Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał:

Jak zyjesz? 

Świetnie.

A u Ciebie co tam?

W co grasz?

Opublikowano
56 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Co za dureń wymyślił zegary cofać

Gdzie tu do filmów jeszcze.

Dają socjal to morda w kubeł. 🤫🤣🤭

22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Żeby można było cofać dni, miesiące albo lata. Cofnijmy się np 7 lat wstecz 🤔

Ciekawe człowiek popełniał by te same błędy jakby wiedział wtedy co tera wie?🤔

Opublikowano
33 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja tutaj pisalem, że mam też c360 ale to jest c4011 z 1969 roku, więc ma już 53 lata i całkiem całkiem się trzyma. Na pewno jeszcze pochodzi i robi więcej niż Twoja c330. Będzie Ci ona jeszcze służyć, tym bardziej, że ją oszczędzasz 

Oo, kolejny ciągnik z tego samego roku co mój, jakoś dużo ich z tego rocznika 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Łolek napisał:

Pewno nie będę gospodarzyć wcześniej niż przed 80 

Ale nie pisz że tyrasz bo sądzę że wielu z nas bardziej tyra 

Twój wybór, ja bardzo lubię lenistwo i nie mam kosmicznych wymagań materialnych więc nie muszę zmieniać chociażby pracy z powodów "aby więcej", ta w której obecnie jestem była właśnie "wzięta" z powodu lenistwa. 

30 minut temu, Qwazi napisał:

Ja tutaj pisalem, że mam też c360 ale to jest c4011 z 1969 roku, więc ma już 53 lata i całkiem całkiem się trzyma. Na pewno jeszcze pochodzi i robi więcej niż Twoja c330. Będzie Ci ona jeszcze służyć, tym bardziej, że ją oszczędzasz 

Wątpię. Prędzej czy później trzeba będzie robić kompletny remont. Czy będą i w ogóle jakie będą części i kto się tego podejmie to wolę nie myśleć. Tak pogadałem z sąsiadem o tym opadaniu podnośnika ale włos się na głowie jeży jak doradził komu oddać bo jak temu młodemu gniewnemu się da to pół ciągnika będzie chciał robić i potem płać mu tysiące.

Opublikowano
10 minut temu, Ceres2 napisał:

Pany sorry że tutaj ale może ktoś wie.. Sewgo czasu zrobione C ale nie E.. Badania straciły ważność.. Teraz chcę zmienić ZORD to muszę pisać o przesłanie mojej dokumentacji czy wystarczy teraz po nowych badaniach złożyć do tego wybranego ośrodka? 

Kiedy to robiłeś, kurs łączony czy jak? Żeby się nie okazało, że musisz C+E od nowa pykać.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-10-30/dolny-slask-rolnik-hoduje-krowy-na-wsi-sasiadom-przeszkadza-zapach-bydla/

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Twój wybór, ja bardzo lubię lenistwo i nie mam kosmicznych wymagań materialnych więc nie muszę zmieniać chociażby pracy z powodów "aby więcej", ta w której obecnie jestem była właśnie "wzięta" z powodu lenistwa.

Prawda taka, że na takich mikro gospo trzeba się natyrać. I nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Widzę po sobie. A jeszcze etat+ praca po pracy to jednak wolałbym w fyndzie d*pę powozić dzień w dzień 😁. Choć krów nie zazdroszczę.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Co za dureń wymyślił zegary cofać

Gdzie tu do filmów jeszcze.

Jawo se pojeździj ...

a Ty dziś jeżdziłeś 🤔 spori pierdziawek było na drodze słychać...

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Prawda taka, że na takich mikro gospo trzeba się natyrać. I nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Widzę po sobie. A jeszcze etat+ praca po pracy to jednak wolałbym w fyndzie d*pę powozić dzień w dzień 😁. Choć krów nie zazdroszczę.

Ja roboty nikomu też nie zazdroszczę ale faktem jest, że nieraz urobisz się więcej niż ten co ma kilka czy kilkanaście razy więcej ziemi. Każdego wybór, ja bym się nie zamienił z takim chociażby wójtem z mojej gminy pod względem wielkości areału i pracy, choć jako człowieka i wójta go lubię.

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A jak będziesz żył do 80 to dasz radę gospodarzyć? Ja sobie daję max czas do 40. Potem albo traktor albo ja się rozlecę. 

Pewno nie będę gospodarzyć wcześniej niż przed 80 

Ale nie pisz że tyrasz bo sądzę że wielu z nas bardziej tyra 

.... i mówi że to rozrywka 😃👍

Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.10.2022 o 16:45, slawek74 napisał:

a Ty dziś jeżdziłeś 🤔 spori pierdziawek było na drodze słychać...

