Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

W tym roku ciepło to i kolano wystaeią🤣

I wilgotno🤔

Pewna zasada fizyki mówi,,Im wyżej kolan to ciśnienie rośnie ale opór maleje''

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

I wilgotno🤔

Pewna zasada fizyki mówi,,Im wyżej kolan to ciśnienie rośnie ale opór maleje''

Nie uważałeś na lekcjach! Ehh "powyżej kolan opór maleje a napięcie rośnie" to z zakresu elektryki! 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie uważałeś na lekcjach! Ehh "powyżej kolan opór maleje a napięcie rośnie" to z zakresu elektryki! 

Temat jest o pogodzie tak więc ciśnienie atmosferyczne

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdzie tyle spalin z lampek wdychać

Rysiu ale wędzone dłużej leży. 🤭

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

O raz za dużo 😉

O to to. W zeszłym roku powiedziałem jednej ciotce na wstępie żeby tylko nie mówiła że się musimy spotkać gdzie indzirj niż na cmentarzu, bo oboje wiemy że nie chcemy. Ciekawe czy w tym roku będzie 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Opór też atmosferyczny?! 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Opór też atmosferyczny?! 

Różnica  w wypowiedzi polegała na oporze?

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

O to to. W zeszłym roku powiedziałem jednej ciotce na wstępie żeby tylko nie mówiła że się musimy spotkać gdzie indzirj niż na cmentarzu, bo oboje wiemy że nie chcemy. Ciekawe czy w tym roku będzie 

Ty niegrzeczny jak ja jesteś. Kiedyś mojej ciotka chciała mnie ucałować na przywitanie to powiedziałem jej że zimna jest. Ale jak na ten wiek to nie ma się co dziwić ze stygnie i od tej pory próbuje podawać rękę choć ja zwykle z daleka odkrzyknę dzień dobry i wcale staram się do niej nie zbliżać 

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Różnica  w wypowiedzi polegała na oporze?

Ciśnienie atmosferyczne - ok ale opór? 

Polegała na ciśnieniu. Ale do niedorzeczne! 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty niegrzeczny jak ja jesteś. Kiedyś mojej ciotka chciała mnie ucałować na przywitanie to powiedziałem jej że zimna jest. Ale jak na ten wiek to nie ma się co dziwić ze stygnie i od tej pory próbuje podawać rękę choć ja zwykle z daleka odkrzyknę dzień dobry i wcale staram się do niej nie zbliżać 

Pod wiatr nigdy nie miałeś?

Opublikowano
10 godzin temu, konteno napisał:

czyli na opał a nie do żarcia

o to to , i jeden nowy większy granitowy zawsze taniej postawić niż kilka mniejszych czy wymiana z lastryka na granit , to samo ze zniczami i chryzantemami, dla kilku osób w jednym nagrobku nie stawia się aż tak dużo jak tej samej ilości zmarłych w większej liczbie nagrobków

a księża stękają i tak że za dużo śmieci i za dużo kosztuje wywóz i wierni nie segregują odpadów 

cmentarze w amerykańskim stylu to jest to , prostota , wygoda , oszczędność miejsca i porządek , no i wszyscy są sobie równi nie tylko po tamtej stronie ale również i po tej 

Co ja mam zrobić? Jest jeden moloch dobrze że nie 10 mogił i każda oporządzić... 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Bo nic mnie nie wurwia bardziej niż dwulicowośc. 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Pod wiatr nigdy nie miałeś?

Jako biedak to całe życie mam pod wiatr. Tylko jak sikam to z wiatrem, ale to z lenistwa 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Bo nic mnie nie wurwia bardziej niż dwulicowośc. 

Też średnio to lubię 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Październik zamknął się wynikiem 27mm, od 1 kwietnia do 31 października łącznie 630mm.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Październik 34mm.

Od 1 stycznia 465mm.

Październik 23mm

Od 1marca do 31pazdziernika 323mm

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, Baks00 napisał: Pod wiatr nigdy nie miałeś? Jako biedak to całe życie mam pod wiatr. Tylko jak sikam to z wiatrem, ale to z lenistwa 

podkręć ciśnienie jak nie dajesz rady 🤪😁

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A spróbuj pod wiatr, fajniej jest 😉

Nie lubię mieć mokro w butach to nie będe próbował 🙄

1 minutę temu, slawek74 napisał:

podkręć ciśnienie jak nie dajesz rady 🤪😁

Jeszcze nie ten wiek żebym nie dał rady ale jako młody wilk zanotuje ta cenną wskazówkę sterego wilka. Czym te ciśnienie podkręcić? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v