Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Toć w piątek mówił że wódkę też postawi. 

Kukurydzę kosił, dobrze dała to i skorzystałem z okazji 😉

Trzeba wiedzieć kiedy zadzwonić 

Wszystko co powiesz/napiszesz może zostać użyte przeciwko Tobie🤭. Zetor przepadł 😜

7 minut temu, HF86 napisał:

po mamusi 🤔

Oczywiście. Wszystko co nie bardzo to jest po mamusi😉. Zasada bezdyskusyjna i niepodważalną😝

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, karolr2 napisał:

20221105_155001.jpg

fajne okonie 🤭

takie same w skrobaniu 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Mariusz ale ty kurna mądry facet jesteś 👍😉

Masz rację bo to my kreujemy smarkom rzeczywistość one same tego kompa czy srjfona nie kupiły 

U nas zawsze był czas na pracę i obowiązki i na rozrywkę 

Oj tam zaraz mądry. Bez przesadyzmu. Każdy ma jakieś doświadczenia, coś widział i przeżył

Opublikowano
5 minut temu, lemik napisał:

Fajnie😗 A dlaczemu nie siedzisz tera ze swoim  chłopem tylko tu z innymi? Jeszcze nie wrócił z pracy, czy nockę odsypia?

a ty ze swoją czemu nie siedzisz/leżysz?

15 minut temu, malaczarna napisał:

To co mam ich wyrzucić? Jak ktoś jest chory? Do domu starców oddać?

no i to jedyny mankament mieszkania z rodzicami , dochowanie w zamian za wspólne życie pod jednym dachem i w teorii niższe koszty utrzymania

19 minut temu, TheraRolnik napisał:

Lepiej plecak założyć i do plecaka rzucić co trzeba 

ty po wertepach tylko latasz to byś urwał 

11 minut temu, Bananek napisał:

Bo zazwyczaj nie chce mi się wygaszać pieca i czekać aż skończy się palić.

zależy ile żaru na dnie , zruszysz popiół jak masz odpopielanie,puscisz wiatru na reszki węgli by wypaliło i pewnie długo nie trzeba byłoby czekać 

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

no jak nikt?

Nie znam takiego, większość gospodarzy z których znam nigdy nie pracowała na etacie

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Żeby mieć krowy to trzeba mieć chęci i zapał do pracy 

możliwość zarobienia na lepszy park maszynowy niż macie to słaba motywacja? jak sam nie zechcesz na to pracować to żaden "sugar teściu" ci tego nie da w prezencie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, konteno napisał:

możliwość zarobienia na lepszy park maszynowy niż macie to słaba motywacja? jak sam nie zechcesz na to pracować to żaden "sugar teściu" ci tego nie da w prezencie

Karol 👆to coś dla Ciebie i chyba o Sławku🤣😂😜

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

Nie znam takiego, większość gospodarzy z których znam nigdy nie pracowała na etacie

a ja większość co ma jakiś światopogląd i obrany cel to większość z etatu przynajmniej za młodu i paru z germanskich wakacji u bauerow. Ci w ogóle inne spojrzenie na gospodarstwa mają. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał:

a ja większość co ma jakiś światopogląd i obrany cel to większość z etatu przynajmniej za młodu i paru z germanskich wakacji u bauerow. Ci w ogóle inne spojrzenie na gospodarstwa mają. 

I co mają po 100ha, dorobili się podobnych areałów z etatu, za młodu to lepiej w siebie zainwestować by później nie żałować młodości

1 minutę temu, konteno napisał:

to jeszcze  @Dziad932 chiba nie znasz

i stać go na zetora, bez urazy dla kolegi

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Ja też pracowałem na etacie. Dopiero od trzech lat nie pracuję 

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

I co mają po 100ha, dorobili się podobnych areałów z etatu, za młodu to lepiej w siebie zainwestować by później nos żałować młodości

nie oto chodzi. 

jak wraca to przynajmniej wie po co, a nie tatusia się trzymać i wegetować, albo straszyć że pójdzie. 

z praktyk hitlerowskich też dobrze wiedzą że nie każda maszyna potrzebna i czym jest pracownik w gospodarstwie. 

Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Ma coś ciekawego?

Na małej rzeczce Głomi. Sporo ludzi za zębatym

Brochard zadbany,nie pordzewiały, napęd własny,hydromotor suchutki, Łańcuchy nie napinane.adapter walki poziome ale nie wypracowane-mym zdaniem nie miał w życiu ciężko.Ale ceni...

Właściciel łaskę zrobił że otworzył.Cwaniak

Opublikowano
37 minut temu, MonteChristo napisał:

A siostry pomagają?

jak śwagry nie rolnicy i dzieci nie mają to pewnie roboty mniej i czasu więcej dla rodziców ale niech zainteresowana się wypowie

20 minut temu, jahooo napisał:

znaczy wszystkie puzzle pasują do siebie, tylko niektóre wymagają więcej perswazji siłowej ?

zależy o których puzlach mówisz

312441320_122467247291155_90629723500964

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

nie oto chodzi. 

jak wraca to przynajmniej wie po co, a nie tatusia się trzymać i wegetować, albo straszyć że pójdzie. 

z praktyk hitlerowskich też dobrze wiedzą że nie każda maszyna potrzebna i czym jest pracownik w gospodarstwie. 

ale nie każdy chce inwestować ciężko zarobione pieniądze,ja bym z etatu z chęcią inwestował tylko nie ma w co ziemię ciezko kupić, i ile oni zarabiali na tym etacie po 10k, u bauera to może tak ale nie na etacie, 

Opublikowano

ja z etatu prawie całe stado kupiłem I systematycznie remonty budynków szły. potem zaczęło się jakoś kręcić z trudnościami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v