Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Masz siuntki i zetora. Żebyś choć zbliżył się ursusem do fynta musiał byś go uzbroić w tur, tuz mieć koła r38 i szybką skrzynie itp. Szkoda by gadać. 

A po co takie wielkie koła 🤔 tylko opony droższe 

I tuz też zbędny ...

Opublikowano
Łolek napisał:

Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

A jak te ciagniki mają odniesienie do ciezkich prac typu orka, siew zestawem? Nie są za krótkie?

Do takich prac to 311 312,512 514 z końcówką 9 lub 10 to czwórki z turbiną są tamte to 6 choć z czwórka zagonem to by szedł lub trójką w obrocie bo to ciężkie traktorki są, elastyczne i uparte 

wujo ma 510 z turem i tuzem 4 gregora na resorze w obrocie śmiga jak trzeba

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

😉

Po to tylko żeby paliwa wiecej kupować 🤔

To tak dużo palą 🤔 fakt w USA paliwo tanie , 

Ale nie chcę mi się wierzyć że taki fynd paliwo wącha , sama ilość tych wygód do poruszenia robi swoje

Opublikowano
Dziad932 napisał:

4 minuty temu, hubertb napisał:

Masz siuntki i zetora. Żebyś choć zbliżył się ursusem do fynta musiał byś go uzbroić w tur, tuz mieć koła r38 i szybką skrzynie itp. Szkoda by gadać. 

I tuz też zbędny ...

większe lżej się toczą to i mniej pali 🤭 a tuz niepotrzebny bo nie masz 😁 oj ale w moim by się przydał ...😁

Dziad932 napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

Jeszcze będą z ciebie ludzie 

Taką 308 lub 309 lsa zakup to będziesz śmigał aż miło 

Jak bym miał kupić zachodni ,to tylko John Deera 

mogę sprzedać 😎🙋‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Dziad932 napisał:

Jak kupiłem tego germańskiego drapoka , to mi się przestawiło coś na zachodnie ... 🤨 .A kobieta to nie rozróżnia ciągników 🙂

Do niego trzeba jeszcze jakiego Ursusa np 934 bo jak coś pierdolnie to konto puste 😕

A przy ursusie to pierdolnie konto jak zobaczy ile kasy trzeba na tego grupa wydać :o

9 minut temu, Dziad932 napisał:

I tuz też zbędny ...

Czym większe koło tym lepszy uciąg...

Opublikowano
7 minut temu, Dziad932 napisał:

To tak dużo palą 🤔 fakt w USA paliwo tanie , 

Ale nie chcę mi się wierzyć że taki fynd paliwo wącha , sama ilość tych wygód do poruszenia robi swoje

Jak szukałem ciągnika i pytałem tu j tam, to w tej samej pracy ponoć i 2l/h może być różnicy na korzyść fdndta na MWM.

Tak samo chyba spore różnice w renault na silniku mwm vs jd.

Jedno wiem - jak talerzując 8ha spaliłem 35l ON i zrobiłem to w 4h to do mnie to przemawia, pali naprawdę mało.

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

A ja słyszałem ze kuboty tak mało palą.

Wszystko co obłożone ekologią pali więcej. 

Sadownicze 70km+ ponoć mało palą tylkk w przechwałkach, a dystrybutor mówi co innego.

Tylkk to temat rzeka bo spalanie należałoby przeliczać na wykonaną pracę z odpowiednio dobraną maszyną

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

A przy ursusie to pierdolnie konto jak zobaczy ile kasy trzeba na tego grupa wydać :o

A to może , nie wiem 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

od kogo 🤔

Mniej jak Dawidek. 🤭

Opublikowano
Dziad932 napisał:

12 minut temu, szymon09875 napisał:

A to może , nie wiem 

to już wiesz 🤭

Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał:

mogę sprzedać 😎🙋‍♂️

To jeszcze źeś nie sprzedał

A gadajom że dżondyry na pniu się rozchodza

Znaczy juź kupcy jadą jak olx ogłoszenie zatwiwrdza i zanim sie pojawi to juź kolejka 🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻🚶🏻

• Haha 6
Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Jak szukałem ciągnika i pytałem tu j tam, to w tej samej pracy ponoć i 2l/h może być różnicy na korzyść fdndta na MWM.

Tak samo chyba spore różnice w renault na silniku mwm vs jd.

Jedno wiem - jak talerzując 8ha spaliłem 35l ON i zrobiłem to w 4h to do mnie to przemawia, pali naprawdę mało.

To mój mf więcej pali 

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

vario to podobno jeszcze mniej palą...

Marek a ile ?

A ile wlejesz wszystko wychla 😉

A tak serio to nie mierzylem nigdy, bo pod korek nie nalewam  uszczelka licha pod czujnikiem i zbiornik się brudzi zalewam  tak 3/4 to jest dobrze  

Sławek takie cóś 😘

Screenshot_20220906_085738_com.android.chrome.jpg

• Like 1
Opublikowano

Ale zarąbisty sen dziś miałem, śniło mi się że chcieli mi 3 tony węgla po starej cenie sprzedać, tak sie cieszyłem że się kuźwa obudziłem 😂😂😂😂😂😂

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v