Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

dzisiaj telefon że cielaka mi kończą odpajac toto myślę gdzie ja to postawie, wchodzę do obory, a tam jeden miejsca ustąpił 🥺

Spójrz na to pozytywnie. Biega sobie teraz po wiecznie zielonych siewnych i dobrze na wiezionych pastwiskach 

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Widział ja. To ten mój?

tak

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wiele tych białych grzbietów ma? 

Zaczynał od kilku ,ale jak wysypią się to grom ich wie ,z 30 ,i chyba też mieszańce ma .

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Spójrz na to pozytywnie. Biega sobie teraz po wiecznie zielonych siewnych i dobrze na wiezionych pastwiskach 

też by tak biegał od wiosny.

woły do pewnych śniegów będą po pastwiskach krążyły. 

kiszonki trochę, w korytach na noc kukuruszka z płatkami z jeczmienia, trochę świeżej lucerny do poskubania, albo poplonów. 

także źle nie mają 🤷

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

No całkiem ładne cielacky

U mnie to jałóweczka, ale już jej nie ma. Sprzedana. Tylko zdjęcie zostało. Nie mam jak zrobić fotki tym co teraz mam, więc wrzuciłem co miałem w telefonie

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Co przyczyną? 

Moja Jerseyka płuca złapała i biegunkę, ale bryka, choroby po niej nie widać 

Dołączam do pytania

Opublikowano

uj wie. wczoraj toto jeszcze skakało. 

jest sposób żeby nic nie zdychało, ale toto trzeba nic nie hodować. 

Opublikowano (edytowane)

nie ma poco. albo w środku coś pękło, albo zawał. 

nie pierwszy i nie ostatni. 

tak jak z dwa lata upadków nie miałem, tak w tym roku 3ci. 

z miesiąc. słabe kupione. 

niby się odpasal, ale jakoś nie tak jak powinno. 

Edytowane przez HF86
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Tym bardziej bym chciał wiedzieć jaka przyczyna

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Jak to był miesięczny cielak to mnie się nie podoba lucerna, poplon i kukurydza, które dostawał

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jak to był miesięczny cielak to mnie się nie podoba lucerna, poplon i kukurydza, które dostawał

toto woły rok i.ponad. 

cielęta w oborze z mamkami na sianokiszonce i kukuruszce. 

z cyca na swierzym ciepłym mleku. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

toto woły rok i.ponad. 

cielęta w oborze z mamkami na sianokiszonce i kukuruszce. 

z cyca na swierzym ciepłym mleku. 

A to coś źle zrozumiałem w takim razie

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

Zdarza się

W tym roku padł roczny Belg i uj wie od czego 

Rano było normalny, normalnie żarł a wieczorem sztywny leżał jak poszedłem oprzątać 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Zdarza się

W tym roku padł roczny Belg i uj wie od czego 

Rano było normalny, normalnie żarł a wieczorem sztywny leżał jak poszedłem oprzątać 

Ale jak się zdarzy jeden, potem drugi a potem jeszcze trzeci to ja już chciałbym wiedzieć dlaczego i szukałbym przyczyny

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano

na kupnych cielakach ciężko się robi pieniądze. 

nie wiadomo jak odpojony i co mu podano. 

zdrowotnosc stada też jest zagadką. 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

na kupnych cielakach ciężko się robi pieniądze. 

nie wiadomo jak odpojony i co mu podano. 

zdrowotnosc stada też jest zagadką. 

To jest racja. Pewnie dlatego mam swoich odbiorców i żaden jeszcze nie meldował, że my coś padło 

Opublikowano

Jak żyjeta artysty ? 

Tu będzie zaskoczenie bo dziad jest już w Polsce na zakupach maszyn 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v