Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Bez studiów, jeno  praktyki sporo mam 

A na wuj papir?🤨 praktyka najważniejsza. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ja się w żadne ważenie nie bawię,

u nas aż tak dobrego zbytu nie ma. jak by był, to łąk ... no 5 razy tyle bym obrobił. ale sprzedawać po kosztach, to też olał.

wolę poturlać, pokosić u innych...

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

No  z forum  paru  bym przygarnął, bo fajne  chłopy 

jak by jakie chrzciny, to wpadniem...ze śwagrem... :D

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Że siarka i magnez i kizeryt🤦

No tak napisałem po przecinku skład 🙆‍♂️

2 minuty temu, Łolek napisał:

No  z forum  paru  bym przygarnął, bo fajne  chłopy 

Wymień , zobaczymy czyje poglądy popierasz ☺️

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

u nas aż tak dobrego zbytu nie ma. jak by był, to łąk ... no 5 razy tyle bym obrobił. ale sprzedawać po kosztach, to też olał.

wolę poturlać, pokosić u innych...

A są tacy co dzwonią i "czemu tak drogo" 🤣

Albo dzwoni gościu i oferuje 20zł mniej za zwijke 🤦 wyśmiałem gościa i rozmowa się zakończyła 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

@TheraRolnik

Dawidek, a paliwo, siatkę i folie to Ty dobrze liczysz? 

Więcej bel to i więcej wszystkiego 

Flaków nie robię bo ludzie by tego nie kupili, trzeba tak zbić żeby każdy był zadowolony 

Są tacy co już 2-3 rok kupują ode mnie i są zadowoleni bo dobrze zbite 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A po co to sprzedawać ,czytaliście z gogle i le we słomie jest plus robocizna i amortyzacja maszyn, u mnie biorą do suszarni qq czy na podkład z pieczarek i mi się sprzedaż nie kalkuluje.A słoma to nie problem talerzówka pług i jej niema.Jest w ziemi a jak lekko się orze jak marzenie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Flaków nie robię bo ludzie by tego nie kupili, trzeba tak zbić żeby każdy był zadowolony 

Są tacy co już 2-3 rok kupują ode mnie i są zadowoleni bo dobrze zbite 

Zbite na tyle ile możliwe 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Zbite po stalokomorowej

W stogu rok leżą i nie robią się z nich jajka także zbicie raczej ok 👍

Ja,ja poprostu ostatnio widziałem dobrze zbite po różnych prasach u kumpla-przepasc.....

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

No chłopie bez mojej roboty koszt wychodzi 65zł zwijka siana a ten mi 70 oferuje 

Jak go nie stać kupić to niech se łąkę poszuka i sam niech zbiera 

125-130 liczyłem to koszta, żeby zarobić 150 trzeba brać. 

Są po 100 i wiszą, i wiszą, i z olx nie znikają. 

Ci co robią w okolicy na sprzedaż to dołożą do interesu jak kupili drogi azot

Opublikowano (edytowane)

Do mnie też przyjeżdżają nieraz ludzi co mówią że byli gdzieś indziej siano oglądać a baloty tak "zbite" że rękę szło w balota wdusić 

7 minut temu, Baks00 napisał:

Ja,ja poprostu ostatnio widziałem dobrze zbite po różnych prasach u kumpla-przepasc.....

5 minut temu, Karol6130 napisał:

125-130 liczyłem to koszta, żeby zarobić 150 trzeba brać. 

Są po 100 i wiszą, i wiszą, i z olx nie znikają. 

Ci co robią w okolicy na sprzedaż to dołożą do interesu jak kupili drogi azot

Z nawozy poszło tylko 150kg amofoski nic więcej 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)

dobrze młody gada. szanujmy swoją robotę i dobrze ją wyceniajmy.

nie ma dobrego kupca. nie sprzedawać, a nie poniżej kosztów, bo nowe rośnie.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

wystawilem pare kulek po 120 zl -to nawet nikt nie zadzwonil,wiec teraz deszczyk na nie pada bo burza z piorunami niedawno przyszla. 

to samo pszenica- tak malo chetnych,nikt juz nic nie chowa bo sie nie oplaca, dobrze ze kolega jeszcze swinie chowa wiec paszowka pojdzie w tym tygodniu,

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

jak by jakie chrzciny, to wpadniem...ze śwagrem... :D

A stypa może być?🤭🙊

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

No tak napisałem po przecinku skład 🙆‍♂️

Wymień , zobaczymy czyje poglądy popierasz ☺️

Czy Ty aby  nie za wiele  wymagasz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v