i w razie W mam działkę budowlaną z wodą i prądem w drodze 

A przede wszystkim święty spokój  

Zbiłem cenę bo ponad 200 wołali 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Nie wiem czy mogę się przyznać, ale i ja już ją widziałem. 😉

Phi. 😩 wielkie mi rzeczy. 

Też ją widziałem i co z tego. 🤨

Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

Po pierwsze nie można kupić, ja kupiłem przez miedze za płotem 7 lat temu 160 tyś za hektar, teraz chcieli za 2 ha 90 za kl6 jałowcową to podziękowałem 

Ale tak 50 do 80jak coś się pojawia 

U mnie 3 ha poszlo, ale transakcja nie do końca jasna. Sprzedający gada, że za 90 a kupujący, że 75. Ani jednemu ani drugiemu do końca nie wierze. Z tym, że kompleks pszenno jałowcowa klasa około 10. Po tygodniowych opadach kurz za broniami🥴

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Łolek napisał:

Tym że teraz mam działkę wokół domu 75 m szeroką a nie 42 mam przejazd że przez podwórko z gnojem czy kieszonkami nie wjeżdżam mam gdzie pryzmy robić i w razie W mam działkę budowlaną z wodą i prądem w drodze 

sporo kasy za wygodę, no ale spokój na lata.

nikt nie mieszkał ze sprzedali?

czy pusta działka zbedna się im stała?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Tak właśnie liczyłem, dzięki 

100km to na kołach myślę że można się pokusić dojechać 

Właśnie, nie w każdym przypadku da się na kołach, za ciągnik prawie rok temu, 100km w jedną, wziął mi 850zł.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Marek ja mam 200 m metrów szerokie siedlisko 😊 i tak jak mówisz cholerna wygoda i spokój 👍

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy napisał:

sporo kasy za wygodę, no ale spokój na lata.

nikt nie mieszkał ze sprzedali?

Zmarła dawna właścicielka, a pociotki sprzedali 

Nadmienię że moje teście mogli to i jeszcze 3ha wziąć darmo  w zamian za opiekę i nie chcieli wzięli jacyś kuzyni 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

że przez to że pis odejdzie? :ph34r:

Ogólno światowa sytuacja. A zwłaszcza w branży owocowej. Tak mi się wydaje.

5 minut temu, Dziad932 napisał:

Marek ja mam 200 m metrów szerokie siedlisko 😊 i tak jak mówisz cholerna wygoda i spokój 👍

I Ty chcesz jakieś obory na chałupę mieszkalną dla lubej przerabiać?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

zacznij opasy hodować. śwagier tak z grubsza policzył i wyszło mu, że 200 zł ze sztuki zostaje.

czyli wystarczy z 1000 i w ciul kasy... 😄

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Zmarła dawna właścicielka, a pociotki sprzedali 

Nadmienię że moje teście mogli to i jeszcze 3ha wziąć darmo  w zamian za opiekę i nie chcieli wzięli jacyś kuzyni 

Pewnie bali się opinii ludzi, mój dziadek w latach 80-tych na takiej zasadzie wziął 6ha z budynkami stodoła i obora, to mówił, że ludzie dziwnie na niego patrzyli

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Czyli ze 20 gr na dzień, no fest.   :P

jednak zwróciłem mu uwagę, że nie policzył zysku w postaci NPK.  wtedy korzystniej obliczenia wychodzą...

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

zacznij opasy hodować. śwagier tak z grubsza policzył i wyszło mu, że 200 zł ze sztuki zostaje.

czyli wystarczy z 1000 i w ciul kasy... 😄

To wolę porzeczkę. Z hektara 70tys zostało😜

Teraz cza to na 10 lat podzielić

Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

Pewnie bali się opinii ludzi, mój dziadek w latach 80-tych na takiej zasadzie wziął 6ha z budynkami stodoła i obora, to mówił, że ludzie dziwnie na niego patrzyli

No tak było a bo co ludzie powiedzą, ale jak myślisz co powiedzieli ludzie jak tyle zapłaciłem 

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

różne sytuacje, różni ludzie. czemu każdy patrzy przez pryzmat ja to bym inaczej zrobił.?

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

No tak było a bo co ludzie powiedzą, ale jak myślisz co powiedzieli ludzie jak tyle zapłaciłem 

Mówili na dziadka "niemiec"

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Z hektara 70tys zostało😜

fiu fiu. musi za truskawką kawałek posadzę. jak by co to podpowiesz co i jak?

Opublikowano

No pewnie.

Pierwsza rada, czekaj 7-9 lat z decyzją o sadzeniu🤣

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

I Ty chcesz jakieś obory na chałupę mieszkalną dla lubej przerabiać?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

To lepiej wygonić ją 🤔 

Opublikowano

No masz mędrca🤦‍♂️

Stawiaj nową w drugim końcu działki

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

No masz mędrca🤦‍♂️

Stawiaj nową w drugim końcu działki

Panie ile to kosztuje , a nie wspominając ile czasu trzeba zanim się zamieszka 

Zresztą zrezygnowaliśmy z tego najprawdopodobniej będzie wynajem

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Panie ile to kosztuje , a nie wspominając ile czasu trzeba zanim się zamieszka 

Zresztą zrezygnowaliśmy z tego najprawdopodobniej będzie wynajem

Czyli definitywny koniec z hodowlą i gospodarstwem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v