Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

No i dziś ostro rżnąłem. Ale to już ostatni etap

20221025_155749.jpg

coś Pan wyrżnął?

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Worki że zbożem mój tata po 50 brał dwa

pod pache 

3 godziny temu, malaczarna napisał:

Moje z sosny jeszcze sporo w lesie

to chociaż znajdźcie czas i poskładajcie na sterty jak pod HDSa , z lasu już nie będziecie musieli wywozić 

2 godziny temu, slawek74 napisał:

może gdzie na boku rąbie 🤔🤭

rżnie 

Opublikowano
24 minuty temu, tomek222 napisał:

Ta pis-owska putiinflacja czy też srowid to tylko pewna część, a przpominam że przejęli władzę przy deflacji i skutecznie zaczęli to przeżerać.

inflacja-grf.png

A co to ma wspólnego z pogodą bo tu o tym temat 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Jaki?

trochę źle napisałem. powinno być podium

Podium Sport Trofeum - Darmowa grafika wektorowa na Pixabay

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Mi proponowali za około 30 tysięcy instalacje paneli jak chciałam na budynku gospodarczym. Place mniej niż 2 tysiące i by mi się wróciło za jakieś 7/8 lat. Z moim szczęściem do elektronicznych gadżetów jakoś mi się nie chciało inwestować 

To ktoś ładnie chciał kasy pociągnąć. Nie wiem jak teraz ceny ale ponoć droższe instalację są, no i przy nowym rozliczeniu trzeba więcej produkować aby na 0 wyjść, dziś już  raczej nie założył bym po nowych zasadach rozliczania.

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

pod pache 

to chociaż znajdźcie czas i poskładajcie na sterty jak pod HDSa , z lasu już nie będziecie musieli wywozić 

rżnie 

To nie ma co na jakąś sprzedaż szykować. To od śniegu powywalane i połamane  drzewa. Do wiosny może zejdzie opal na kolejną zimę.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, tomek222 napisał:

Ta pis-owska putiinflacja czy też srowid to tylko pewna część, a przpominam że przejęli władzę przy deflacji i skutecznie zaczęli to przeżerać.

inflacja-grf.png

A kysz z tego wolnego tematu 

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

To ktoś ładnie chciał kasy pociągnąć. Nie wiem jak teraz ceny ale ponoć droższe instalację są, no i przy nowym rozliczeniu trzeba więcej produkować aby na 0 wyjść, dziś już  raczej nie założył bym po nowych zasadach rozliczania.

Też na starych zasadach miałam zakładać sobie w maju w zeszłym roku. Odliczylabym sobie podatek i te 3 tysiące z  mój prąd. Ale mój brat sobie założył z dwa lata temu i do tej pory nie dostał 5 tysięcy ani teraz nawet 3

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Co z tego będzie?

Ciepło przy robocie i w piecu, jeśli ktoś się tym zajmie🤣

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

coś Pan wyrżnął?

Kozła zaczepiając o korzeń wiśni🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ciepło przy robocie i w piecu, jeśli ktoś się tym zajmie🤣

Kozła zaczepiając o korzeń wiśni🤭

Jak te karpy przygotować do pieca zaraz łańcuch w Pile tępy od piachu. Wyciągali mi korzeń z 80-letnich jabłoni to pół kamaza ziemi w dziurę wlazło. 

Opublikowano
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Matuli się pies ubzdurał bo wnuków nie ma to psa chce sobie sprawić...

to nie możesz jakiegoś dziecka adoptować albo kupić ? rodzice by się nim opiekowali i wychowywali jak wnuka a ty byś dalej robił swoje

Opublikowano

no nie rób tak... 😄

1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Łoo kuźwa 🤭

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale czego zbywa?

drewna. opału.

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Jak te karpy przygotować do pieca zaraz łańcuch w Pile tępy od piachu.

odnogi gdzie sie da to jak najbliżej pnia dużym sekatorem

1 minutę temu, malaczarna napisał:

To nie ma co na jakąś sprzedaż szykować.

ale ja nie mówiłem że to od Ciebie odkupię 

5 minut temu, malaczarna napisał:

Z moim szczęściem do elektronicznych gadżetów

a co , ten na baterie się zepsuł ?

Opublikowano
46 minut temu, szymon09875 napisał:

Ale przecież masz gdzieś opinie innych ? Tym tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu że się nie mylę ani trochę. Może ja bym jakim psychologiem został 🤔

Szymek to kiedy wyjeżdżasz z Pauliną 

I zdradź tajemnice to i może ja żonie niespodziankę zrobię 

My oba na flaszeczke a dziewczyny na pedikira czy inne spa 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ale to z jego lasu drewno.

kuuuuuźwa. a ja myślałem że swoje tak opylasz.

no ja już dawno na takie usługi nie chodziłem.

jak to teraz liczą . napisz jeszcze raz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v