Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

@HF86

Rysiek bardziej zalatany od Ciebie 😂

no niestety. ktoś musi ciężko pracować, by wypoczywać mógł ktoś 🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Odwrotnie. Niech innego głupiego szuka. Tysiąc rocznie mu do tego płacić, on dopłaty aktualnie pobiera, mnie w agencji nie znają to by numer trzeba zakładać... Więcej zachodu niż to warte. 

Taa, i szukać na to kupca, robić jakieś zsypy, cuda wianki, potrzebne mi to jak urwie pod latarnią majtki.

W poniedziałek dziewczyny były żeby wziąć 5ha bez czynszu i dopłaty na pół. Obsieje sie jakim dziadostwem pod talerzówke a im połowę dopłat od łąk się odda i bajlando 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A tam, trzeba mieć cel aby rano wstać i jakoś się żyje...

Może i masz rację

1 godzinę temu, Bukat82 napisał:

d*pa psia jak to Sławek mawia.

Podejdź do byle jakiej niewiasty i powiedz jej że będzie z Tobą mieszkać, jeść i spać. Ciekawe ile powie ok.

W mordę można by dostać 😛

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jestem  tego  samego zdania 

@Dziad932jeśli  ta twoja  panna  teraz daje  ci popalić  i nie możecie się  dogadać  to po ślubie  będzie  tylko  gorzej 

Eee tam ,nie jest tak źle , jak jesteśmy razem wszystko ok , gorzej jak mnie nie widzi kilka dni ...

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

W poniedziałek dziewczyny były żeby wziąć 5ha bez czynszu i dopłaty na pół. Obsieje sie jakim dziadostwem pod talerzówke a im połowę dopłat od łąk się odda i bajlando 

Mi by się nawet to nie chciało 🤭 Zresztą u nas takie warunki by raczej nie przeszły.

Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Może i masz rację

Zawsze mam. 

Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Dopiero by ci pokazał jak by hulał po twoim domu 🤭

Z żoną 🤭

Opublikowano (edytowane)

Dał 400 do 500zł na dzierżawy na azot czyli od 400-do 500 kg saletry i bajlando a teraz daj 400kg saletry za 1600zł na ha ,dobre czasy się skończyły, a wydawało się ze byli złe a jest jeszcze gorzej.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

😛 

gorzej jak mnie nie widzi kilka dni ...

To co dziczeje jak mustang, czy zapomina o Tobie czy jak ??

Opublikowano
1 minutę temu, Bukat82 napisał:

To co dziczeje jak mustang, czy zapomina o Tobie czy jak ??

Raczej mocno tęskni 

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Zaorze to będzie miała ciepłej... 

Tak mówią i chyba coś w tym jest, z tych większych to już nikt nie orze na jesieni po kukurydzy

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Raczej mocno tęskni 

Kerrrrrrteczka to co narzekosz 🤫

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

z tych większych to już nikt nie orze na jesieni po kukurydzy

Kurna to u nas orzą jak nie zdążą jesienią, to w zimie z przymrozkami aby było obrócone. Zresztą bezorka u nas niepopularna i ci co spróbowali to narzekają, wójt chociażby - dwa lata temu posiał po soi pszenicę, talerzówka, potem agregat z broną wirową, przyszły deszcze i coś nie pykło... A po orce lux, gonić jej nie trzeba było wiosną, choć później siana. Teraz powiedział, że wszędzie i pod wszystko pług... RSP spróbowała rzepak jakimś usługowym bydlakiem jak u parczewiaka i też jakoś u prezesa niesmak pozostał... Może ziemia nie taka 🤔

Opublikowano

a ja chiba poplony agregatem talerzowym skasuję i potem znowu talerzowym i siew w mulcz tak jakby wyjdzie. 

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Może kiedy milionerem zostanę 🤔☺️

Ale przy tym  potrafi się obrazić , no tylko kto zrozumie kobiety 😉

Jest zaborcza. Wiem coś o tym niestety ..

Dobrej nocy wszystkim userom 🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

a ja chiba poplony agregatem talerzowym skasuję i potem znowu talerzowym i siew w mulcz tak jakby wyjdzie. 

Ja ciachną bym,a potem lekko przykryl

Opublikowano
2 minuty temu, Bukat82 napisał:

Jest zaborcza. Wiem coś o tym niestety ..

🙋‍♂️

Trafiłeś w punkt 👍

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna to u nas orzą jak nie zdążą jesienią, to w zimie z przymrozkami aby było obrócone. Zresztą bezorka u nas niepopularna i ci co spróbowali to narzekają, wójt chociażby - dwa lata temu posiał po soi pszenicę, talerzówka, potem agregat z broną wirową, przyszły deszcze i coś nie pykło... A po orce lux, gonić jej nie trzeba było wiosną, choć później siana. Teraz powiedział, że wszędzie i pod wszystko pług... RSP spróbowała rzepak jakimś usługowym bydlakiem jak u parczewiaka i też jakoś u prezesa niesmak pozostał... Może ziemia nie taka 🤔

Przecież ja do niczego nikogo nie namawiam. Spróbowałem i sobie chwalę, tylko tyle. A czemu nie wyszło? Może podejście było złe, może jakiś inny czynnik zawinił, kto to wie, trzeba być i obserwować. Rzepak to chyba tylko w typowym ST wychodzi, choć w sumie nie wiem bo nigdy nie siałem.

Opublikowano
10 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

A kolejka jaka za tymi wnioskami🙆

IMG_20220818_110304_HDR.jpg

a ch*j z tym, zaznaczyłem na wiosne  wegiel + drzewo i prawdopodobnie nienalezy mi się ten dodatek, tak w gopsie mi powiedzieli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v