Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Bez studiów, jeno  praktyki sporo mam 

A na wuj papir?🤨 praktyka najważniejsza. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ja się w żadne ważenie nie bawię,

u nas aż tak dobrego zbytu nie ma. jak by był, to łąk ... no 5 razy tyle bym obrobił. ale sprzedawać po kosztach, to też olał.

wolę poturlać, pokosić u innych...

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

No  z forum  paru  bym przygarnął, bo fajne  chłopy 

jak by jakie chrzciny, to wpadniem...ze śwagrem... :D

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Że siarka i magnez i kizeryt🤦

No tak napisałem po przecinku skład 🙆‍♂️

2 minuty temu, Łolek napisał:

No  z forum  paru  bym przygarnął, bo fajne  chłopy 

Wymień , zobaczymy czyje poglądy popierasz ☺️

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

u nas aż tak dobrego zbytu nie ma. jak by był, to łąk ... no 5 razy tyle bym obrobił. ale sprzedawać po kosztach, to też olał.

wolę poturlać, pokosić u innych...

A są tacy co dzwonią i "czemu tak drogo" 🤣

Albo dzwoni gościu i oferuje 20zł mniej za zwijke 🤦 wyśmiałem gościa i rozmowa się zakończyła 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

@TheraRolnik

Dawidek, a paliwo, siatkę i folie to Ty dobrze liczysz? 

Więcej bel to i więcej wszystkiego 

Flaków nie robię bo ludzie by tego nie kupili, trzeba tak zbić żeby każdy był zadowolony 

Są tacy co już 2-3 rok kupują ode mnie i są zadowoleni bo dobrze zbite 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A po co to sprzedawać ,czytaliście z gogle i le we słomie jest plus robocizna i amortyzacja maszyn, u mnie biorą do suszarni qq czy na podkład z pieczarek i mi się sprzedaż nie kalkuluje.A słoma to nie problem talerzówka pług i jej niema.Jest w ziemi a jak lekko się orze jak marzenie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Flaków nie robię bo ludzie by tego nie kupili, trzeba tak zbić żeby każdy był zadowolony 

Są tacy co już 2-3 rok kupują ode mnie i są zadowoleni bo dobrze zbite 

Zbite na tyle ile możliwe 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Zbite po stalokomorowej

W stogu rok leżą i nie robią się z nich jajka także zbicie raczej ok 👍

Ja,ja poprostu ostatnio widziałem dobrze zbite po różnych prasach u kumpla-przepasc.....

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

No chłopie bez mojej roboty koszt wychodzi 65zł zwijka siana a ten mi 70 oferuje 

Jak go nie stać kupić to niech se łąkę poszuka i sam niech zbiera 

125-130 liczyłem to koszta, żeby zarobić 150 trzeba brać. 

Są po 100 i wiszą, i wiszą, i z olx nie znikają. 

Ci co robią w okolicy na sprzedaż to dołożą do interesu jak kupili drogi azot

Opublikowano (edytowane)

Do mnie też przyjeżdżają nieraz ludzi co mówią że byli gdzieś indziej siano oglądać a baloty tak "zbite" że rękę szło w balota wdusić 

7 minut temu, Baks00 napisał:

Ja,ja poprostu ostatnio widziałem dobrze zbite po różnych prasach u kumpla-przepasc.....

5 minut temu, Karol6130 napisał:

125-130 liczyłem to koszta, żeby zarobić 150 trzeba brać. 

Są po 100 i wiszą, i wiszą, i z olx nie znikają. 

Ci co robią w okolicy na sprzedaż to dołożą do interesu jak kupili drogi azot

Z nawozy poszło tylko 150kg amofoski nic więcej 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)

dobrze młody gada. szanujmy swoją robotę i dobrze ją wyceniajmy.

nie ma dobrego kupca. nie sprzedawać, a nie poniżej kosztów, bo nowe rośnie.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

wystawilem pare kulek po 120 zl -to nawet nikt nie zadzwonil,wiec teraz deszczyk na nie pada bo burza z piorunami niedawno przyszla. 

to samo pszenica- tak malo chetnych,nikt juz nic nie chowa bo sie nie oplaca, dobrze ze kolega jeszcze swinie chowa wiec paszowka pojdzie w tym tygodniu,

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

jak by jakie chrzciny, to wpadniem...ze śwagrem... :D

A stypa może być?🤭🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v