Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, Łolek napisał:

Weź  no się  sprawdź co ja napędza jest otwór  i jak je nie membrana to pompuje napęd w olej 

W którym miejscu ta membrana? W tej ręcznej pompce?

IMG_20220827_114006.jpg

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

A z tą mocą to mu się nie pojebało?. Tam powinno być 135km. To ma taki sam silnik jak w moim .

Bardzo możliwe. Nawet nie zwróciłem na to uwagi ;)

Opublikowano (edytowane)

A mój konik ciśnie  z wałowaniem bo za doopą  jedzie juz zestaw siewny. Na piasku to i bez włóki pole  dobrze wygląda 

vYWnHZaIRYrmbXLkNdyJ1IX9Z7GD71QIEMZg3IvT3nO9u5-Z3QKcpgoceVfffMDIx7HlAXV6hc3B6Ex65VCegiyyn8m9Pfc5MIgXnCP51ErbGqnVA6tW0i2-J_4Q4b-yp1EyJdYguUq4iqxAm7YwSRe0Knejn59wmbA9TxCxIePdysEDPIg2G-IqxFjZy8zv3rXi3x0TAM20SBX9WN2LZURCHvs7PuehvEijyWNgVrCMCyb3SRwxhDWXlp8P_v_-Ycuf0Y_sTYYBhnEoEYPtEoSes-uHOdtd3ZoyzjTht_-dtcLh-9g4eb53Fk9bdFe1DXghm0IzYvUfra7K01E3PHrSDT3PJs8PEjhhkJhk9o_E-fjseTc3V-bstT9F8l9VE2Gk_2tiR2Peit-Lkj2FwP3Fzd59wfz-O23betPEGDse4d2-x4aawJ97_yuoBfnwzmsleRdFJRbAefJ8wrPMoGWwChhMJbymgsEL04yEKSNXbpldhw9ybNG79jNNx59XDhdts5UtfsOMwAIlW_E-JWCdgUFzq5rxr6bpn7ujJb1nasPZoaTWJEUpqDAgQ5999xXx0m9Tj0LefqGA7N5WBgojufSUJR1o25KZop6-ov4JWh0iT7JMNTLOJSiaJOkS-g8F3TBqbFrN4DqKi4cCRZ-LaqlU5AOwZlWmrXWikiUoZUytAEhg6rBaL0UlJAQs-vXAy0yOlZ2qxBI4Pi4K-ao6BrYIhOX-EtObuylp8EbxYiZRlGnyRzVsrar57g=w1250-h937-no?authuser=0

@Łolek Najlepszego  🍹🍹

Edytowane przez Pigmei
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Tej. Jak odzyskać Alu z kabli? Skrobać mi się tego nie chce a wypalić nie da rady bo się to stopi 

Jak masz tego większą ilość (powyżej 100kg) to sprzedaj bez skrobania, przyjadą, zważą, zapłacą. Powiem ci że nie opłaca się samemu z tym jebać 

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Kurła zgrabiarka się popsuła 🤬🤬🤬🤬🤬 weź Darek już nie patrz 

Turlaj dropsa ciućmoku, zamiast tu siedzieć to o sprzęt zadbaj,a nie szukasz problemu tam gdzie go nie ma 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, pawelkx napisał:

IMG_20220827_110241.jpg

A w dolnym prawym rogu zdjęcia to co jest?🤨🤔

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

wykoszą Cię...

Spokojnie Slawku, tu się nie zapuszczają. Konkurencje mam dużo bliżej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

ale z tych cienkich od instalacji elektrycznej domowej czy coś grubszego jak warkocz czy kable ziemne ? na złomie bedą mieli korowarki i sobie poradzą 

5 żył po jakieś 6mm, drut 

Opublikowano
pawelkx napisał:

32 minuty temu, Łolek napisał:

Weź  no się  sprawdź co ja napędza jest otwór  i jak je nie membrana to pompuje napęd w olej 

W którym miejscu ta membrana? W tej ręcznej pompce?

IMG_20220827_114006.jpg

pewnie w tym co. zaznaczona na pomaranczowo, pod tym czarnym korkiem do pompowania

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

wykoszą Cię...

Spokojnie Slawku, tu się nie zapuszczają. Konkurencje mam dużo bliżej. 

do nas jeżdżą to i do Ciebie dojadą ...

u partaczewiaka też trawę zbiera

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

do nas jeżdżą to i do Ciebie dojadą ...

u partaczewiaka też trawę zbiera

Jak mnie wkuwią to napierdole kredytu pod korek i kupię nowa active i się skończy eldorado🤣🤣 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Panowje co tu tyle nienawiści. Same pobożne katoliki a... 

Najlepszy jest ten Daruś. Niby nikt i nic go nie obchodzi, a jak przyjdzie co do czego to pierwszy do wyśmiewania. Jak nie z Andrzeja z RzP to z nosa uczestniczki z Rsż. Jeszcze się chwali, że jego dziecko też się śmieje z tego nosa. Widać niedaleko pada jabłko od jabłoni xd

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak masz tego większą ilość (powyżej 100kg) to sprzedaj bez skrobania, przyjadą, zważą, zapłacą. Powiem ci że nie opłaca się samemu z tym jebać 

No trochę tego będzie. Tak też chyba zrobię 

10 minut temu, danielursus3p napisał:

Panowje co tu tyle nienawiści. Same pobożne katoliki a... 

Tacy najgorsi 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jak pod korek to bierz ideala 🤣

Na takiego to by mnie chyba nawet nie dali 🤣🤣

Opublikowano

Papier przyjmie wszystko, biznesplan na 9-10t pszenicy i 5 ton rzepaku plus do tego zapis że masz już zaopatrzenie w materiały do produkcji na rok do przodu i w spółdzielczym odrazu zdolność wzrasta 🤣 

Znajoma mi opowiadała jak był rolnik u niej chciał 200 tysięcy, w biznesplanie tak jak wyżej napisałem, a ona do niego to na co panu te pieniądze jak pełne magazyny zboża, wszystko już kupione, a w kredyt ma być na nawóz i ŚOR

Opublikowano

musisz się gdzieś bogato wżenić, to i zdolność kredytową większą złapiesz 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v