Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I masz rację. jak fajne pielegniarki przyjdą to I krwawienie szybko opanują jak krew spłynie 🤭

Opublikowano
szymon09875 napisał:

14 minut temu, DANDYS napisał:

mówię wam, ile to nerwów se człowiek na psuje przez te klamoty.. się zachciało k**wa

a te stopy się regeneruje? tylko że i wale wybrało z 2mm , jakby z jednej strony włożył 025 a z drugiej 050 by to chodziło bo tak to wyleci znów pewnie, nie utrzyma. to i wał pewnie do wymiany...

Ja tak samo zrobiłem w jednej i chodzi 2 lata już ;)

Regeneruje się, odrazu osiowanie by było dobrze zrobić. Same stopy bez bloku to według mnie nie warto zawozić.

to robić myk 0.25 i 0.50?

Opublikowano
20 minut temu, DANDYS napisał:

mówię wam, ile to nerwów se człowiek na psuje przez te klamoty.. się zachciało k**wa

a te stopy się regeneruje? tylko że i wale wybrało z 2mm , jakby z jednej strony włożył 025 a z drugiej 050 by to chodziło bo tak to wyleci znów pewnie, nie utrzyma. to i wał pewnie do wymiany...

Wszystko się zregeneruje , i wał też , pod panewki napawają , to pod pierścienie też 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Żeby tylko nie został honorowym dawcą nasienia. 😉

niechaj uważa 

Screenshot_20220722-081547_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

to robić myk 0.25 i 0.50?

Może ,narazie

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

no. wiem, tylko się. zbiera, 400pompa , panewki 250 , uszczelki jeszcze i jeszcze panewki trzeba oporowe. dwa. kpl a i tak. może nie chodzić...

No niestety, temat znam bo przerabiałem sam. Zależy jak patrzysz na sprawę, osiowanie plus szlif wału i dobrze by było odrazu płaszczyznę zrobić to pewnie teraz koło 2.5-3 tysiące się zakręci. Tych panewek ja bym nie zmieniał osobiście. Założyć oporowe tylko i sezon dokulac. Z pompą też się pospieszyłes chyba trochę...

Opublikowano

ale ciśnienie znikło, a nic innego nie widać, wał 3szlif , nie no kurwa znów tyle pieniędzy? jak to z 4lata temu było robione, od razu drugi blok kupowałem bo łoze było pęknięte wału,

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Pospawać się nie da 🤔

Skórzana elektroda łuehluehłueh :D

Przed chwilą, DANDYS napisał:

ale ciśnienie znikło, a nic innego nie widać, wał 3szlif , nie no k**wa znów tyle pieniędzy? jak to z 4lata temu było robione, od razu drugi blok kupowałem bo łoze było pęknięte wału,

Zniknelo bo oporowe wypluło, długo bez ciśnienia jechałeś ? Bo jeśli zauważyłeś odrazu to znaczy że najpierw wypadły oporowe i wtedy zniknęło cisnienie. Chyba że jechałeś trochę bez to mozliwr że padła pompa i wtedy panewki.

Podkładkę pod zawór i ogień ;)

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Zdjęcie sobie zrobiłem na pamiątkę co by zobaczyć ile urosnąć zdążą przez miesiąc :D paczta i wy :)

IMG_20220905_201602.jpg

To aż miesiąc nie będziesz w obejściu 🤔, nie masz zmiennika w tej firmie ?

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

ale ciśnienie znikło, a nic innego nie widać, wał 3szlif , nie no k**wa znów tyle pieniędzy? jak to z 4lata temu było robione, od razu drugi blok kupowałem bo łoze było pęknięte wału,

Screenshot_2022-09-05-21-12-56-62.jpg

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

No pewnie tyle zejdzie. Niestety nie mam. Coś za coś...

To przejebana robota ... Ale pewnie kieszenie papierkami wypchane 😛

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

To przejebana robota ... Ale pewnie kieszenie papierkami wypchane 😛

Jeszcze nie wszystkie... Dlatego tam pracuje ;) jak będą pełne to skończę ;)

Najgorzej to kobita odczuwa, ale znaczy że kocha jak tęskni i się obraża :D

5 minut temu, witejus napisał:

starymi paragonami?

Paragony zbieram bo firma wszystkie koszty pokrywa ;)

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Jeszcze nie wszystkie... Dlatego tam pracuje ;) jak będą pełne to skończę ;)

Najgorzej to kobita odczuwa, ale znaczy że kocha jak tęskni i się obraża :D

To może ja bym się wkręcił do was 😛 , nauczę się tym germańcem jeździć 

Oj moja też nie lubi rozłąki ...😉 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v