Zgadnij

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

4lata temu. Ale C nie wybierałam bo chciałam razem odebrać.. a później jakoś tak mi dali w kość, że się poddałam.. Teraz myślę jednak skończyć tylko zastanawiam się nad zmianą miasta... 

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

zapomniałes o dajhatsu ,glebogryzarce i paru innych sprzętach z których korzystasz

Najprędzej to auto, jak ono się skończy to nie wiem co będzie bo jeszcze nie widziałem żadnego auta żeby mi się tak podobało i spełniało moje kryteria.

Opublikowano
12 minut temu, superfarmer02 napisał:

Oo, kolejny ciągnik z tego samego roku co mój, jakoś dużo ich z tego rocznika 

Coś tu sporo wspólnego 🤔 mamy. A nie napisałeś skąd jesteś, chyba, że nie zauważyłem. Może też będzie tak samo?🤔🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Najprędzej to auto, jak ono się skończy to nie wiem co będzie bo jeszcze nie widziałem żadnego auta żeby mi się tak podobało i spełniało moje kryteria.

Co Cię w nim urzekło?

Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

toc nie poto idę do lasu się odstresować i odpocząć, by wrócić z mnóstwem roboty i się wk***iac

czyli jak z jazdą na ryby

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

pewnie następne takie samo 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Co Cię w nim urzekło?

Wszystko - wygoda wsiadania i wysiadania - nogawka w spodniach nie uebana o próg, pozycja za kierownicą - siedzisz dość wysoko jak na takie autko, fotele super wygodne, oszczędność w paliwie, LPG, mimo, że auto małe to pojemne, składanie siedzeń - na płasko z bagażnikiem, dzielona tylna kanapa i fotele, hak wyposażenie w sumie też. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ceres2 napisał:

4lata temu. Ale C nie wybierałam bo chciałam razem odebrać.. a później jakoś tak mi dali w kość, że się poddałam.. Teraz myślę jednak skończyć tylko zastanawiam się nad zmianą miasta... 

No jak masz kurs łączony to nie wydadzą Ci C bez wyrobienia C+E, chyba że w wniosku zaznaczyłaś, że chcesz dwa oddzielne dokumenty (wtedy, żeby w ogóle zaczęli wyrabiać C+E musisz odebrać C, czyli płacisz 2x za dokument.- dlatego większość osób od razu zaznacza, że odbiera dokument dopiero po zdaniu tych dwóch kategorii- co wiąże się z tym, że nie wydadzą C bez C+E). Najlepiej dzwoń do starostwa albo osk, bo na bank badania musisz nowe zrobić. A z miastem to problemu mieć nie powinnaś, w sensie z zmianą. Teraz już nie trzeba nawet zapisywać się osobiście. Info-Car działa świetnie i przez niego zapiszesz się na egzamin gdzie tylko chcesz. Abyś była w rejestrze kandydatów na kierowcę i miała numer + wyjeżdżone godziny.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wszystko - wygoda wsiadania i wysiadania - nogawka w spodniach nie uebana o próg, pozycja za kierownicą - siedzisz dość wysoko jak na takie autko, fotele super wygodne, oszczędność w paliwie, LPG, mimo, że auto małe to pojemne, składanie siedzeń - na płasko z bagażnikiem, dzielona tylna kanapa i fotele, hak wyposażenie w sumie też. 

Ile pali?

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

czyli jak z jazdą na ryby

pewnie następne takie samo 

ja nie miesiarz. trochę wezmę z wody jak jest chęć, reszta wraca 

Opublikowano (edytowane)

Coś mi się przypomina- było tak, że chcieli mi wydać C tylko miałam uiścić opłatę, ale powiedziałam, że nie.. Że lepiej razem...Ale ta tą opłatę i tak zrobiłam bo kazali.. Ja tam tego nie pamiętam dobrze ale wiem że coś zapłaciłam w starostwie za C Chyba trzeba się zainteresować tematem jak to i co teraz🤔 dzięki 

Pytam bo kiedyś jeden ZORD przesyłał dokumenty.. Ale skoro badania nie ważne to i sensu nie ma.. Raczej.. 

Edytowane przez Ceres2
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Pewno coś byś znalazł, gdybyś potrzebował inne.

Wymiary przede wszystkim czyli max długość 3,80m i 5 drzwi bo mimo, że nie wożę pasażerów to aby nie sięgać do wszystkiego przez klapę bagażnika. Silnik 1.3l i mniej i najlepiej LPG, choć samą benzynę też przełknę. Hak, najlepiej płaska podłoga po złożeniu siedzeń, no i rzeczy typu wygoda jak w tym. Wiadomo Rolls Royce to nie jest ale na tyle co się jeździ to jest aż świat. Kiedyś byłem nakręcony na Dacie Duster, mimo jej wymiarów ale nie podoba mi się pojemność silnika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v